Υποκλοπή στοιχείων στοιχηματικών εταιριών από Ρώσους χάκερς

hackerΕπίθεση από χάκερς φαίνεται να δέχτηκε πριν από λίγο καιρό, μία από τις κορυφαίες διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρίες της Ρωσίας. Την είδηση δημοσιοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Betting μέσω του Facebook, αναφέροντας μάλιστα ότι οι χάκερς υπέκλεψαν τα στοιχεία των παικτών της εταιρίας και στην συνέχεια δεν δίστασαν να τα πουλήσουν, μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης των λογαρισμών έναντι του ποσού των 300 bitcoins (περίπου 220.000 ευρώ). Επιπλέον υπεκλάπησαν ακόμη και οι ερωτήσεις ασφαλείας για την πρόσβαση στον λογαριασμό των παικτών.

Η στοιχηματική εταιρία που φωτογραφίζεται είναι η Marathonbet, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της προτίμησης των Ρώσων παικτών και φαίνεται να έχει τα προσωπικά δεδομένα άνω του ενός εκατομμυρίου χρηστών. Ωστόσο η εταιρία βγήκε δημόσια και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει δεχτεί επίθεση από χάκερς και ότι έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία των παικτών της, τονίζοντας ότι τα μέτρα ασφάλειας που χρησιμοποιεί είναι πραγματικά απαραβίαστα και καθησυχάζοντας με τον τρόπο αυτόν τους παίκτες της.

Σύμφωνα με αναφορές, κάποια από τα στοιχεία που υπεκλάπησαν, φαίνεται να εμφανίστηκαν προς πώληση στην ιστοσελίδα Joker.buzz στην οποία αυτού του είδους οι αγοραπωλησίες προσωπικών δεδομένων (ακόμη και Ρώσων πολιτικών) γίνονται κατά κόρον. Η δημοπρασία μάλιστα φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και να ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου 2017, περιέχοντας 1,4 εκατομμύρια λογαριασμούς της στοιχηματικής εταιρίας Liga Stavok, όπως γράφει ο πωλητής, ενώ αναφέρεται ότι οι 400.000 περίπου λογαριασμοί έχουν δημιουργηθεί το 2016, με ποσό πώλησης τα 300 Bitcoin.

Από την πλευρά της και η στοιχηματική εταιρία Liga Stavok που είναι η κορυφαία σε κίνηση στη Ρωσία, ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε λεπτομερείς ελέγχους στα συστήματά της, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κάποια παραβίαση, αναφέροντας παράλληλα ότι τα δεδομένα που υπάρχουν προς πώληση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτή. Ανέφερε μάλιστα ότι η όλη υπόθεση μόνο σκοπό έχει να δυσφημίσει την εταιρία και πως είναι πολύ πιθανό πίσω από αυτή την υπόθεση να κρύβονται ανταγωνιστές της χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με επιτυχία στη νέα υπό ρύθμιση αγορά του στοιχήματος στη Ρωσία.

Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε και σχόλιο εκπροσώπου της ιστοσελίδας Joker.buzz αναφορικά με τη συγκεκριμένη πώληση προσωπικών  δεδομένων, στο οποίο τονίζεται ότι η ιστοσελίδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί την αυθεντικότητα των δεδομένων που δημοπρατεί ο κάθε χρήστης, προσθέτοντας ότι η ιστοσελίδα λειτουργεί απλά ως μεσάζον.

Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή, μάλλον σύντομα, θα μάθουμε ποιος απ’ όλους τελικά έλεγε την αλήθεια και από ποια εταιρία τελικά υπεκλάπησαν οι στοιχηματικές πληροφορίες, αν φυσικά έχει τελικά γίνει κάτι τέτοιο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.