Euro 2016: Τι μας λέει η καθυστέρηση επίτευξης γκολ;

goalΣε πλήρη εξέλιξη, με τις φάσεις των νοκ άουτ παιχνιδιών βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Euro 2016 και ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε παρατηρήσει στη φετινή αυτή διοργάνωση είναι η συχνή επίτευξη αρκετά καθυστερημένων γκολ σε σημαντικό ποσοστό των αγώνων.

Μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι αυτό το Euro δεν μας έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής καθόλου με την ποιότητα των παιχνιδιών που παρακολουθούμε, παρότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Τα γκολ είναι λίγα και η νέα δομή της διοργάνωσης φαίνεται ότι έχει κάνει τις ομάδες πιο αμυντικογενείς και διατεθειμένες να σκοράρουν όσο το δυνατόν λιγότερο, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμες από αυτές.

Τα αρχικά φαβορί αυτού του Euro, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία φαίνεται να δικαιολογούν την αρχική αυτή εκτίμηση της στοιχηματικής αγοράς.

 

Καθυστερημένα γκολ – Στοιχηματικό μοτίβο ή Επιλεκτική Λογική;

Όπως είπαμε σε αυτό το Euro έχουμε πολλά γκολ, τα οποία επιτεύχθηκαν τα τελευταία λεπτά των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, 13 γκολ επιτεύχθηκαν μετά το 86ο λεπτό έως την ολοκλήρωση και των αγώνων του ομίλου Β στη πρώτη φάση. Ωστόσο πρόκαιται για για σύμπτωση της τύχης ή για μια τάση που θα συνεχιστεί και στη συνέχεια της διοργάνωσης και την οποία θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε στοιχηματικά;

Γενικά, καθώς εξελίσσεται ένας αγώνας, ο ρυθμός του σκοραρίσματος μεγαλώνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παίκτες κουράζονται προοδευτικά, ότι στο παιχνίδι μπαίνουν αναπληρωματικοί παίκτες που είναι πιο φρέσκοι και στο γεγονός ότι οι ομάδες αρχίζουν να ρισκάρουν περισσότερο.

Το 45% των γκολ επιτυγχάνεται στο πρώτο ημίχρονο και αντίστοιχα το 55% στο δεύτερο. Συνεπώς είναι λογικό να περιμένουμε περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως τα παιχνίδια του συγκεκριμένου Euro της Γαλλίας, ξεπέρασαν κατά πολύ το αναμενόμενο ποσοστό.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πλήθος των αγώνων που αποτελεί το δείγμα μας είναι αρκετά περιορισμένο.

 

Προσομοιώνοντας τα δεδομένα για να καταρριφθεί ο μύθος

Είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιήσουμε μια προσομοίωση του αναμενόμενου ρυθμού σκοραρίσματος των 28 αγώνων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Υπάρχουν τα δεδομένα του χρόνου των καθυστερήσεων, που μπορούμε να προσθέσουμε στη συνολική διάρκεια των αγώνων. Έτσι ουσιαστικά τα δεδομένα μας είναι ότι το 45% των γκολ επιτυγχάνεται στο πρώτο ημίχρονο και το 55% στο δεύτερο και ότι ο μέσος χρόνος των καθυστερήσεων είναι μικρότερος από 4 λεπτά.

Εάν λοιπόν αναζητήσουμε την πιθανότητα να έχουμε 13 ή περισσότερα γκολ από το 86ο λεπτό και μετά σε 28 αγώνες, θα βρούμε ότι αυτή είναι πολύ μικρή, καθώς δεν ξεπερνά το 3%. Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για ένα επιλεκτικό πρόγραμμα.

 

Αναζητώντας την αλήθεια

Η αλλαγή της δομής της διοργάνωσης είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της τεχνικής προσέγγισης των παιχνιδιών.

Παρότι τα γεγονότα τα έφεραν έτσι ώστε να δούμε πολλά καθυστερημένα γκολ στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, λόγω κυρίως του κινήτρου που είχαν οι ομάδες να επιτύχουν ή να ρισκάρουν ένα καθυστερημένο γκολ στους αγώνες τους, είναι μάλλον αμφίβολο ότι θα δούμε κάτι αντίστοιχο να επαναλαμβάνεται στα επόμενα παιχνίδια.

Πολλές φορές συμπωματικά γεγονότα, τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ αναζητώντας τίτλους και πρωτοσέλιδα «συνωμοτούν» ώστε να έχουμε αυτά τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα. Η λογική αναφέρει ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς και συνεπώς προτείνουμε να μην ακολουθήσετε αυτή την τάση, που δυστυχώς θα ακολουθήσει τυφλά πολύς κόσμος, αλλά αντίθετα να υιοθετήσετε μια πιο λογική στοιχηματική στρατηγική.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.