Είναι το σύστημα Labouchere κερδοφόρο;

labouchere-staking-system-betting-xlΓια να έχετε κέρδη στο στοίχημα, η στοιχηματική στρατηγική που θα ακολουθήσετε είναι σημαντική όσο και ανεύρεση value bets. Υπάρχουν πολλά προοδευτικά συστήματα στοιχήματος όπως το Labouchere, τα οποία υπόσχονται ατελείωτο πλούτο. Είναι καλή ιδέα να τα ακολουθήσουμε; Σας παρουσιάζουμε την ακαδημαϊκή απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Το σύστημα Labouchere είναι ένα προοδευτικό στοιχηματικό σύστημα κατά το οποίο ένας παίκτης συνεχίζει να στοιχηματίζει έως ότου επιτύχει να κερδίσει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη ρουλέτα.

 

Το σύστημα Labouchere και η εφαρμογή του στο αθλητικό στοίχημα

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί και στο αθλητικό στοίχημα με τα ακόλουθα βήματα:

  1. Αποφασίστε πόσα χρήματα θέλετε να κερδίσετε. Ας βάλουμε για παράδειγμα στόχο τα 100 ευρώ.
  2. Αποφασίστε πως θέλετε να χωρίσετε τα χρήματα αυτά. Ας πούμε ότι τα χωρίζουμε λοιπόν σε 5 ποσά: 10 ευρώ, 20 ευρώ, 40 ευρώ , 20 ευρώ και 10 ευρώ.
  3. Τοποθετήστε ένα στοίχημα που να κερδίζει το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου ποσού. Αν για παράδειγμα η απόδοση είναι 3, τότε στοιχηματίστε 10 ευρώ για να κερδίσετε 20 ευρώ (το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου ποσού στη σειρά).
  4. Εάν κερδίσετε, σβήνετε το πρώτο και το τελευταίο ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση προσθέτετε το ποσό του στοιχήματος που πραγματοποιήσατε, ώστε να το πάρετε πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχετε 10 ευρώ, 20 ευρώ, 40 ευρώ, 20 ευρώ, 10 ευρώ και 10 ευρώ.
  5. Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 μέχρι να κερδίσετε το ποσό που έχετε βάλει ως στόχο να κερδίσετε.

Η λογική πίσω από αυτή τη στρατηγική είναι ότι σβήνετε δύο ποσά από τη λίστα όταν κερδίζετε, αλλά προσθέτετε μόνο ένα σε περίπτωση που χάσετε, συνεπώς σβήνετε πιο γρήγορα απ’ ότι προσθέτετε. Ας δούμε όμως γιατί αυτή η λογική έχει προβλήματα.

 

Το προτείνουμε ή δεν το προτείνουμε;

Παρότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, δεν προτείνουμε καμία μέθοδο προοδευτικών στοιχημάτων. Στην ουσία αυτά τα συστήματα σας λένε να ποντάρετε και να ποντάρετε μέχρι να κερδίσετε το επιθυμητό ποσό, χωρίς να υπολογίζουν το αν έχετε τα λεφτά τα καλύψετε τα στοιχήματα και αν είναι εφικτό από τους περιορισμούς των στοιχιματικών εταιριών να γίνει αυτό. Ας υποθέσουμε ότι ποντάρετε σε κάτι και έχετε 4 διαδοχικές ήττες. Το επόμενο στοίχημά σας θα είναι 50 ευρώ, ακόμη και αν έχετε χάσει ήδη 100 ευρώ.

Σε αντίθεση με τη στρατηγική Kelly, δεν υπολογίζεται το μέγεθος του κεφαλαίο μας. Επιπλέον είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το βασικό στο στοίχημα είναι αν η επιλογή μας έχει αξία και όχι πόσα λεφτά μπορούμε να κερδίσουμε.

Ένα παρόμοιο σύστημα είναι η στρατηγική Fibonacci όπου αυξάνουμε τα πονταρίσματά μας σύμφωνα με τη στρατηγική Fibonacci: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 κλπ.

 

Η ακαδημαϊκή απάντηση

Από ακαδημαϊκή άποψη, μελέτες αναφέρουν ότι αν για παράδειγμα στοιχηματίζουμε στις ισοπαλίες σε απόδοση πάνω από 3 στους αγώνες της τελικής φάσης του Μουντιάλ, η στρατηγική Fibonacci έχει θετικό αποτέλεσμα.

Άλλη μελέτη ερευνητών και πάλι σε ισοπαλίες έδειξε ότι στο 95% των περιπτώσεων το χειρότερο σενάριο είναι να φτάσουμε έως το 43 στην στρατηγική Fibbonacci.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και έρευνες που αναφέρουν ότι οι παραπάνω θεωρίες επιτυχίας καταλήγουν κάποια στιγμή σε απώλεια χρημάτων και ότι όλα τα προοδευτικά στοιχήματα έχουν αυτή την κατάληξη.

Γι’ αυτό πραγματικά προσοχή. Τα προοδευτικά συστήματα έχουν ενδιαφέρον αλλά έως το σημείο που λειτουργούν…

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.