Οι βασικές αγορές του στοιχήματος στο γκολφ

Το γκολφ είναι ένα από τα αθλήματα που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες για στοιχηματισμό εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορεί να μην έχετε ιδέα για το άθλημα, ωστόσο οι κανόνες του είναι πραγματικά εύκολοι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως να στοιχηματίζετε στο γκολφ και πως μπορούν να σας βοηθήσουν στο έργο αυτό τα στατιστικά στοιχεία.

 

Στοίχημα στο γκολφ – οι κανόνες του αθλήματος

Αν αι απαιτούνται πολλά χρόνια για να αναπτύξει κανείς τις κατάλληλες δεξιότητες που απαιτούνται για να παίξει γκολφ ανταγωνιστικά, Το γκολφ είναι ένα ατομικό άθλημα με γήπεδα με πάνω από 18 τρύπες. Ο κάθε παίχτης χρησιμοποιεί τα μπαστούνια του και μία μπάλα και προσπαθεί να βάλει την μπάλα στην κάθε τρύπα, με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό χτυπημάτων.

Οι διαδρομές του γηπέδου του γκολφ διαφέρουν πολύ, τόσο σε μήκος, όσο και αναφορικά με τη διαμόρφωση του τερέν. Σε κάθε διαδρομή υπάρχει το λεγόμενο “par” (ανάμεσα σε 3 και σε 6 χτυπήματα) που είναι ουσιαστικά ο αριθμός των αναμενόμενων χτυπημάτων. Έχουμε επίσης:

– 4 χτυπήματα κάτω από par: Condor

– 3 χτυπήματα κάτω από par: Albatross

– 2 χτυπήματα κάτω από par: Eagle

– 1 χτύπημα κάτω από par: Birdie

– 1 χτύπημα πάνω από par: Bogey

– 2 χτυπήματα πάνω από par: Double Bogey

Σημείωση: Η κλίμακα συνεχίζει με triple bogey, quadruple bogey, five over, six over κλπ.

Η πιο γνωστή μορφή γκολφ είναι με χτυπήματα (μέτρηση του συνολικού αριθμού χτυπημάτων ανά γύρο), αλλά υπάρχει επίσης και ανά διαδρομή – όταν δηλαδή δύο ή περισσότεροι παίκτες του γκολ κερδίζουν μεμονωμένα την κάθε τρύπα και ο τελικός νικητής είναι εκείνος που θα κερδίσει τις περισσότερες τρύπες ανεξαρτήτως χτυπημάτων.

Οι 4 κύριες διοργανώσεις γκολφ είναι ετήσιες (The Masters, US Open, The Open και PGA Championship), ενώ υπάρχουν και PGA Tour, European Tour και το Ryder Cup – υπάρχουν και αντίστοιχες διοργανώσεις γυναικών.

 

Πώς να στοιχηματίσετε στο γκολφ

Η γνώση του αθλήματος είναι φυσικά το πρωταρχικό σας μέλημα πριν αρχίσετε να στοιχηματίζετε στο γκολφ. Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσετε τις διαθέσιμες αγορές του γκολφ ώστε να ανακαλύψετε στοιχηματικές ευκαιρίες.

Υπάρχουν δύο βασικές αγορές κατά κύριο λόγο στο γκολφ όσον αφορά το αποτέλεσμα των τουρνουά. Η αγορά του νικητή του τουρνουά είναι όπως στα άλλα αθλήματα, ποντάρουμε δηλαδή στον αθλητή εκείνο που θα επικρατήσει στο τουρνουά. Τα matchups, ωστόσο, αφορούν το ποντάρισμα πως ένας συγκεκριμένος αθλητής θα τερματίσει στην κατάταξη πάνω από κάποιον άλλο, πάλι συγκεκριμένο αθλητή.

Φροντίστε να αναζητήσετε πληροφορίες για τον κάθε αθλητή που μετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και για το στυλ παιχνιδιού του. Ο κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένα γήπεδα στα οποίο είναι δυνατός και άλλα στα οποία έχει αδυναμίες. Συνεπώς σε κάποια τουρνουά πηγαίνει καλύτερα απ’ ότι σε άλλα.

Αναζητήστε τις ιστοσελίδες του PGA Tour και το European Tour και θα βρείτε πολλές πληροφορίες ως βάση για την έρευνά σας – εκεί θα βρείτε στατιστικά παικτών, την κατάστασή τους σε προηγούμενους αγώνες, το πρόγραμμα των τουρνουά κλπ.

 

Χρήσιμα στατιστικά για το στοίχημα του γκολφ

Εάν δεν γνωρίζετε πως να στοιχηματίσετε στο γκολφ, αναζητήστε στατιστικά στοιχεία, όπως μέσους όρους σκορ, ακρίβεια χτυπημάτων. Πρόκειται για καλές ενδείξεις όσον αφορά την απόδοση των παικτών. Ωστόσο εάν θέλετε μια βαθύτερη προσέγγιση για το στοίχημα στο γκολφ, υπάρχουν πολύ πιο λεπτομερή και εξειδικευμένα στατιστικά όπως shots gains (SG), greens in regulation (GIR) και fairways in regulation (FIR), για τα οποία όμως θα μιλήσουμε σε κάποιο μελλοντικό μας άρθρο.

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείτε αναλύσεις προηγούμενων τουρνουά όταν στοιχηματίζετε στις 4 μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος, επειδή αυτές οι διοργανώσεις είναι μοναδικές υπό την έννοια ότι οι παίκτες έχουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι συνήθως στους αγώνες τους.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Απρίλιος 26, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.