Είναι το βραχυπρόθεσμο κέρδος πάντα σημάδι καλού στοιχήματος;

winnerΩς παίκτες του στοιχήματος μπορείτε να κατανοήσετε πως η τύχη επηρεάζει τα στοιχήματά σας βραχυπρόθεσμα; Ένα σερί 5 νικηφόρων στοιχημάτων είναι αποτέλεσμα τύχης ή ικανότητας; Θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε το πως το να ορίζεται τις πιθανότητες των στοιχημάτων σας είναι μια καλή συνήθεια να αναπτύξετε, καθώς μια σειρά νικηφόρων στοιχημάτων δεν αποτελεί πάντα το αποτέλεσμα καλών επιλογών στο στοίχημα.

Η σχέση ανάμεσα σε στοιχηματική εταιρία και παίκτη του στοιχήματος βασίζεται στα επίπεδα των αποδόσεων που ορίζει ο πρώτος και τη γνώμη του δεύτερου για την ακρίβεια αυτού του υπολογισμού.

Για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα του κέρματος για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Τα πιθανά αποτελέσματα είναι δύο: κεφαλή ή γράμματα με πραγματική απόδοση το 2,00. Φυσικά μια στοιχηματική εταιρία έχει σκοπό το κέρδος και γι’ αυτό θα δώσει χαμηλότερη απόδοση από το 2,00, ώστε μακροπρόθεσμα οποιοδήποτε στοίχημα τοποθετηθεί θα είναι κερδοφόρο γι’ αυτήν. Μια απόδοση λοιπόν στο 1,87 και για τις δύο επιλογές σημαίνει πιθανότητα 0,535 για καθένα από τα δύο πιθανά αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση το περιθώριο κέρδους προκύπτει από το άθροισμα των δύο πιθανοτήτων που είναι 1,07 δηλαδή 7%.

Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το περιθώριο, τόσο πιο εύκολο είναι παράλληλα για τη στοιχηματική εταιρία να επιβεβαιώσει ότι οι τιμές της δεν είναι καλύτερες από τις πραγματικές πιθανότητες να συμβεί ένα γεγονός, κάτι που θα ήταν ένα μακροπρόθεσμη ευκαιρία για value bets από την πλευρά του παίκτη.

Συνεπώς, ένας παίκτης του στοιχήματος που θέλει να βγάλει κέρδος θα πρέπει να επιλέγει στοιχηματικές εταιρίες που αρκούνται σε μικρότερα περιθώρια κέρδους, καθώς είναι πολύ πιο πιθανό να κρύβουν value bets από πίσω.

 

Πόσο πιθανό είναι ένα σερί επιτυχημένων στοιχημάτων;

Εάν η επιλογή μιας στοιχηματικής εταιρίας με χαμηλά περιθώρια κέρδους αποτελεί κερδοφόρα προσέγγιση, το πιο εμφανές σημάδι ότι μια σειρά στοιχημάτων έχουν περάσει το τεστ για το αν έχουν αξία, αποτελούν τα κέρδη. Ωστόσο οι παίκτες πρέπει να κοιτούν πόσο πιθανό είναι μια σειρά στοιχημάτων να παράγει κέρδος ή χασούρα με βάση τις πραγματικές πιθανότητες.

Εάν και πάλι χρησιμοποιήσουμε ένα τεχνητό παράδειγμα μιας σειράς ρίψεων κέρματος, όπου είμαστε σίγουροι για τις πραγματικές πιθανότητες, μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο πιθανό είναι μια σειρά από στοιχήματα να είναι κερδοφόρα ή όχι.

Το αποτέλεσμα 10 τέτοιων ισοπίθανων στοιχημάτων μπορεί να είναι από 10 συνεχόμενα χαμένα αποτελέσματα έως 10 σερί κερδισμένα.

Είναι πολύ πιθανό βέβαια το τελικό αποτέλεσμα να περιέχει ένα συνδυασμό κερδισμένων και αποτυχημένων στοιχημάτων και επίσης πιθανό αυτές να είναι ίσες. Το αποτέλεσμα την κάθε ρίψης είναι ανεξάρτητο από τα προηγούμενα και η στοιχηματική εταιρία θα χρησιμοποιήσει το περιθώριό της προκειμένου να δώσει μη ευνοϊκές αποδόσεις και κάθε ρίψη.

Στην περίπτωση της απόδοσης στο 1,87, το περιθώριο κέρδους της εταιρίες είναι 7% – πέντε επιτυχίες σε 10 στοιχήματα θα αποφέρουν 9,35 μονάδες εάν ποντάρουμε 1 μονάδα ανά στοίχημα. Συνολικά θα χάσουμε 0,85 μονάδες στα 10 πονταρίσματα.

 

Πως επηρεάζονται τα στοιχήματά σας

Εάν οι στοιχηματική εταιρία αλλάξει την  απόδοση στο 1,95, το περιθώριο κέρδους της είναι 2,5% και όχι 7% πλέον. Έτσι συνολικά στις δέκα ρίψεις θα χάσουμε 0,25 μονάδες. Για να έχουμε κέρδος σε μια σειρά τέτοιων στοιχημάτων θα πρέπει να επιτύχουμε 6 ή περισσότερες επιτυχίες. Μέσω προσομοιώσεων ή κάποιου διαδικτυακού υπολογιστή πιθανοτήτων μπορούμε να δούμε ότι η πιθανότητα για 6 επιτυχίες στις 10 ρίψεις είναι 0,21 και το κέρδος μπορεί να φτάσει τις 1,87 μονάδες η 1,7 με την πιο γενναιόδωρη απόδοση στο 1,95. Φυσικά 7 ή περισσότερες νίκες.

Συνεπώς, λόγω του τεχνητού μας αυτού σεναρίου, γνωρίζουμε ότι κάθε ξεχωριστό στοίχημα παρουσιάζει κακή αξία για τον παίκτη. Ωστόσο δεν είναι αμελητέα η πιθανότητα να προκύψουν 6 ή περισσότερες επιτυχίες σε 10 στοιχήματα.

Το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι να εκτιμήσει κανείς τις τιμές και τις πραγματικές πιθανότητες. Συνεπώς το να καταγράφετε τις προβλέψεις σας και την πραγματική πιθανότητα ένα στοίχημα να είναι επιτυχημένο είναι μια πολύ καλή συνήθεια που πρέπει να αναπτύξετε. Όχι μόνο μπορείτε να συγκρίνετε δύο αποδόσεις, αλλά σας δίνεται παράλληλα και η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε απλές προσομοιώσεις αναφορικά με το κέρδος σας.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.