Υπέρ της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα η Stoiximan

pkΗμερίδα για τα τυχερά παιχνίδια με τίτλο «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών», διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσφέροντας την ευκαιρία σε ανθρώπους του χώρου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το ζήτημα.

Μία από τις τοποθετήσεις των ομιλητών ήταν αυτή του Διευθυντή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan, στην οποία ο κος Πάνος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές του ζητήματος, δίνοντας παράλληλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη οριστικής ρύθμισης της διαδικτυακής αγοράς στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η ρύθμιση του νόμου 4002/2011 στην πάταξη του παράνομου διαδικτυακού τζόγου.

 

Τα έσοδα για το Δημόσιο

Επιπλέον, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan ανέφερε ότι το μέγεθος του οικονομικού οφέλους για το ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2014, ενώ τόνισε ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα εφόσον επιτευχθεί αντίστοιχος περιορισμός και του επίγειου παράνομου τζόγου στο προσεχές μέλλον.

Αναφορικά με το μέλλον και την τάση της αγοράς, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι τα μεικτά έσοδα θα φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, από 160 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο και τα δημόσια έσοδα θα φτάσουν τα 60 εκατομμύρια από τον φόρο 30% στα μικτά έσοδα και τον φόρο στα κέρδη των παικτών. Παράλληλα τα έσοδα από την παραχώρηση αδειών θα φτάσουν συνολικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Καταπολέμηση του παράνομου τζόγου

Ο κος Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι περισσότερο από το 90% των ατόμων που στοιχημάτιζαν πριν το καθεστώς της ρύθμισης στο διαδίκτυο, στράφηκαν πλέον σε μία ή περισσότερες από τις 24 εταιρίες, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει προσωρινή νόμιμη άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και οι οποίες, όπως είπε, είναι οι πρώτες που επιθυμούν να εξαλειφθεί πλήρως η οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα παικτών στο διαδίκτυο. Ο κος Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε μάλιστα ότι η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά, ενώ είπε επίσης ότι τα capital controls λειτούργησαν πολύ ευνοϊκά στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιφέροντας το τελειωτικό χτύπημα στην παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου.

Όσον αφορά το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των εταιριών παροχής διαδικτυακού τζόγου, o κος Κωνσταντόπουλος είπε ότι ο ίδιος και η εταιρία του χαιρετίζουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε οριστική ρύθμιση της ελληνικής αγοράς, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί τόσο με την έκδοση νέων, μόνιμων αδειών, όσο και με τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς, που θα της προσδώσει πιο μεγάλη αξιοπιστία και μέγεθος.

Τέλος ο κος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά και ο παράνομος επίγειος τζόγος, ο οποίος εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στα παράνομα «φρουτάκια» και στις παράνομες λέσχες.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.