Οι βασικοί παράγοντες που αφορούν το ποντάρισμα σε κόρνερ.

cornerΕάν σας ενδιαφέρει η στοιχηματική αγορά των κόρνερ στο ποδόσφαιρο, διαβάστε κάποια στοιχεία και συμβολές που συγκεντρώσαμε προκειμένου να σας βοηθήσουμε. Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι θα πρέπει να κατανοήσετε τους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους στοιχήματα.

 

 

Είναι πολύτιμα τα κόρνερ;

Κατά μέσο όρο τα γκολ που προέρχονται από κόρνερ επιτυγχάνονται με ποσοστό επιτυχίας λίγο πάνω από το 10%, ωστόσο η σημασία τους διαφέρει ανάλογα με την ομάδα. Ωστόσο, σε σημαντικούς τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και σε εθνικά πρωταθλήματα τα κόρνερ έχουν αποδειχθεί πολλές φορές πολύ πιο σημαντικά απ’ ότι φανερώνει το παραπάνω ποσοστό.

Μαζί με δευτερεύουσες στοιχηματικές αγορές, όπως για παράδειγμα οι κάρτες, ο αριθμός των κόρνερ φαίνεται να σχετίζεται με τη σχετική ικανότητα της κάθε ομάδας. Οι κάρτες έρχονται πιο εύκολα και γρήγορα σε ομάδες που αναγκάζονται να παίξουν αμυντικά και με μια αντίστοιχη λογική, η ομάδα που πραγματοποιεί περισσότερες επιθέσεις και ευκαιρίες σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είναι πιθανό να εκτελέσει μεγάλο αριθμό κόρνερ.

Η υπεροχή μιας ομάδας στο γήπεδο μεταφράζεται σε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και μέχρι να επιτευχθεί αυτό οι ομάδες παραμένουν ίσες ανεξάρτητα από την κατοχή της μπάλας και τον αριθμό των ευκαιριών τους. Μέσω της επίθεσης μια ομάδα καταφέρνει να έχει περισσότερα σουτ και κόρνερ. Όταν μια ομάδα βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση κερδίζει αναπόφευκτα πολλά κόρνερ.

worldcup-corners-xl
Τι λένε τα νούμερα

Αν πάρουμε για παράδειγμα την αγγλική Premier League, θα διαπιστώσουμε ότι οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που επιτίθενται άλλωστε και περισσότερο κατά μέσο όρο, κερδίζουν πολλά κόρνερ. Έτσι λοιπόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας των κόρνερ, ενώ όπως θα περιμένατε, στο κάτω μέρος της λίστα βρίσκονται σχεδόν πάντα οι ομάδες που υποβιβάζονται τελικά. Ο κυρίαρχος παράγοντας λοιπόν είναι το πόσο επιθετικά παίζει η κάθε ομάδα. Το τελικό συμπέρασμα είναι σίγουρα ότι «οι καλύτερες ομάδες παίρνουν περισσότερα κόρνερ». Η ποιοτική διαφορά δύο ομάδων μας δίνει μία ένδειξη για το πως είναι πιθανόν να λήξει ένας αγώνας, αν και λόγω του χαμηλού σκοραρίσματος στο ποδόσφαιρο τα αουτσάιντερ κάποιες φορές κερδίζουν ή αναγκάζουν τις πιο δυνατές ομάδες να παραχωρήσουν ισοπαλία. Σχεδόν πάντα όμως τα κόρνερ αποτελούν αλάνθαστη ένδειξη της δυναμικότητας των ομάδων.

Λαμβάνοντας ως δεδομένα της ανάλυσής μας τα αποτελέσματα της αγγλικής Premier League της περιόδου 2002-2012, βγαίνει η εξίσωση:

Ποσοστό κόρνερ = 0,1818 + (0,6365*P) , όπου το P είναι το ποσοστό των συνολικών γκολ.

θα δούμε ότι εάν για παράδειγμα αναμένουμε 2,6 γκολ κατά μέσο όρο σε έναν αγώνα και η ομάδα Α αναμένεται να σκοράρει τα 2, δηλαδή το 77% των γκολ, τότε το αναμενόμενο ποσοστό κόρνερ της ομάδας Α είναι 67%.

Με μεγαλύτερη ανάλυση θα διαπιστώσουμε ότι η πλευρά του φαβορί της αναμέτρησης κερδίζει περίπου 2 περισσότερα κόρνερ από την πιο αδύναμη ομάδα, με μια πραγματικά μικρή πιθανότητα κάποιες φορές η πιο αδύναμη ομάδα να καταφέρει να κερδίσει περισσότερα κόρνερ. Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να αποκτήσουν ένα στοιχηματικό πλεονέκτημα στην αγορά των κόρνερ αν κατανοήσουν και ορισμένους άλλους παράγοντες όπως είναι το σύστημα της κάθε ομάδες, την παράταξη στο γήπεδο και τακτικές αλλαγές. Τα συνολικά κόρνερ ανά αγώνα στην Premier League είναι περίπου 11.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.