Η αξία των κόρνερ στην έκβαση των αγώνων και στο στοίχημα

cornerΤα κόρνερ στο ποδόσφαιρο αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού και πάνω απ’ όλα δημιουργούν τις συνθήκες για την επίτευξη γκολ, ακόμη και απευθείας.

Τα γκολ από κόρνερ μπορεί να έρθουν ως έκπληξη, αλλά σε ένα άθλημα όπου το σκοράρισμα είναι γενικά κάπως σπάνιο, έχουν συνήθως μεγάλη σημασία για την τελική έκβαση των αποτελεσμάτων.

Τα κόρνερ μπορούν να διασπάσουν μια καλά οργανωμένη άμυνα, καθώς επιθετικογενείς παίκτες υποχρεώνονται να εκτελέσουν έστω και προσωρινά αμυντικά καθήκοντα στην περιοχή της ομάδας τους προκειμένου να διώξουν την μπάλα. Επιθετικά ακολουθούνται συνήθως μεικτές τεχνικές από μονοδιάστατες προσεγγίσεις που μπορεί να είναι τελικά ιδιαίτερα αποτελεσματικές, όπως για παράδειγμα τα κόρνερ της Μπαρτσελόνα ή της Εθνικής Ισπανίας.

Συνεπώς τα κόρνερ και η απειλή που δημιουργούν στις αντίπαλες άμυνες, ενδέχεται να έχουν επιπλέον αξία που να εκτείνεται πέρα από την εφήμερη δράση που έχουν.

 

Η αξία του κόρνερ

Η αποτελεσματικότητα των κόρνερ, όσον αφορά την επίτευξη κάποιου γκολ περιορίζεται στα επίπεδα του 3-4%, ωστόσο δεν υπάρχουν συγκρίσιμες έρευνες με άλλες μορφές σκοραρίσματος στο ποδόσφαιρο. Εάν υπολογίσουμε τις φάσεις που δημιουργούνται μετά από πάσες αλλά ως εξέλιξη των κόρνερ, το ποσοστό αυτό φτάνει το 5% ή συνολικά περίπου το 15% των τερμάτων που επιτυγχάνονται σε μια μέση χρονιά ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Τα πέναλτι αποτελούν την πιο αποδοτική μέθοδο σκοραρίσματος, καθώς οδηγούν στο γκολ στο 80% περίπου των περιπτώσεων. Ωστόσο τα πέναλτι είναι αρκετά σπάνια σε σχέση με τα κόρνερ. Μπορεί λοιπόν τα κόρνερ να είναι συγκριτικά λιγότερο αποδοτικά, όμως είναι πολύ συχνά σε ένα παιχνίδι σε σχέση με τα πέναλτι και άλλου είδους ευκαιρίες (πχ. σουτ μέσα από την περιοχή ή απευθείας εκτελέσεις φάουλ από καλά σημεία). Οι κεφαλιές μέσα στην περιοχή είναι πιο πιθανές αλλά δεν οδηγούν συχνά σε κάποιο γκολ.

Έτσι λοιπόν το πόσο πιθανή είναι μια μέθοδος γκολ και το πόσο αποδοτική είναι, αποτελούν τους δύο παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογίζουμε όταν εξετάζουμε το σκοράρισμα. Τα κόρνερ επιτρέπουν στις πιο ποιοτικές ομάδες να αυξήσουν τις ήδη πολλές πιθανότητες που έχουν για σκοράρισμα, καθώς οι τεχνικές τους είναι πολύ πιο καλές από τις αντίστοιχες αμυντικές τεχνικές των λιγότερο ποιοτικών ομάδων.

Το πιο περίτρανο παράδειγμα για την σημασία των γκολ δεν είναι άλλο από αυτό που έδωσε το 2004 η εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας. Τα κόρνερ και τα γκολ που προκύπτουν από αυτά θα συνεχίσουν και στο μέλλον να είναι πολύ σημαντικά όσον αφορά το αποτέλεσμα μεγάλων τουρνουά που ολοκληρώνονται με σχετικά μικρό αριθμό αγώνων, όπως είναι για παράδειγμα τα Euro και τα μουντιάλ, όπου παρατηρείται το φαινόμενο ομάδες να ξεπερνούν το προσδοκώμενο ποσοστό επιτυχίας που βλέπουμε συνήθως στα κόρνερ.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.