Κατά του Δημοσίου για τον φόρο στον τζόγο ετοιμάζεται να προσφύγει ο ΟΠΑΠ

opaplogoΔιατεθειμένος να κινηθεί δικαστικά προκειμένου να μην «περάσει» ο φόρος των 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ είναι ο Οργανισμός, καθώς όπως αναφέρει: λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιολογημένων συμφερόντων της. Όπως μάλιστα έχει αφήσει να διαρρεύσει, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες, τις οποίες και θα ανακοινώσει, σχετικά σύντομα.

Την προσφυγή του οργανισμού κατά της σχετικής απόφασης του ελληνικού δημοσίου προανήγγειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Καμίλ Ζίγκλερ. Στα πλαίσια της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Γ’ τριμήνου, ο κος Ζίγκλερ τόνισε πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΟΠΑΠ έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες προκλήσεις. Ο ίδιος έσπευσε παράλληλα να διαβεβαιώσει τους μετόχους του Οργανισμού ότι η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων των οποίων ο ΟΠΑΠ έχει φροντίσει να κατοχυρώσει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα χαρακτήρισε «αναποτελεσματικές» τις παρεμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου.

 

Εμπλοκή με τα VLT

Εντωμεταξύ, εμπλοκή παρατηρείται στο ζήτημα της έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων του Οργανισμού με τα παιχνιδομηχανήματα VLT. Ο Οργανισμός ζητά την αλλαγή του κανονισμού για την έναρξη του παιγνίου και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή τους. Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ίδιου του Οργανισμού, ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και παράλληλα να επιτρέπει τξν οικονομική βιωσιμότητα των VTL.

opap

Υποχώρηση στα έσοδα

Μειωμένα έσοδα κατέγραψε στο κλείσιμο του τρίτου τριμήνου ο ΟΠΑΠ, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο και οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τον οργανισμό, στα capital controls. Συνολικά πάντως στο 9μηνο παρατηρείται αύξηση εσόδων και κερδών σε σχέση με την περυσινή αντίστροιχη περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα του Γ’ τριμήνου του 2015 έφτασαν τα 901 εκατομμύρια ευρώ, από 1,07 δισεκατομμύρια το Γ’ τρίμηνο του 2014, ενώ τα καθαρά έσοδα του οργανισμού ανήλθαν στα 301 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης περίπου του 13%. Όσον αφορά τα λειτουργικά και τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, αυτά διατηρήθηκαν σε μονοψήφια επίπεδα.

Έτσι τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα 87 εκατομμύρια ευρώ (πτώση 7,6%) και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας φέτος τα 49 εκατομμύρια ευρώ (από 53,7 εκατομμύρια). Επιμέρους στα προϊόντα του Οργανισμού, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις λαχείων είχαν τη μεγαλύτερη πτώση το Γ’ τρίμηνο (-38%) και ακολούθησε το Πάμε Στοίχημα (-20%).

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.