Γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν εις γνώση τους value bets;

value-betsΌταν πάτε για ψώνια, ποια είναι συνήθως τα προϊόντα εκείνα που σας κινούν το ενδιαφέρον; Στην περίπτωση που δεν έχετε πρόβλημα να ξοδέψετε όσα χρήματα θέλετε, μάλλον τα πιο ποιοτικά, ντιζαϊνάτα και ακριβά προϊόντα και στην περίπτωση που φυσικά δεν σας τρέχουν λεφτά από τα μπατζάκια, εκείνα που προσφέρονται σε ελκυστικές τιμές και σε προσφορές. Στη δεύτερη βέβαια περίπτωση για να βγάλει σε προσφορά ένας καταστηματάρχης κάποια προϊόντα συνήθως το κάνει επειδή έχει δυσκολία να τα πουλήσει.

Δημοφιλείς και λιγότερο δημοφιλείς στοιχηματικές αγορές

Παρότι μπορεί να ακουστεί περίεργό, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του στοιχήματος. Υπάρχουν δημοφιλείς αγώνες και λιγότερο δημοφιλείς αγώνες και στοιχηματικές επιλογές. Όταν λοιπόν μια στοιχηματική εταιρία δέχεται πληθώρα στοιχημάτων σε έναν μεγάλο αγώνα ή σε ένα φαβορί, τότε ρίχνει τις συγκεκριμένες αποδόσεις προκειμένου να περιορίσει την προσέλευση και άλλων σε αυτές τις επιλογές και να μειώσει το ρίσκο της. Αντίθετα όταν υπάρχουν στοιχηματικές αγορές που δεν είναι δημοφιλείς και δεν γίνεται τζίρος σε αυτές, τότε οι στοιχηματικές εταιρίες ανεβάζουν τις αποδόσεις προκειμένου να τις κάνουν πιο δημοφιλείς και να φέρουν πονταρίσματα σε αυτές. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται ουσιαστικά τα value bets.

Συνεπώς οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες φυσικά και δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές αποδόσεις. Τα πονταρίσματα των παικτών του στοιχήματος έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διαμόρφωση των αποδόσεων και εφόσον ο κόσμος κάνει συνεχώς λάθη, δημιουργούνται συνεχώς εξαιρετικά value bets στο σύνολο των διοργανώσεων και των πρωταθλημάτων.

Betting-article

Η δημιουργία των value bets

Οι στοιχηματικές εταιρίες γνωρίζουν ότι δίνουν value bets στους παίκτες, αλλά το κάνουν αυτό για να αποφύγουν το δικό τους ρίσκο. Οι εταιρίες βγάζουν τα κέρδη τους από τη γκανιότα. Κρατάνε δηλαδή ένα ποσοστό από τα πονταρισμένα χρήματα και τα υπόλοιπα τα επιστρέφουν στους παίκτες. Το στοίχημα ωστόσο δεν έχει ρίσκο μόνο από την πλευρά των παικτών αλλά και από την πλευρά των στοιχηματικών εταιριών. Αυτό που δημιουργεί ρίσκο για τις εταιρίες είναι όταν ο πολύς κόσμος επιλέγει μαζικά κάποια αποτελέσματα και ο τζίρος κινείται μονόπλευρα.

Εντάξει, αν τελικά ο κόσμος κάνει λάθος, τα κέρδη της στοιχηματικής εταιρίας θα είναι μεγάλα, όμως εάν τελικά ο κόσμος επιλέξει σωστά στην περίπτωση αυτή οι απώλειες της στοιχηματικής εταιρίας θα είναι αντίστοιχα μεγάλες. Έτσι λοιπόν οι εταιρίες προτιμούν να έχουν μικρά, πιο σίγουρα κέρδη και περιορισμένο ρίσκο. Έτσι λοιπόν όταν βλέπουν ότι μια αγορά κινείται προς μια πλευρά δυναμικά, δίνουν αυξημένες αποδόσεις προς την αντίθετη πλευρά για να εξισορροπήσουν τα πράγματα, ακόμη και αν αυτές είναι υπερβολικές. Έτσι δημιουργούνται τα value bets.

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.