Η αξιολόγηση της επιτυχίας με βάση τις τελικές αποδόσεις

beating-the-closing-line-xlΈχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η επιτυχία και η αποτυχία στο στοίχημα χωρίζονται μεταξύ τους από μια πολύ λεπτή γραμμή. Πέρα από τα επιτυχημένα προγνωστικά είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούμε τα στοιχήματά μας στις βέλτιστες δυνατές αποδόσεις, αφού πάρουμε την απόφασή μας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε γραμμένοι σε όσο το δυνατόν περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες ώστε να ελέγχουμε κάθε φορά που είναι πιο αποδοτικό να τοποθετούμε το στοίχημά μας.

Όταν μια στοιχηματική εταιρία ανοίγει τις αγορές ενός προσεχούς αγώνα, οι αρχικές αποδόσεις υπολογίζονται με βάση της στατιστική ανάλυση της προηγούμενης απόδοσης της κάθε ομάδας, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες όπως είναι για παράδειγμα οι τραυματισμοί.

Από τη στιγμή που οι αποδόσεις γίνουν διαθέσιμες, οι παίκτες στοιχηματίζουν σε εκείνες τις στοιχηματικές αγορές που οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν αξία, υποχρεώνοντας τις στοιχηματικές εταιρίες με τη σειρά τους να προσαρμόζουν τις αποδόσεις ώστε να μην ρισκάρουν προς μία πλευρά και χάσουν χρήματα.

Οι πιθανότητες που προκύπτουν ακριβώς πριν την έναρξη του αγώνα ονομάζονται «τελικές αποδόσεις» ή αν θέλετε καλύτερα «closing lines» στα αγγλικά και αποτελούν τις πιο αντιπροσωπευτικές αποδόσεις όσον αφορά την πιθανότητα να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

 

Κατανοώντας την αναμενόμενη αξία ενός στοιχήματος

Προκειμένου να βγάλουμε από το στοίχημα τον παράγοντα τύχη και να έχουμε επιτυχία μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να εντοπίζουμε και να παίζουμε στοιχήματα με θετική αξία, δηλαδή στοιχήματα που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να επαληθευτούν από εκείνη που λέει η απόδοσή τους.

Στη θεωρία των πιθανοτήτων η αναμενόμενη αξία ενός τυχαίου γεγονότος αποτελεί τον μέσο όρο μιας μεγάλης σειράς επαναλήψεων του πειράματος που αντιπροσωπεύει. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ρίψη ενός κέρματος. Αν υποθέσουμε ότι και στην περίπτωση της κεφαλής, αλλά και των γραμμάτων η πιθανότητα να προκύψει ένα από τα 2 ενδεχόμενα είναι εντελώς δίκαιη, δηλαδή 50%, μια θετική αξία στοιχήματος είναι η ακόλουθη:

 

Πιθανότητες

Κεφαλή: 2,10

Γράμματα: 1,80

Για κάθε 10 ευρώ που ποντάρουμε στην κεφαλή, το εκτιμώμενο κέρδος είναι 0,50 ευρώ:

 

(ποσό στοιχήματος) x [(πιθανότητα κεφαλής -1) x (πιθανότητα γραμμάτων) – 1 x (πιθανότητα γραμμάτων)] = 

$10 x [(2.10 – 1) x 0.5 – 1 x 0.5 = $10 x (1.10 x 0.5 –0.50) = $0.50

 

Από τη στιγμή που η αναμενόμενη αξία είναι θετικός αριθμός, το στοίχημα σε αυτή την αγορά θα είναι κερδοφόρο μακροπρόθεσμα, παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα να χαθεί μια ρίψη κέρματος είναι 50%. Ο στόχος μας συνεπώς δεν είναι να κερδίζουμε σε κάθε στοίχημα, αλλά να κάνουμε επιλογές με θετική αναμενόμενη αξία.

 

Αποτελεσματική θεωρία της αγοράς

Στο αθλητικό στοίχημα, ωστόσο, οι πιθανότητες δεν είναι τόσο ξεκάθαρες όπως στην περίπτωση της ρίψης του νομίσματος. Εάν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε και την συνεχή διακύμανση των αποδόσεων από τη στιγμή που γίνουν διαθέσιμες στην αγορά έως το σημείο που θα κλείσουν πριν από το κάθε ματς, η ερώτηση που προκύπτει είναι: Ποιες αποδόσεις αντιπροσωπεύουν πιο αξιόπιστα τις πιθανότητες του αποτελέσματος;

Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών της αγοράς του στοιχήματος, οι τελικές αποδόσεις είναι κατά μέσο όρο πιο ακριβείς από τις αρχικές.

Η θεωρία της απόδοσης της αγοράς χρησιμοποιείται ευρέως και στις οικονομικές αγορές και αναφέρει ότι σε μια αποδοτική αγορά, όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους προβλέποντας γεγονότα και για τα οποία υπάρχει πληθώρα πληροφόρησης διαθέσιμη σε όλους, ο ανταγωνισμός οδηγεί σε μια κατάσταση όπου ανά πάσα στιγμή, οι πραγματικές τιμές αντικατοπτρίζουν την εσωτερική αξία. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει για το στοίχημα ότι από τη στιγμή που οι διαθέσιμες πληροφορίες αντικατοπτρίζονται στην διακύμανση των αποδόσεων, μπορεί να υπάρξει κέρδος μακροπρόθεσμα.

Εάν για παράδειγμα οι παίκτες του στοιχήματος εντοπίσουν ανεπάρκεια στις τρέχουσες αποδόσεις (πχ. πολύ γενναιόδωρες αποδόσεις στο αουτσάιντερ), θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό στοιχηματίζοντας στη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις να πέσουν ώστε αυτή η ανεπάρκεια να πάψει να υφίσταται.

Από τη στιγμή που οι αρχικές αποδόσεις δεν ανταποκρίνονται σε όλες τις πληροφορίες της αγοράς, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν ανεπάρκειες.

 

Η σημασία της επικράτησης επί των τελικών αποδόσεων

Μία από τις κύριες ανησυχίες των επιτυχημένων παικτών του στοιχήματος είναι εάν η επιτυχία τους αντιπροσωπεύει μια πραγματική επικράτηση επί των στοιχηματικών εταιριών ή εάν οφείλονται στην τύχη. Καταγράφοντας την ικανότητά σας να επικρατείτε των τελικών αποδόσεων (να στοιχηματίζετε δηλαδή σε υψηλότερες αποδόσεις από τις τελικές), σας προσφέρεται ένας μετρήσιμος τρόπος να κάνετε διαχωρισμό ανάμεσα στην στρατηγική και στην τύχη. Συνεπώς μια σταθερή επικράτηση επί των τελικών αποδόσεων αποτελεί μια ξεκάθαρη ένδειξη για σταθερά κέρδη μακροπρόθεσμα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.