Η σημασία του ύψους των αποδόσεων και της επιλογής στοιχηματικής εταιρίας

pigΤο ποσοστό του κέρδους που έχει κάθε στοιχηματική εταιρία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση των αποδόσεων που αυτές προσφέρουν στις στοιχηματικές αγορές. Όσο μεγαλύτερο το κέρδος της στοιχηματικής εταιρίας, τόσο χαμηλότερες είναι οι αποδόσεις που προσφέρει αυτή και αντίστοιχα τόσο χαμηλότερη είναι η κερδοφορία των παικτών του στοιχήματος. Πολύ κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι αποδόσεις. Το 1,40 και το 1,43 μπορεί να φαίνονται σχεδόν όμοιες αποδόσεις δίχως ουσιαστική σημασία. Αυτό ισχύει στον βαθμό που μιλάμε για ένα μόνο στοίχημα. Όταν μιλάμε για δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες στοιχήματα η διαφορά είναι τεράστια. Αυτό δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν πολλοί παίκτες του στοιχήματος, αλλά θα φροντίσουμε να σας δείξουμε με ορισμένα παραδείγματα τελικά ότι έχει μεγάλη σημασία.

 

Κέρδος στοιχηματικής εταιρίας και αποδόσεις

Ας υποθέσουμε ότι στοιχηματίζουμε στη ρίψη ενός ζαριού. To κάθε ενδεχόμενο έχει πιθανότητα 1/6 να συμβεί. Συνεπώς για κάθε ένα ευρώ που ποντάρουμε στο 3 για παράδειγμα θα πρέπει κανονικά να μας δίνει 6 ευρώ σε περίπτωση νίκης (μαζί με το 1 ευρώ του πονταρίσματος). Η δεκαδική απόδοση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 6,00 (οι επονομαζόμενες fair odds).

Ωστόσο κάθε στοιχηματική εταιρία επιδιώκει να έχει κέρδος συνεπώς προσφέρει την απόδοση στο 5,00 αντί στο 6,00, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην κανονική πιθανότητα αποτελεσμάτων του ζαριού. Περιμένουμε σε 6 ρίψεις να έρθει μία φορά το 3. Έτσι εφόσον στοιχηματίζουμε 6 ευρώ για να κερδίσουμε 5, το κέρδος της στοιχηματικής εταιρίας είναι 1 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή η υποτιθέμενη πιθανότητα έκβασης κάθε αποτελέσματος είναι 20% (1/5). Όμως, εάν υπολογίζουμε και τα 6 αποτελέσματα, το άθροισμα των οπιθανοτήτων βγαίνει 120% (6 εκβάσεις x 20% αποτέλεσμα). Η διαφορά ανάμεσα στο 100% και σε αυτό το ποσό πιθανοτήτων αποτελεί το κέρδος της εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση είναι 20% υπέρ της στοιχηματικής αταιρίας.

 

Πώς επηρεάζονται τα πονταρίσματά μας;

Ουσιαστικά όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό κέρδους της στοιχηματικής εταιρίας, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχει αυτό στην κερδοφορία του παίκτη από το στοίχημα.

Στο προηγούμενο παράδειγμα, με απόδοση 5,00, ο παίκτης θα πρέπει να έχει επιτυχία στο 20% των περιπτώσεων. Σε 100 πονταρίσματα δηλαδή θα πρέπει να κερδίσει τα 20 για να είναι ακριβώς στα λεφτά του και πάνω από αυτό το σημείο αρχίζει να έχει κέρδος.

Συνεπώς ο παίκτης αυτής της εταιρίας θα πρέπει να πέσει μέσα στα 20 από τα 100 πονταρίσματά του για να ξεκινήσει να έχει κέρδος, ενώ εάν δεν υπήρχε το κέρδος της εταιρίας θα χρειαζόταν 17. Η τελευταία περίπτωση δεν είναι εφικτή βέβαια γιατί όπως είπαμε η κάθε εταιρία θα πρέπει να έχει κάποιο κέρδος, όμως μπορούμε να βρούμε κάλλιστα κάποια εταιρία με την οποία να ξεκινάμε να έχουμε κέρδος από τις 18 ρίψεις αντί για τις 20.

 

Τι μάθαμε;

Όλοι οι παίκτες του στοιχήματος που επιδιώκουν το μακροπρόθεσμο κέρδος προσπαθούν να βρουν τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις για τα πονταρίσματά τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γράφονται σε πολλές διαφορετικές στοισχηματικές εταιρίες και βλέπουν τις αποδόσεις όλων πριν πραγματοποιήσουν το κάθε ποντάρισμά τους, φυσικά σε εκείνη που προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση. Αν παίζει κανείς στοίχημα συστηματικά, ακόμη και το 1% έχει τεράστια σημασία μακροπρόθεσμα, φροντίστε να μην το σπαταλάτε, ποντάροντας πάντα στις υψηλότερες αποδόσεις.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.