Οι αγορές του στοιχήματος στο μπάσκετ

basketball1Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο βασιλιάς των σπορ και κατ’ επέκταση ο βασιλιάς του στοιχήματος, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες ακόμη δημοφιλή αθλήματα, τα οποία παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι και οπαδοί του στοιχήματος παγκοσμίως. Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές βρίσκεται φυσικά το μπάσκετ, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που έχει και μια σχετική παράδοση και πλήθος επιτυχιών στο συγκεκριμένο άθλημα πολλές δεκαετίες τώρα. Στο παρόν άρθρο θα σας εξηγήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις αγορές του στοιχήματός που αφορούν το μπάσκετ.

Το είδος των στοιχημάτων

Αν έχετε μάθει ήδη τα βασικά όσον αφορά τα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα με το μπάσκετ, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές κοινές αγορές και επιλογές. Σας δίνεται λοιπόν η κλασική περίπτωση του τελικού αποτελέσματος 1Χ2, καθώς και το over/under που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορά το άθροισμα των τερμάτων, αλλά το άθροισμα των πόντων που επιτυγχάνουν οι δύο ομάδες. Ας δούμε όμως τις πιο δημοφιλείς επιλογές πιο αναλυτικά:

Τελικός νικητής

Πρόκειται για το πιο κλασικό στοίχημα σε όλα τα αθλήματα, όπου απλά προβλέπετε ποιος θα είναι ο τελικός νικητής ή αν στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα έχουμε ισοπαλία. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη αγορά στο μπάσκετ δεν είναι πολύ δημοφιλής λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών αποδόσεων που δίνονται στα φαβορί και της μικρής πιθανότητας για ισοπαλία. Άλλωστε τα φαβορί στο μπάσκετ κερδίζουν συνήθως πολύ πιο εύκολα απ’ ότι τα φαβορί στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα.
 

Νίκη με handicap

Λόγω του γεγονότος ότι από τη φύση του στο μπάσκετ είναι όπως είπαμε πολύ πιο εύκολη η πρόγνωση του νικητή του αγώνα, είναι πιο συνηθισμένα τα πονταρίσματα με handicap όσον αφορά τη νίκη. Με το σύστημα του handicap γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε αουτσάιντερ και φαβορί, με την πιο αδύναμη ομάδα να παίρνει ένα μπόνους πόντων, που έχει άμεση σχέση με τη διαφορά στη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Έτσι για παράδειγμα ένας αγώνας Παναθηναϊκός – Καβάλα +15, σημαίνει ότι αν ποντάρουμε στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει αυτός να κερδίσει τουλάχιστον με 16 πόντους διαφορά για να είναι κερδισμένο το στοίχημα. Αντίθετα το στοίχημα υπέρ της Καβάλας σημαίνει ότι ακόμη και αν η φιλοξενούμενη ομάδα χάσει έως και με 14 πόντους, το στοίχημα είναι κερδισμένο.

 basketball2

Σύνολο πόντων

Πρόκειται όπως είπαμε για το Over/Under στο μπάσκετ, που αφορά όμως το σύνολο των πόντων των δύο ομάδων κατά τη λήξη του αγώνα, στο ημίχρονο ή ακόμη και σε κάποια περίοδο, ανάλογα με το στοίχημα. Αν μιλάμε για παράδειγμα για ένα στοίχημα σε Over 160 πόντους, τότε για να κερδηθεί θα πρέπει το άθροισμα των πόντων των δύο ομάδων να είναι 161 πόντοι οι περισσότεροι.

Στοίχημα Παρολί

Το στοίχημα παρολί υπάρχει και στο μπάσκετ. Πρόκειται για ποντάρισμα ουσιαστικά σε πολλά, διαφορετικά ματς, τα οποία πρέπει να επαληθευτούν όλα για να κερδηθεί το στοίχημα. Βέβαια οι αποδόσεις είναι πολύ καλύτερες από τα μονά αποδεκτά παιχνίδια, γιατί προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό των επιμέρους αποδόσεων των αγώνων. Οι διαφορές του παρολί στο μπάσκετ σε σχέση με εκείνου στο ποδόσφαιρο είναι ουσιαστικά δύο: ότι στο μπάσκετ συνήθως είναι πιο εύκολο να κερδηθεί ένα στοίχημα παρολί, αλλά οι αποδόσεις που προκύπτουν είναι κατά βάση μικρότερες από τα παρολί ποδοσφαίρου.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.