Έλεγχο των ψηφιακών νομισμάτων επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

bitcoinsΑρκετοί είναι οι παίκτες του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου που χρησιμοποιούν τα κάθε είδους ψηφιακά νομίσματα για τις συναλλαγές τους. Ο κυρίαρχος των ψηφιακών νομισμάτων είναι αναμφίβολα τα Bitcoins, που προσφέρουν ανωνυμία στους παίκτες, καθώς επίσης και μεγαλύτερη ελευθερία στις συναλλαγές τους.

Ωστόσο στα άμεσα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να ελέγξει την κατάσταση με τα ψηφιακά νομίσματα. Στα πλαίσια αυτά εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα περιληφθούν όλοι οι χρήστες Bitcoin και λοιπών ψηφιακών νομισμάτων.  Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ουσιαστικά να αποτρέψουν την χρήση των λεγόμενων κρυπτονομισμάτων, καθώς κατά κύριο λόγο τα νομίσματα αυτά χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η χρήση των νομισμάτων είναι ανώνυμη, γι’ αυτό ακριβώς τα χρησιμοποιούν και τα προτιμούν πολλοί παίκτες στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, πέρα από τη διαπίστωση της Επιτροπής ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την προστασία των χρηστών των κρυπτονομισμάτων. Η πρόταση της Επιτροπής είναι η επέκταση των νόμων που αφορούν το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και στην περίπτωση των ψηφιακών νομισμάτων, με την πραγματοποίηση ελέγχων στα ανταλλακτήρια νομισμάτων, όπου μπορεί κανείς να μετατρέψει πραγματικά χρήματα σε ψηφιακά και το αντίστροφο, καθώς επίσης όλα τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια και οι διαδικτυακές εταιρίες συναλλαγών.

Στις προτάσεις της Επιτροπής είναι επίσης η ειδική αδειοδότηση με ειδικά διαπιστευτήρια για τη χρήση υπηρεσιών οι οποίες σχετίζονται με τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά και εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες που αφορούν αυτά, καθώς επίσης και τους χρήστες των κρυπτονομισμάτων. Πέρα των παραπάνω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να παρέχεται πρόσβαση που αφορά τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) από τις οποίες γίνονται συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα.

Σε πρώτη φάση η ιδέα είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων σε εθελοντική βάση, όσων δεν έχουν πρόβλημα να παρακολουθείται η ηλεκτρονική τους δραστηριότητα με Bitcoin και άλλου είδους ψηφιακά νομίσματα. Στα δεδομένα αυτά που θα καταγράφονται, θα έχουν πρόσβαση οι μονάδες οικονομικής εποπτείας για να διεξάγουν ελέγχους και έρευνες σε ύποπτες, κατ’ αυτούς, περιπτώσεις.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει πρώτα να ψηφιστούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί και αυτό, τα νέα μέτρα θα μπορούν να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2017, θέτοντας ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την χρήση των ψηφιακών νομισμάτων και κατ’ επέκταση όσους τα χρησιμοποιούν στην Ευρώπη.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.