Γιατί τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα στην αγγλική Premier League είναι κακή ιδέα

Τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα στην αγγλική Premier League στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα δε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2015/16 από τη Λέστερ Σίτι, με αποτέλεσμα να κάνουν χαρούμενους κάποιους παίκτες και να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες. Όπως μας δείχνει λοιπόν αυτό το πρόσφατο παράδειγμα, είναι το συγκεκριμένο στοίχημα τελικά καλό και αποδοτικό; Μάλλον όχι και θα εξηγήσουμε γιατί.

Όταν πραγματοποιούμε ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πέρα από το ποσό που στοιχηματίζουμε και το πόσο χρόνο έχουμε δεσμευμένα τα χρήματα, μέχρι αυτό να κερδηθεί ή να χαθεί. Έτσι λοιπόν μπορούμε για παράδειγμα να τοποθετήσουμε ένα στοίχημα στις αρχές Αυγούστου, αλλά να πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του Μαΐου για πάρουμε τα κέρδη μας, στην ευνοϊκή περίπτωση που κερδίσουμε τελικά. Μιλάμε δηλαδή για 9 ολόκληρους μήνες. Από την πλευρά της στοιχηματικής εταιρία αυτό είναι καταπληκτικό, γιατί έχει τα χρήματά μας όλο αυτό το διάστημα και μπορεί να τα επενδύσει όπως αυτή επιθυμεί. Από τη δική μας πλευρά ωστόσο, πρόκειται για χρήματα που απλά δεν έχουμε. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα είτε σε άλλα στοιχήματα, είτε να επενδύσουμε διαφορετικά και να έχουμε επιπλέον κέρδος.

Στην αγορά του στοιχήματος υπάρχει το περιθώριο κέρδους των στοιχηματικών εταιριών. Κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της Premier League μιλάμε για περιθώριο της τάξης του 104% – 107% που ουσιαστικά σημαίνει πως η εταιρία αναμένει να έχει κέρδος 4-7% σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ωστόσο στα μακροπρόθεσμα στοιχήματα τα πράγματα αλλάζουν. Το περιθώριο κέρδους είναι συνήθως μεγαλύτερο και μπορεί να φτάνει και να ξεπερνά το 113%, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά πως οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν διπλάσιο κέρδος στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι λοιπόν όχι μόνο κρατάνε τα λεφτά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα κρατάνε δεσμευμένα σε στοιχηματικές αγορές που είναι πολύ υπέρ τους.

 

Προβλέποντας το μέλλον

Εάν είχαμε μια κρυστάλλινη σφαίρα τα πράγματα ίσως να ήταν ξεκάθαρα. Μπορείτε όμως πραγματικά να φανταστείτε πως θα είναι τα πράγματα σε 4,5,6 ή 7 μήνες από σήμερα; Υπάρχουν τόσοι παράγοντες που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε. Ο μεγαλύτερος είναι πιθανότατα οι τραυματισμοί. Τοποθετούμε ας πούμε ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα και μετά από 2-3 αγωνιστικές ο μεγάλος σκόρερ της ομάδας σπάει το πόδι του. Καταστροφή! Από την άλλη πλευρά, κάποια συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο τυχερή όσον αφορά τους τραυματισμούς και να έχει πολύ καλύτερη πορεία απ’ ότι αρχικά αναμενόταν.

Οι μεταγραφές αποτελούν και αυτές έναν σημαντικό παράγοντα. Στην Αγγλία η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώνεται πολύ μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Εάν λοιπόν τοποθετήσουμε ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, χάνουμε πολύτιμες πληροφορίες και σημαντικές μεταγραφές που ενδεχομένως να ακολουθήσουν.

Και να μην ξεχάσουμε φυσικά το «γύρω-γύρω όλοι» όσον αφορά τους προπονητές. Μπορεί να δείτε τους πάγκους των ομάδων και να κρίνετε πως οι προπονητές έχουν δεδομένη τη θέση τους, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τον Αύγουστο του 2015 κανείς δεν θα φανταζόταν πως μέχρι τα Χριστούγεννα ο Χοσέ Μουρίνιο θα αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο της Τσέλσι. Μπορεί από την άλλη πλευρά να θεωρείτε ως δεδομένο τον υποβιβασμό κάποιας ομάδας. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Σάντερλαντ την περίοδο 2015/16 με τον Ντικ Άντβοκατ στον πάγκο. Η ομάδα κατάφερε να γλυτώσει τον υποβιβασμό την προηγούμενη περίοδο και πολύς κόσμος θεώρησε πως ήταν το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό τη νέα σεζόν, ξεκινώντας μάλιστα με 2 μόνο βαθμούς στα 7 πρώτα παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο νέο προπονητής Σαμ Άλαντρις ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο και κατάφερε να την σώσει, μόλις ένα παιχνίδι πριν το τέλος της χρονιάς.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες κάνουν την πρόγνωση των μακροπρόθεσμων στοιχημάτων πολύ δύσκολη, οπότε ξανασκεφθείτε το, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές ακόμη και αν οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες φαντάζουν ιδιαίτερα ελκυστικές.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούνιος 27, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.