Γιατί οι στοιχηματικές σελίδες επιβάλλουν περιορισμούς στα στοιχήματα (gubbing)

Σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες δεν αρέσει όταν οι παίκτες κερδίζουν συνέχεια. Υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχουν κέρδος και όταν ένας παίκτης κερδίζει σταθερά σε βάθος χρόνου τότε επηρεάζεται αρνητικά η κερδοφορία της στοιχηματικής ιστοσελίδας. Προκειμένου λοιπόν να αντιδράσουν κάπως οι ιστοσελίδες, επιβάλουν περιορισμούς ως προς το μέγεθος των στοιχημάτων, ακόμη και σε γελοία ποσά πολλές φορές. Στην διεθνή ορολογία του στοιχήματος αυτός ονομάζεται gubbing.

Η ιστορία του gubbing

Η πρακτική του gubbing από την πλευρά των bookmakers δεν είναι νέα. Ακόμη και στις εποχές που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και οι συναλλαγές των στοιχημάτων γίνονταν ένας προς έναν, συχνά οι bookmakers αρνούνταν σε ορισμένα άτομα που κέρδιζαν συνεχώς να τοποθετούν τα στοιχήματά τους. Βέβαια συνήθως αυτό δεν ήταν πρόβλημα, καθώς οι παίκτες μπορούσαν να τοποθετούν μικρότερα στοιχήματα σε περισσότερους bookmakers.

Ωστόσο, με την εξέλιξη του διαδικτυακού στοιχήματος είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν οι παίκτες που κερδίζουν συνέχεια – απλά οι εταιρίες μπορούν να δουν τα στοιχεία στον λογαριασμό του κάθε παίκτη και έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν περιορισμούς εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό δεν απαιτεί καν την παρέμβαση ανθρώπου, αλλά γίνεται αυτόματα από το σύστημα διαχείρισης χρηστών της κάθε στοιχηματικής ιστοσελίδας.

 

Είναι το gubbing αποδεκτό;

Αν και είναι πολύ εκνευριστικό για τους παίκτες, υπάρχει νόημα για το gubbing από την πλευρά των παικτών. Οι στοιχηματικές εταιρίες επιδιώκουν να έχουν κέρδος και κάποιος παίκτης που κερδίζει σταθερά τους χαλά το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Συνεπώς με τους περιορισμούς που θέτουν προσπαθούν να κάνουν τους νικητές-παίκτες να βρουν κάποιον άλλο bookmaker.

Φυσικά μπορεί να πει κανείς ότι οι στοιχηματικές εταιρίες κερδίζουν καλά λεφτά από τους παίκτες που χάνουν και ότι μπορούν να καλύψουν τους παίκτες που κερδίζουν, οι οποίοι μάλιστα είναι και λιγότεροι. Πολλοί bookmakers το τηρούν αυτό, καθώς ο περιορισμός των στοιχημάτων παικτών τους δημιουργεί αναπόφευκτά κακή φήμη στην αγορά.

 

Πως να προστατευτείτε από το gubbing

Μπορούμε να σα δώσουμε 5 πρακτικές συμβουλές προκειμένου να προστατευθείτε από τους περιορισμούς που θέτουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Χρησιμοποιήστε πολλές διαφορετικές στοιχηματικές σελίδες. Τοποθετώντας όλα σας τα στοιχήματα σε μία εταιρία θα οδηγηθείτε σε περιορισμό εφόσον έχετε σταθερά επιτυχίες. Εάν διαθέτετε κάποιον λογαριασμό με κέρδη και κάποιον άλλο στον οποίο χάνετε χρήματα και οι αποδόσεις του αγώνα που θέλετε είναι ίδιες και στις δύο, προτιμήστε τον δεύτερο λογαριασμό για το στοίχημά σας. Εάν έχετε επιτυχίες αλλά σε τα κέρδη σας μοιράζονται σε περισσότερους λογαριασμούς είναι λιγότερο πιθανό να υποστείτε gubbing (η χρήση πολλαπλών ιστοσελίδων στοιχήματος έχει και άλλα οφέλη όπως τα μπόνους και καλύτερες αποδόσεις στα σημεία σας).
  2. Εάν η στοιχηματική σελίδα που χρησιμοποιείτε διαθέτει και κάποιο online καζίνο ή πόκερ τότε παίξτε ένα μικρό ποσό. Αυτό θα σημαίνει ότι θα σα θεωρήσουν ως παίκτη που παίζει για να διασκεδάσει και όχι για να βγάλει σταθερό κέρδος. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν και επιλογές σε μεγάλα παρολί, με υψηλές αποδόσεις και πολλούς αγώνες. Αυτά συνήθως είναι κακά στοιχήματα, γι’ αυτό κρατήστε τα ποσά των πονταρισμάτων χαμηλά.
  3. Στην Ελλάδα πλέον δεν υπάρχουν νόμιμα ανταλλακτήρια στοιχήματος, ωστόσο αυτά αποτελούν μια λύση για το πρόβλημα, καθώς σε αυτά δεν γίνονται περιορισμοί λογαριασμών, καθώς οι εταιρίες παίρνουν πάντα την προμήθειά τους ανά συναλλαγή.
  4. Αν ασχολείστε με τα σίγουρα στοιχήματα να είστε βέβαιοι ότι αργά η γρήγορα οι λογαριασμοί σας θα περιοριστούν. Η συχνή τοποθέτηση στοιχημάτων σε τέτοιες περιπτώσεις «χτυπάει καμπανάκι» στις εταιρίες.
  5. Εάν δείτε κάποιο εξόφθαλμο λάθος σε αποδόσεις κάποιας στοιχηματικής εταιρίας μην τρέξετε να στοιχηματίσετε σε αυτή. Εκτός από το γεγονός ότι στους κανονισμούς της κάθε εταιρίας υπάρχει πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις και έτσι πιθανότατα το στοίχημα ούτως ή άλλως θα ακυρωθεί, θα δημιουργήσετε πολλές υποψίες και θα θέσετε σε κίνδυνο το λογαριασμό σας.
Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.