Η φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια και στοίχημα το 2017

Μαζί με την ρύθμιση της αγοράς των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, η ελληνική Πολιτεία προχώρησε και σε νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με φορολογικά ζητήματα που αφορούν τα κέρδη από το διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ορίζεται από τον νόμο 4141/2013, προβλέπεται η επιβολή φορολογίας στα κέρδη, τα οποία προέρχονται από τη δραστηριότητα παικτών στο διαδίκτυο. Με βάση τον συγκεκριμένο νόμο, προβλέπονται 3 φορολογικές κλίμακες. Πιο συγκεκριμένα:

– Αφορολόγητο το καθαρό κέρδος στήλης έως 100 ευρώ

– φόρος 15% επί του ποσού που υπερβαίνει τα 100 ευρώ αφορολόγητου κέρδους σε καθαρό κέρδος στήλης από 100,01 έως 500 ευρώ

– φόρος 20% επί του ποσού που υπερβαίνει τα 500 ευρώ σε καθαρό κέρδος στήλης 500,01 και άνω

Να σημειώσουμε εδώ πως η αξία κάθε στήλης ορίζεται στο επίπεδο των 0,10 ευρώ. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το αφορολόγητο ανά στήλη των 100 ευρώ ανά 0,10 ευρώ είναι αντίστοιχο με 1.000 ευρώ κέρδους ανά 1 ευρώ πονταρίσματος, το οποίο είναι μεγάλο, τουλάχιστον για τα δεδομένα του στοιχήματος.

Σημειώσεις

Θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι η φορολογία επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση ανά στήλη και όχι στο σύνολο του κερδισμένου ποσού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τη φορολόγηση των κερδών σας στο στοίχημα εάν οι αποδόσεις σας είναι μικρότερες από 1000! Υπάρχουν βέβαια παίκτες που παίζουν παρολί με πολλές ομάδες αλλά και πάλι είναι δύσκολο να βγάλεις ποντάρισμα με απόδοση 1000 και φυσικά ακόμη πιο δύσκολο να το κερδίσεις… Στις περιπτώσεις των διαδικτυακών καζίνο ίσως να είναι πιο εύκολο να βγάλει κανείς τόσο μεγάλο κέρδος με μικρά πονταρίσματα.

Όσον αφορά τέλος την συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όσοι παίκτες έχουν κέρδος που φορολογείται σύμφωνα με τα παραπάνω με 15% ή 20%, τότε απαλλάσονται από περεταίρω φορολόγηση. Προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσουν από τη στοιχηματική εταιρία στην οποία έχουν κερδίσει, μια βεβαίωση των κερδών τους αυτών. Μην ανησυχείτε καθώς όλες οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες γνωρίζουν τη διαδικασία και θα καταλάβουν άμεσα τι τους ζητάτε, γιατί είναι υποχρεωμένες από τον νόμο και στα πλαίσια της άδειας λειτουργίας τους να χορηγούν τις βεβαιώσεις. Δηλώνοντας το ποσό στη φορολογική σας δήλωση, θα φορολογηθείτε μόνο με την εισφορά αλληλεγγύης και το ποσό των κερδών δεν θα προσμετρηθεί στο συνολικό σας εισόδημα για να φορολογηθεί εκ νέου.

Να αναφέρουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αύξησης της φορολόγησης των στοιχιηματικών εταιριών. Πέρυσι είχε γίνει μία συζήτηση για το ζήτημα αυτό και είχαν ακουστεί κάποια σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολόγησης από το 30% σε 35%. Σε περίπτωση που τελικά αυτό πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, είναι πιθανό να δούμε την συγκεκριμένη αύξηση να μετακυλά στους παίκτες, με διάφορους τρόπους. Προς το παρόν πάντως ισχύουν όλα τα όσα σας γράψαμε παραπάνω.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. 1X2Bet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Playbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Goalbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Cashpoint Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Betshop Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Απρίλιος 24, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.