Euro 2016: Ποιες εθνικές έχουν πλεονέκτημα και ποιες μειονέκτημα με τη ζέστη στη Γαλλία

france-mapΈχουμε γράψει στο παρελθόν για την επίδραση των καιρικών συνθηκών σε έναν αγώνα. Συνήθως ότι έχει να κάνει με το κλίμα και τον καιρό σπάνια συζητιέται από τους ειδικούς τους στοιχήματος ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι αναμφίβολα η ζέστα στα παγκόσμια κύπελλα του 2010 και του 2014 είχε επίδραση στα αποτελέσματα των αγώνων.

Στη Γαλλία σίγουρα δεν κάνει τόση ζέστη όσο στη Βραζιλία ή στη Νότια Αμερική και υπάρχει και διαφορά θερμοκρασίας από περιοχή σε περιοχή. Το Euro 2016 διεξάγεται σε 9 πόλεις και ενώ στις πιο βόρειες περιοχές, όπως το Παρίσι και η Λίλ οι θερμοκαρασίες είναι αρκετά καλές, στη νότια Γαλλία η θερμοκρασία είναι ήδη αρκετά ανεβασμένη.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τις ομάδες με παιχνίδι κατοχής

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μεγάλη απώλεια υγρών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να προσαρμόζουν το παιχνίδι τους. Το αποτέλεσμα είναι να τρέχουν μικρότερες αποστάσεις και με χαμηλότερη ένταση, ενώ το passing game είναι πιο συχνό. Συνεπώς, οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν το χαμηλό τέμπο, με «εκρήξεις» δημιουργικότητας και όχι την υψηλή ένταση και τη συνεχή πίεση στον αντίπαλο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Γαλλία δεν είναι τόσο μεγάλη και συνεχώς τα ταξίδια των ομάδων δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοσή τους. Μόνο 9 από τα 51 ματς είναι προγραμματισμένα πριν τις 17.00 το απόγευμα και γενικά οι συνθήκες είναι αρκετά καλές στο συγκεκριμένο τουρνουά. Στον πρώτο γύρο είναι πιθανό να δούμε λιγότερα γκολ ή συναρπαστικό ποδόσφαιρο, αλλά καθώς οι παίκτες εγκλιματίζονται τα πράγματα στη συνέχεια θα αλλάξουν.

Παρόλα αυτά η ώρα έναρξης και η τοποθεσία μεμονωμένων αγώνων έχουν μια μικρή αλλά ουσιαστική επίπτωση στο αποτέλεσμα και αξίζει να το δούμε λίγο καλύτερα το θέμα.

euro-2016-heat-effect-xl

 

Ποιοι αγώνες ενδέχεται να επηρεαστούν

Το ματς Ιταλία-Σουηδία στις 17 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο στις 14.00 τοπική ώρα. Αυτοί που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σίγουρα οι Σουηδοί, καθώς οι Ιταλοί είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στη ζέστη, ενώ λόγω των καλών τους μέσω μπορούν να κάνουν παιχνίδι κατοχής που και πάλι θα τους ευνοήσει.

Το αποφασιστικό παιχνίδι του ομίλου C ανάμεσα σε Ουκρανία και Πολωνία στις 21 Ιουνίου γίνεται στη Μασσαλία, που έχει υψηλές θερμοκρασίες. Η ώρα έναρξης είναι στις 17.00 και σίγουρα θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες. Την ίδια ώρα η Βόρεια Ιρλανδία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Παρίσι και συνεπώς έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους όσον αφορά την πρόκριση.

 

Ποιες ομάδες έχουν πλεονέκτημα;

Η Γερμανία δείχνει να είναι εκείνη που θα επηρεαστεί περισσότερο από τον καιρό της Γαλλίας, όμως όπως είδαμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η ομάδα μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι της. Οι ομάδες που διατηρούν αυξημένα τα επίπεδα της ενέργειάς τους έχουν πλεονέκτημα λόγω της καλύτερης φυσικής τους κατάστασης. Αυτό εξηγεί γιατί οι Γερμανοί, παρά το γεγονός ότι πιέζουν πολύ μπροστά τα καταφέρνουν.

Η Αγγλία είναι η μόνη από τις ισχυρές ομάδες του Euro 2016 που δεν είναι συνηθισμένη να παίζει στη ζέστη, κάνοντάς την έτσι την πιο ευάλωτη ομάδα. Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία αναμφίβολα δεν θα έχουν ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτές τις συνθήκες. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν τα μικρότερα έθνη. Αντί να κρατάνε τις γραμμές τους ψηλά και να τρέχουν ακατάπαυστα κυνηγώντας την μπάλα μπορούν να παίξουν πιο πίσω αμυντικά, με συμπαγή άμυνα και να περιμένουν υπομονετικά οι αντίπαλοί τους να κάνουν το παιχνίδι. Συνεπώς ομάδες όπως η Κροατία και η Ουαλία ευνοούνται.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.