Η νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ για το επόμενο διάστημα

opapΤους στόχους και τη στρατηγική του για το επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η σχετική παρουσίαση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ κύριο Ντάμιαν Κόουπ, καθώς επίσης και τον Επικεφαλής του Δικτύου Λιανικής Γιαν Κάρας και τον Διευθυντή Δικτύου, Βαγγέλη Γιαννακάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από τα στελέχη του Οργανισμού, αντίστοιχες παρουσιάσεις αναφορικά με την στρατηγική της εταιρίας και την επένδυσή της στο δίκτυο των 700 πρακτορείων της θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες μεγάλες πόλεις πλην της Αθήνας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα.

Στην παρουσίαση ανακοινώθηκαν οι πιο σημαντικές επενδύσεις και νέα προϊόντα του ΟΠΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ΟΠΑΠ η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων, με στόχο την κοινή ανάπτυξή τους. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν αλλαγές προκειμένου το κάθε πρακτορείο να μετατραπεί σε έναν χώρο ψυχαγωγίας, που διαθέτει σύγχρονο ύφος, προσφέρει περισσότερες επιλογές, παρέχει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες και αξιοποιεί νέες τεχνολογίες. Για το λόγο αυτό, τονίστηκε, η στρατηγική πίσω από την επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του είναι η εξέλιξη των πρακτορείων και η μεταμόρφωσή τους σε σύγχρονους τοπικούς προορισμούς ψυχαγωγίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι προωθείται από τον Οργανισμό το Όραμα 2020, το οποίο προβλέπει την καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης στον κλάδο των τυχερών παιγνίων και της ψυχαγωγίας. Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, αναφέρθηκε, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια από τις μεγαλύτερές εν εξελίξει επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, ο ΟΠΑΠ εξελίσσει το δίκτυο του, επενδύοντας σε τρεις πυλώνες: τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, το ίδιο το κατάστημα και την υποστήριξη του πράκτορα. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά όσον αφορά τη στρατηγική και τις επενδύσεις του πως ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του Πάμε Στοίχημα, του ιπποδρομιακού στοιχήματος, του ΚΙΝΟ και του ΤΖΟΚΕΡ και στην εισαγωγή παιγνιομηχανημάτων (Slots), νέων υπηρεσιών πληρωμών μέσω Tora, virtualgames της Inspired και συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης SSBTs. Παράλληλα ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του πελάτη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή στον κανονισμό για τα παιγνιομηχανήματα (Slots), η πλήρης αξιοποίηση των παιγνιομηχανημάτων – τόσο μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των πρακτορείων, όσο και μέσα από τα αποκλειστικά gaminghalls – αποτελεί ξεκάθαρη εταιρική προτεραιότητα για το 2017.

 

Επένδυση στα πρακτορεία

Όπως ανακοινώθηκε, οι επενδύσεις που έχει κάνει ο ΟΠΑΠ για να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και των υπηρεσιών του έχουν δημιουργήσει επιπλέον τζίρο 500 εκατ. ευρώ και επιπλέον έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους πράκτορες. Οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο δίκτυο του Οργανισμού θα γίνουν με επίκεντρο το ίδιο το πρακτορείο, πράγμα που θα πραγματοποιηθεί βάσει βάσει εμπορικών και τεχνοκρατικών κριτηρίων, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της αγοράς και ωφελούν τόσο την εταιρεία όσο και τους πράκτορές της. Ως μέρος μόνο της διαδικασίας βελτιστοποίησης του δικτύου και την αλλαγή τοποθεσίας 450 καταστημάτων δημιουργήθηκαν για τους πράκτορες αυξημένα έσοδα.

Να αναφέρουμε ότι περισσότερα από 500 πρακτορεία συμμετείχαν το 2016 στο πρόγραμμα RetailExcellence και σε εκπαιδεύσεις της εταιρείας, που συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον προμηθειών 1,5 εκατ. ευρώ για τα πρακτορεία αυτά.

Επιπρόσθετα, οι κεντρικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με προμηθευτές για εξοπλισμό και υπηρεσίες οδηγούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις για τους πράκτορες. Νέες κεντρικές συμφωνίες για την ασφάλιση των πρακτορείων και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (εξοικονόμηση 32% για ένα μέσο πρακτορείο) δημιουργούν επιπλέον οικονομικά οφέλη για τους πράκτορες.

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιανουάριος 24, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.