Επιστολή της Ε.Ε. στην Ελλάδα για το διαδικτυακό στοίχημα και νέος πρόεδρος στην ΕΕΕΠ

europe=greeceΣυνεχείς πιέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης της αγοράς του στοιχήματος και γενικότερα των τυχερών παιχνιδιών ασκούν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό έφτασε στο γραφείο του υπουργού οικονομικών της χώρας μας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου επιστολή από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά τις πολύ πρόσφατες επιλογές της στον χώρο του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών, καλούμενη εκτός των άλλων να δώσει και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τα μέτρα που σκέφτεται να εφαρμόσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δεύτερη επιστολή της υπηρεσίας, η οποία αποστέλλεται στην ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη επιστολή πριν από λίγους μήνες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη επιστολή ζητείται σε πρώτη φάση από την ελληνική κυβέρνηση να αποκαλύψει τις προθέσεις της όσον αφορά τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς και γίνονται συγκεκριμένες αναφορές τόσο στον τομέα του διαδικτυακού τζόγου, όσο και στις παιχνιδομηχανές VLT του ΟΠΑΠ, αλλά και στην πρόσφατη φορολογική ρύθμιση γενικότερα για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το τελευταίο αυτό ζήτημα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Διεύθυνση Ανταγωνισμού, όπως άλλωστε είναι εμφανές και από την πρόσφατη αυτή επιστολή, ψάχνει την πιθανότητα η τελευταία ρύθμιση για την φορολογία να καταλήγει σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις σε έμμεση κρατική ενίσχυση. Σε κάθε περίπτωση, οι Βρυξέλλες επιμένουν και κρατούν ανοικτό το φάκελο από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Γίνεται συνεπώς κατανοητό ότι με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά και τους συσχετισμούς στην αγορά, ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών περνά πολύ δύσκολες μέρες στο υπουργείο του, κάτω από τις συνεχείς πιέσεις των Βρυξελλών που επηρεάζουν και άλλα σημεία της διαρκούς διαδικασίας εποπτείας.

 

Νέος Πρόεδρος στην ΕΕΕΠ

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το υπάρχει αυτή τη στιγμή και το ζήτημα του διαδόχου του Αντώνη Στεργιώτη στο τιμόνι της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής ΕΕΕΠ. Ο κος Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχαιρέτησε στο γραφείο του τον απερχόμενο Αντώνη Στεργιώτη και υποδέχεται πλέον το μέλος της Επιτροπής, Ευάγγελο Καραγρηγορίου, ο οποίος είναι τελικά η επιλογή για την κρίσιμη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ο κ. Καραγρηγορίου είναι ήδη από τον Μάιο του 2015 μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Παιγνίων. Είναι παράλληλα ιδιοκτήτης της ΚΑΠΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή φοροτεχνικών, λογιστικών, συμβουλευτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και ιδιωτών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της ΑΣΟΕΕ και υποψήφιος διδάκτορας για θέματα Λογιστικής & Φορολογίας στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα. Ο κ. Καραγρηγορίου συμμετείχε συχνά σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για φορολογικά ζητήματα και αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.