Ιταλικό δημοψήφισμα και στοίχημα. Ναι ή όχι;

referendumΈντονο πολιτικό ενδιαφέρον για την Ιταλία και κατ’ επέκταση για όλη την Ευρώπη έχει το ιταλικό δημοψήφισμα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη γειτονική μας χώρα. Όπως επισημαίνουν τα ιταλικά και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την απόφαση του Ιταλικού λαού θα κριθεί καταρχάς το μέλλον της τρέχουσας ιταλικής κυβέρνησης, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «όχι», όταν μάλιστα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αυτό είναι πλέον και το πιο πιθανό σενάριο… Σε δεύτερο επίπεδο, το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής, θα επηρεάσει ολόκληρη την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας και ενδεχομένως σε μεγάλο βαθμό ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς η οικονομία της χώρας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ε.Ε.

Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή. Για ποιο πράγμα ακριβώς ψηφίζουν οι Ιταλοί την Κυριακή; Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνταγματική αναθεώρηση της χώρας. Ουσιαστικά οι Ιταλοί ψηφίζουν εάν επιθυμούν την συνταγματική αναθεώρηση της χώρας ή όχι. Ωστόσο η κυβέρνηση Ρέντσι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την συνταγματική αναθεώρηση και πως θα εκλάβει την τελική απόφαση του δημοψηφίσματος ως μια έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης ή μη των Ιταλών προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και την παρούσα κυβέρνησή του. Ουσιαστικά ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», θα δηλώσει άμεσα την παραίτησή του από πρωθυπουργός της χώρας και μαζί με αυτόν θα παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση.

 

Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις

Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής στην Ιταλία, αλλά και οι διεθνείς στοιχηματικές εταιρίες δίνουν φαβορί για την επικράτηση το «όχι» του ιταλικού λαού. Πιο συγκεκριμένα, η στοιχηματική εταιρία Novibet δίνει απόδοση 3,25 για το «Ναι» και μόλις 1,28 για το «Όχι». Αντίστοιχα, η Stoiximan φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα ως προς την απόδοση του «Όχι», προσφέροντάς την και η ίδια στο 1,28, όμως κάνει λίγο πιο δελεαστική την προσφορά του «Ναι», προσφέροντάς την στο 3,50. Και οι δύο πάντως στοιχηματικές εταιρίες συμφωνούν ως προς το ότι θεωρούν μεγάλο φαβορί για την επικράτηση το «Όχι», πράγμα που μάλλον δεν θα πρέπει να ικανοποιεί τον κύριο Ματέο Ρέντσι. Όπως είδαμε πάντως και στην περίπτωση του Brexit αλλά και της εκλογής Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ποτέ μην λες ποτέ, γιατί τα αουτσάιντερ θα κερδίσουν τελικά.

Μήπως λοιπόν δούμε άλλη μια έκπληξη στο ιταλικό δημοψήφισμα; Σίγουρα τα μάτια της Ιταλίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι στραμμένα εκεί. Σίγουρα στραμμένα στο ιταλικό δημοψήφισμα θα είναι και πολλά μάτια παικτών του στοιχήματος σε όλο τον κόσμο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.