Οι βασικοί τύποι στοιχήματος στο μπάσκετ

euroleagueΜε αφορμή την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της ελληνικής Basket League και φυσικά της Ευρωλίγκας, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε σε ένα σύντομο άρθρο τους τρεις πιο βασικές επιλογές στοιχήματος στο μπάσκετ. Φυσικά τα πάντα ισχύουν και για τον ΝΒΑ εάν είστε απλά οπαδός του ή το γνωρίζετε καλύτερα στοιχηματικά.

 

Νικητής του αγώνα

Οι αγορές νικητή αγώνα είναι οι πιο συνηθισμένες και απλές να κατανοήσει κάποιος. Απλά τοποθετούμε χρήματα στον νικητή του αγώνα. Για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός:

Άρης: 3,44

Παναθηναϊκός: 1,36

Στο παράδειγμά μας ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τη νίκη. Εάν στοιχηματίσουμε 10 ευρώ στους «πράσινους», θα έχουμε επιστροφή χρημάτων 13,6 ευρώ (μαζί με τα 10 ευρώ του πονταρίσματός μας). Το κέρδος είναι 3,64 ευρώ. Εάν κερδίσει ο Άρης στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε κέρδος αλλά χάνουμε και το ποντάρισμα των 10 ευρώ. Αντίθετα αν ποντάρουμε στον Άρη και αυτός κερδίσει λαμβάνουμε πίσω 34,40 ευρώ (μαζί με το ποντάρισμα των 10 ευρώ), άρα το κέρδος μας είναι 24,40 ευρώ.

 

Στοιχήματα Handicap

Αφού κατανοήσετε την πρώτη επιλογή, η επόμενη επιλογή του handicap μπορεί να φανεί χρήσιμη όταν μία ομάδα είναι πολύ ισχυρό φαβορί για τη νίκη έναντι της άλλης. Ο αριθμός του handicap (δηλώνεται με πρόσημο + ή -, όπως πχ. +7,5 πόντοι), συνυπολογίζεται στο τελικό σκορ για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα όχι του αγώνα αλλά του στοιχήματος. Δηλαδή το αποτέλεσμα του αγώνα με handicap είναι διαφορετικό από εκείνο του κανονικού αγώνα. Πχ:

Ολυμπιακός: (-7,5) 1,86

Κύμη: (+7,5) 2,05

Εάν κερδίσει ο Ολυμπιακός για παράδειγμα 80-76, το ποντάρισμα με handicap στον άσσο θα χάσει. Αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα είναι σαν να ξεκινά με -7,5 πόντους και συνεπώς πρέπει να αφαιρέσουμε 7,5 πόντους από το τελικό πραγματικό σκορ. Έτσι ουσιαστικά το τελικό στοιχηματικό αποτέλεσμα είναι 72,5 – 76 που σημαίνει ότι το ποντάρισμά μας υπέρ του Ολυμπιακού έχασε.

Εάν Ο Ολυμπιακός κερδίσει 104 – 96, το στοιχηματικό αποτέλεσμα είναι 96,5-96 άρα το στοίχημα κέρδισε.

 

 

Ποντάρισμα Over/Under

Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ έχουμε το ποντάρισμα συνόλων (under/over) αλλά αυτή τη φορά δεν μιλάμε για γκολ αλλά για πόντους. Για παράδειγμα ας θεωρήσουμε ότι έχουμε τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με τις παρακάτω αποδόσεις:

Over 180,5: 1,96

Under 180,5: 2,11

Εάν ποντάρουμε 10 ευρώ στην πρώτη επιλογή και το αποτέλεσμα είναι 96-88 (σύνολο 184 πόντοι) θα παίρναμε πίσω 19,6 ευρώ (κέρδος 9,6 ευρώ). Εάν ποντάραμε στο Under, θα χάναμε το στοίχημα.

Σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με πιο σύνθετες επιλογές στοιχήματος στο μπάσκετ.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.