Η διαφορά ανάμεσα στα σπορ και στο αθλητικό στοίχημα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνει πολύς κόσμος είναι να συγχέει την εξειδικευμένη γνώση για διάφορα αθλήματα με την εξειδίκευση στο αθλητικό στοίχημα. Το σφάλμα αυτό προκύπτει κυρίως από πολλούς επαγγελματίες αθλητές και δημοσιογράφους οι οποίοι αποφασίζουν ξαφνικά να γίνουν ειδικοί και στο στοίχημα, κάτι το οποίο μάλιστα έχει και ονομασία διεθνώς στον χώρο ως “Green Lumber Fallacy«.

Ο όρος αυτός, που θα τον μεταφράζαμε στα ελληνικά κάπως ως «Πλάνη του φρέσκου Ξύλου» σημαίνει ότι οι tipsters αυτοί το παίζουν ειδικοί αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα για το τι λένε και τι γράφουν. Πως λοιπόν τα καταφέρνουν κάποιες φορές να είναι επιτυχημένοι άνθρωποι στο στοίχημα όταν δεν έχουν ιδέα περί τούτου;

Το βασικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το ρίσκο σε κάθε περίπτωση, κάτι που άλλοι πάλι δεν μπορούν να το κάνουν. Παρότι λοιπόν η γνώση μιας αγοράς είναι πολύ σημαντική, είναι βασικό να θυμόμαστε ότι το να κατανοούμε και να αντιλαμβανόμαστε το ρίσκο είναι εξίσου, αν όχι ακόμη πιο σημαντικό από τη γνώση μας για ένα άθλημα.

Είναι κατανοητό πολλές φορές οι παίκτες του στοιχήματος να υπολογίζουν τη γνώμη για παράδειγμα γνωστών πρώην ποδοσφαιριστών στοιχηματικά ωστόσο πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το ποδόσφαιρο και το στοίχημα στο ποδόσφαιρο είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

 

Κατανοώντας το ρίσκο

Για τους παίκτες του στοιχήματος που διαβάζετε αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο κείμενο, θα πρέπει να κατανοήσετε τα ακόλουθα σημεία, τα οποία είναι σημαντικά στο επιτυχημένο αθλητικό στοίχημα:

  • Το να έχει κάποιος πολύ καλή ενημέρωση, γνώση και εμπειρία σε ένα άθλημα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι έχει την απαιτούμενη γνώση για να στοιχηματίζει με επιτυχία στο άθλημα αυτό.
  • Οι δημοσιογράφοι/σχολιαστές/αθλητές πολλές φορές κάνουν αναλύσεις για παράδειγμα για την κακή αγωνιστική απόδοση μιας ομάδας και λατρεύουν ακόμη περισσότερο μετά τον αγώνα, όταν η έκβαση είναι εντελώς διαφορετική, να αλλάζουν κάπως αυτά που έχουν πει για να εξηγήσουν το αποτέλεσμα (όπως συμβαίνει συχνά)
  • Καλύτερα να κάνετε οι ίδιοι ερωτήσεις στον εαυτό σας – πιστεύετε ότι το να γνωρίζετε για παράδειγμα για το γκολφ σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε να στοιχηματίζετε στο γκολφ με εμπιστοσύνη;

Φυσικά μην παρεξηγηθούμε. Δεν υποστηρίζουμε ότι η γνώση για ένα σπορ είναι εντελώς άσχετη ή χωρίς αξία όσον αφορά το στοίχημα στο συγκεκριμένο άθλημα. Το αντίθετο μάλιστα θα λέγαμε, είναι πολύ βασικό να ξέρουμε καλά το άθλημα στο οποίο στοιχηματίζουμε. Όμως, μην εμπιστεύεστε τυφλά αυτούς τους «εξπέρ» στα κανάλια και στις εφημερίδες όσον αφορά τα προγνωστικά τους για το στοίχημα γιατί τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να κατανοήσουν το πιθανό ρίσκο. Το ρίσκο που εσείς παίρνετε και όχι αυτοί, ποντάροντας τα δικά σας λεφτά…

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.