Υπολογισμός Διπλής Ευκαιρίας μέσω πονταρισμάτων στις αγορές 1Χ2

double-chance-betΗ αγορά της Διπλής Ευκαιρίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά, την οποία χρησιμοποιούμε συχνά στα πονταρίσματά μας. Δείτε πως μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμη καλύτερες αποδόσεις χρησιμοποιώντας τις αγορές 1Χ2 αντί εκείνης της Διπλής Ευκαιρίας και πως μπορείτε να κάνετε τον υπολογισμό.

 

 

 

 

Τι είναι η Διπλή Ευκαιρία στο στοίχημα;

Στην ουσία η Διπλή Ευκαιρία είναι μια επιλογή του παίκτη να ποντάρει στις δύο από τις 3 εκβάσεις νίκης και ισοπαλίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ουσιαστικά μετατρέπει ένα στοίχημα με τρεις εκδοχές (νίκη γηπεδούχου – ισοπαλία – νίκη φιλοξενούμενου) σε ένα στοίχημα με δύο εκδοχές, πχ ποντάροντας ταυτόχρονα στη γηπεδούχο ομάδα και στην ισοπαλία (1Χ), στην φιλοξενούμενη ομάδα και στην ισοπαλία (Χ2) ή στη νίκη ταυτόχρονα είτε την γηπεδούχου είτε της φιλοξενούμενης ομάδα (12). Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχουμε και όταν ποντάρουμε σε Asian Handicap +0,5. Ωστόσο τι συμβαίνει όταν μια στοιχηματική εταιρία δεν προσφέρει Ασιατικό Πλεονέκτημα +0,5 ή στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας; Γιατί να την αποκλείσουμε και να μην υπολογίσουμε την απόδοση μέσω της αγοράς του 1Χ2;

 

Πως να υπολογίσετε τις αποδόσεις της Διπλής Ευκαιρίας

Όπως αναφέραμε, στη Διπλή Ευκαιρία μετατρέπουμε τα 3 αποτελέσματα της αγοράς 1Χ2 σε 2, συνεπώς οι αποδόσεις είναι πλέον σημαντικά μικρότερες.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε.

Θέλετε να ποντάρετε στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας στο 1,971 αλλά πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να φέρει μια ισοπαλία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν βρίσκετε ποντάρισμα Διπλής Ευκαιρίας, ούτε Asian Handicap +0,5 σε κάποια στοιχηματική εταιρία στην οποία έχετε γραφτεί αλλά δεν θέλετε να την αποκλείσετε σαν επιλογή (εδώ φαίνεται ο σοβαρός και επαγγελματίας παίκτης). Οι υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν το 1Χ Διπλή Ευκαιρία σε απόδοση 1,25. Μήπως στην άλλη εταιρία μπορείτε να έχετε καλύτερη απόδοση;

Η απόδοση της ισοπαλίας είναι 3,88 και θέλουμε να ποντάρουμε 100 ευρώ στο συγκεκριμένο στοίχημα. Συνεπώς θα πρέπει να «σπάσουμε» αυτά τα χρήματα σε ένα ποντάρισμα στον άσσο του Ολυμπιακού και σε το υπόλοιπο ποσό στην ισοπαλία.

Για τον υπολογισμό του παραδείγματός μας θα ορίσουμε ως S το ποντάρισμα στον Ολυμπιακό. Συνεπώς το ποντάρισμα στην ισοπαλία είναι (100 ευρώ – S). Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει ο παίκτης θα κερδίσει 0,971 * S από το στοίχημα αυτό (Το 0,971 προέρχεται από 1,971 – 1). Το κέρδος υπολογίζεται ως Ποντάρισμα*(απόδοση – 1) και ο παίκτης χάνει το ποντάρισμα στην Ισοπαλία που ήταν (100-S), συνεπώς το συνολικό μας κέρδος είναι 0,971*S – (100-S).

Εάν το παιχνίδι έρθει ισοπαλία ο υπολογισμός της ισοπαλίας θα προσφέρει στον νικητή: 2,88 * (100-S) από το στοίχημά του στην ισοπαλία. Συνεπώς το συνολικό κέρδος θα είναι 2,88 * (100-S)-S. Όπως προαναφέραμε, ο παίκτης θέλει να έχει το ίδιο κέρδος σε κάθε περίπτωση άρα:

0,971 * S – (100 – S) = 2,88 * (100 – S) – S

Αυτή η απλή εξίσωση μας δείχνει ότι η τιμή του S είναι 66,31 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ποντάρισμά μας στον άσσο θα πρέπει να είναι 66,31 ευρώ και στην ισοπαλία 100-66,31 = 33,69 ευρώ. Το τελικό μας κέρδος αν έρθει άσσος ή ισοπαλία θα είναι 30,7 ευρώ. Συνεπώς, εάν είχαμε επιλέξει τη στοιχηματική απόδοσης της άλλης εταιρίας με 1,25 για το 1Χ Διπλή Ευκαιρία θα είχαμε χάσει 5 ευρώ κέρδος, δηλαδή 16% του κέρδους μας.

 

Υπολογισμός Πονταρισμάτων Διπλής Ευκαιρίας

Από το παραπάνω παράδειγμα προκύπτει ένας γενικός κανόνας. Εάν ορίσουμε ως ΣΥΝΟΛΟ το συνολικό ποσό χρημάτων που θέλουμε να ρισκάρουμε, οι αποδόσεις για τον ΑΣΣΟ και την ΙΣΟΠΑΛΙΑ είναι:

Ποντάρισμα σε νίκη του γηπεδούχου = ΙΣΟΠΑΛΙΑ * ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΑΣΣΟΣ)

Ποντάρισμα στην ισοπαλία = ΣΥΝΟΛΟ – ποντάρισμα σε νίκη του γηπεδούχου

 

Εάν θέλετε απλά να συγκρίνετε αποδόσεις, θα πρέπει να διαιρέσετε τα χρήματα της επιστροφής του στοιχήματος με το ποντάρισμα. Για το προηγούμενο παράδειγμα, τα 100 του πονταρίσματος δίνουν 130,70 ευρώ (κέρδος 30,70 ευρώ), συνεπώς η απόδοση είναι 130,7/100=1,307

Η φόρμουλα για τον υπολογισμό των αποδόσεων προκύπτει επίσης και από τις εξισώσεις:

Η επιστροφή του πονταρίσματος του Άσσου είναι:

ΑΣΣΟΣ * ΙΣΟΠΑΛΙΑ * ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΑΣΣΟΣ)

Συνεπώς αφού διαιρέσουμε την επιστροφή με το ΣΥΝΟΛΟ, οι αποδόσεις εμφανίζονται ως:

Απόδοση = ΙΣΟΠΑΛΙΑ * ΑΣΣΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΑΣΣΟΣ)

Οι εξισώσεις για τις δύο άλλες αγορές της Διπλής Ευκαιρίας (Χ2 και 12) όπου ΔΙΠΛΟ είναι η απόδοση νίκης του φιλοξενούμενου είναι οι ακόλουθες:

X2:

– Ποντάρισμα στο διπλό = ΙΣΟΠΑΛΙΑ * ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΔΙΠΛΟ)

– Ποντάρισμα στην ισοπαλία = ΣΥΝΟΛΟ – Ποντάρισμα στο διπλό

– Απόδοση = ΙΣΟΠΑΛΙΑ * ΔΙΠΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΔΙΠΛΟ)

 

12:

– Ποντάρισμα στον άσσο = ΔΙΠΛΟ * ΣΥΝΟΛΟ / (ΔΙΠΛΟ + ΑΣΣΟΣ)

– Ποντάρισμα στο διπλό = ΣΥΝΟΛΟ – Ποντάρισμα στον άσσο

– Απόδοση = ΑΣΣΟΣ * ΔΙΠΛΟ / (ΑΣΣΟΣ + ΔΙΠΛΟ)

Αν θέλετε να γίνετε καλοί παίκτες του στοιχήματος και να έχετε όσο το δυνατό περισσότερα κέρδη θα πρέπει να εκμεταλλεύεστε το κάθε σας όπλο. Κατανοώντας πως να υπολογίσετε τις αποδόσεις της Διπλής Ευκαιρίας από την αγορά 1Χ2 θα έχετε μια ακόμη εναλλακτική επιλογή κόντρα στις στοιχηματικές εταιρίες και στα ανταλλακτήρια στοιχήματος. Εκμεταλλευτείτε την όταν χρειαστεί.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.