Η υποχρέωση ταυτοποίησης λογαριασμού στις στοιχηματικές εταιρίες

Όταν γράφεστε σε κάποια στοιχηματική διαδικτυακή εταιρία και δημιουργείτε τον στοιχηματικό σας λογαριασμό, τότε έχετε την υποχρέωση να ταυτοποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτή η διαδικασία συνήθως γίνεται όταν πραγματοποιείται την πρώτη σας κατάθεση χρημάτων ή την πρώτη σας ανάληψη και θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι απαραίτητη και ότι οι στοιχηματικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να σας ζητήσουν κάποια έγγραφα ταυτοποίησης, καθώς αυτό ζητείται σε κάθε περίπτωση από την ελληνική Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων.

Πολλοί παίκτες νευριάζουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία είτε δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία αυτά, ωστόσο θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι κάτι αναγκαστικό για να μπορέσει κανείς να αρχίσει να παίζει σε κάποια «νόμιμη» εταιρία που έχει αδειοδοτηθεί  στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η ταυτοποίηση δεν σας ζητείται άμεσα με την εγγραφή σας στην όποια εταιρία, αλλά αργότερα όταν κάνετε κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων δεν είναι κάτι το «πονηρό». Αυτό που συμβαίνει είναι ουσιαστικά ότι η εγγραφή κάποιου σε μια στοιχηματική εταιρία δεν αποτελεί από μόνη της οικονομική συναλλαγή.

 

Γιατί ακριβώς ζητείται η ταυτοποίηση των παικτών

Έτσι λοιπόν προβλέπεται από τη νομοθεσία να δώσετε τα απαιτούμενα έγγραφα στις στοιχηματικές εταιρίες στις οποίες παίζετε προκειμένου πρώτον να επιβεβαιώσουν αυτές την ηλικία σας και ότι είστε ενήλικες, καθώς απαγορεύεται αυστηρά ο τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια, συμπεριλαμβανόμενου του στοιχήματος από ανήλικους. Επίσης, σκοπός είναι η αποφυγή οποιασδήποτε διαδικτυακής απάτης. Είναι εύκολο να κλέψει κανείς ή να βρει κάποια ταυτότητα που έχει χάσει κάποιος, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπορέσει να παίξει. Απαιτούνται λοιπόν και άλλα έγγραφα που δεν μπορεί κάποιος τρίτος να έχει εύκολα ή να υποκλέψει. Τέλος σκοπός της διαδικασίας είναι να ελεγχθεί το ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες ενέργειες.

Ποια έγγραφα οφείλετε να δώσετε

Τα έγγραφα τα οποία θα σας ζητηθούν να δώσετε προκειμένου να ταυτοποιήσετε τον στοιχηματικό σας λογαριασμό είναι τα εξής:

– Αστυνομική ταυτότητα και των δύο όψεών της ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή στρατιωτική ταυτότητα εάν είστε στρατιωτικός, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία και η ηλικία σας.

– Ένας λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομά σας ο οποίος να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου, προκειμένου να πιστοποιηθεί η διεύθυνσή σας. Εάν δεν διαθέτετε λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομά σας, μπορείτε να στείλετε μία ανάλυση λογαριασμού κάρτας από κάποια τράπεζα, εφόσον είναι και πάλι στο όνομά σας και έρχεται στη διεύθυνση κατοικίας που σκοπεύετε να πιστοποιήσετε.

– Κάποιο αποδειχτικό για την κατάθεσή σας, το οποίο μπορεί να σας ζητηθεί ή μπορεί και όχι. Αυτό είναι προαιρετικό και εξαρτάται από την πολιτική και τους κανονισμούς της κάθε εταιρίας. Αυτό μπορεί να είναι η φωτογραφία/scan της κάρτας και στις δύο όψεις με καλυμμένο τον τριψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος. Μπορεί να σας ζητηθεί ίσως και κάποιο screenshot από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι με το οποίο κάνατε κατάθεση, στο οποίο να φαίνεται το όνομά σας ή τα προσωπικά σας στοιχεία γενικότερα. Μπορεί τέλος να σας ζητηθεί κάποια αναφορά/κατάσταση του τραπεζικού σας λογαριασμού εάν πραγματοποιήσετε κατάθεση μέσω τραπέζης στην στοιχηματική εταιρία.

Επειδή τα έγγραφα θα σας ζητηθούν αργά ή γρήγορα, σας προτείνουμε να στείλετε αρχικά τα δύο πρώτα έγγραφα αμέσως μετά την εγγραφή σας. Εφόσον λοιπόν προκύψει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα στη συνέχεια, ποτέ δεν ξέρεις, θα έχετε φροντίσει να πάρετε το ΟΚ και να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα από την αρχή, πριν κάνετε κατάθεση χρημάτων.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Μάρτιος 18, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.