Ιστορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου UEFA

FAQsΗ ιστορία του UEFA Euro Cup ξεκινάει πίσω στο 1960 όταν έγινε για πρώτη φορά το τουρνουά, και από τότε γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Πάντα εναλλάσσεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, ώστε κάθε δύο χρόνια να υπάρχει ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου.

Το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και μόνο 17 ευρωπαϊκά χώρες έλαβαν μέρος. Το τουρνουά κέρδισε η Σοβιετική Ένωση που έπαιξε με την Γιουγκοσλαβία στον τελικό κερδίζοντας με 2-1. Από το πρώτο τουρνουά το 1960 είχαμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο κάθε τέσσερα χρόνια και από την άποψη των τροπαιούχων η Γερμανία είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα έχοντας κερδίσει το τουρνουά 3 φορές το 1972, 1980 και το 1996. Η Γαλλία και η Ισπανία είναι οι μόνες άλλες χώρες που έχουν κερδίσει το τουρνουά περισσότερες από μία φορές.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Αθλητικών Στοιχημάτων

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

Η ιστορία του ευρωπαϊκού UEFA είναι γεμάτη με πολιτικό κόστος το οποίο ξεκίνησε με την Ισπανία που αποχώρησε από το τουρνουά το 1960, όταν ήρθαν σε ισοπαλία με την ΕΣΣΔ στα ημιτελικά δηλώνοντας την αποχώρησή τους ως πολιτική διαμαρτυρία. Η Ελλάδα αποσύρθηκε από το τουρνουά το 1964, όταν πήρε ισοπαλία από την Αλβανία, λόγω του ότι οι δυο χώρες εξακολουθούσαν να είναι σε πόλεμο και το 1992 η UEFA απαγόρευσε στη Γιουγκοσλαβία να στείλει ομάδα στο τουρνουά, λόγω του ότι οι χώρες της ήταν σε εμφύλιο πόλεμο.

Το ίδιο το τρόπαιο είναι γνωστό ως η Henri Delauncy Trophy. Πήρε το όνομά του από τον Henri Delaunay, που ήταν ο ιδρυτής του τουρνουά και ο πρώτος γενικός γραμματέας της UEFA. O Henri πέθανε πέντε χρόνια πριν από την πραγματοποίηση του πρώτου Ευρωπαϊκού τουρνουά.
Ιστορικό Χρονοδιάγραμμα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου

1976 – Το 1976 το πρώτο πέναλτι έλαβε χώρα. Ήταν στον τελικό της Τσεχοσλοβακίας και της Γερμανίας. Η Τσεχοσλοβακία κέρδισε το πέναλτι με ένα διάσημο τον Antonin Paneka ο οποίος έφτασε μέχρι το σημείο και έστειλε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα με ένα εξωφρενικό τρόπο.

1980 – Η πρώτη φάση των ομίλων του Euro Cup έγινε το 1980. Ο αριθμός των ομάδων που πήραν μέρος στο τουρνουά είχε αυξηθεί, έτσι χωρίστηκαν σε μίνι πρωταθλήματα με την ομάδα της πρώτης θέσης να προχωρεί με έναν νοκ-άουτ γύρο και στην συνέχεια να προχωρά στον τελικό.

1984 – Η 3η θέση των πλέι-οφ φάνηκε να εγκαταλείπεται από το τουρνουά το 1984, αυτό το γεγονός έκανε την UEFA να αλλάξει ελαφριά τους κανόνες, ώστε οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο να συνεχίζουν εκ των προτέρων σε νοκ-άουτ γύρους.

1992 – Το 1992 ήταν η πρώτη χρονιά που τα ονόματα των παικτών ήταν τυπωμένα στο πίσω μέρος της φανέλας.

1996 – Οι περίφημοι κανόνες του Χρυσού Γκολ εισήχθησαν για πρώτη φορά στο τουρνουά to1996. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το παιχνίδι πήγαινε στην παράταση, η ομάδα που θα σκόραρε πρώτη θα κέρδιζε τον αγώνα. Το πρώτο χρυσό γκολ έχει σημειωθεί από τον γερμανό θρύλο Oliver Bierhoff στο τελικό για να εξασφαλίσει στη Γερμανία το τρόπαιο.

2004 – Οι χρυσοί κανόνες του γκολ αντικαταστάθηκαν από του Ασημένιους κανόνες. Τώρα, αν οι αγώνες πάνε στην παράταση και μία ομάδα σημειώσει το γκολ δεν σημαίνει ότι κερδίζει αμέσως το παιχνίδι, αλλά αν είναι μπροστά από το τέλος του πρώτου μισού της παράτασης, τότε θα κερδίσει τον αγώνα. Αυτός ο κανόνας εγκαταλήφθηκε αργότερα.

Μοντέρνες Εποχές

Το ευρωπαϊκό κύπελλο έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο και παίζει μόνο δευτερεύοντα ρόλο σε σύγκριση με το παγκόσμιο κύπελλο. Η φιλοξενία του τουρνουά είναι ένας καυτός ανταγωνισμός και τώρα οι χώρες που το φιλοξενούν αυτόματα πληρούν τις προϋποθέσεις για το τουρνουά. Το 2016 το τουρνουά θα φιλοξενηθεί από την Τουρκία, την Ιταλία ή τη Γαλλία. Το επερχόμενο τουρνουά του 2012 θα φιλοξενηθεί από κοινού μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οι περισσότεροι online bookmakers προσφέρουν επιλογές για να στοιχηματίσετε στο Euro 2012. Κανένα δεν είναι πιο δημοφιλή από ό, τι το Betfair.com το οποίο είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων στο διαδίκτυο.

Για πρώτη φορά το 2016 θα πάρουν μέρος στο τουρνουά 24 ομάδες.

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Απρίλιος 16, 2012 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.