Είναι τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο πιο απρόβλεπτα προς το τέλος της σεζόν;

scoreΚαθώς τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα πλησιάζουν στο τέλος τους, τα αποτελέσματα αντίστοιχα εμφανίζουν πολλές διακυμάνσεις. Όλα έχουν να κάνουν με το κίνητρο των ομάδων και δυστυχώς ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι δύσκολο να αναλυθεί. Στο τέλος μιας σεζόν τα κίνητρα των ομάδων διαφέρουν. Ορισμένες ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους, άλλες μάχονται για μια θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας περιόδου, άλλες για τον τίτλο του πρωταθλήματός τους και ορισμένες άλλες απλά για τα αυξημένα έσοδα που θα τους φέρει μια υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα. Αυτό το γεγονός λοιπόν επηρεάζει τα δικά σας στοιχήματα και πως;

 

Η περίεργη υπόθεση του Μαΐου

Κατά τον Μάιο εμφανίζονται αρκετά «περίεργα» και απρόσμενα αποτελέσματα, σε μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ότι κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων μηνών μίας ποδοσφαιρικής σεζόν. Αν παρατηρήσετε και μόνοι σας τα αποτελέσματα των ομάδων τόσο στην κορυφή όσο και στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα οποιουδήποτε πρωταθλήματος θα το διαπιστώσετε. Δείτε για παράδειγμα στην Premier League της Αγγλίας τις πρώτες 30 αγωνιστικές και τις τελευταίες 8.

Τον Μάιο φαίνεται και στατιστικά ότι πέφτει η απόδοση των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας. Σε μια ανάλυση που έγινε από το 2002 έως το 2013, τα σουτ προς το τέρμα είναι αυξημένα κατά 5% τον Μάιο από τον προηγούμενο Αύγουστο και καταγράφονται 7% περισσότερα γκολ και 11% λιγότερα φάουλ.

Η επιθυμία να μπουν περισσότερα γκολ και να υπάρξουν νίκες πρέπει κανονικά να είναι μεγαλύτερη στις κορυφαίες θέσης της βαθμολογίας. Το ένα τρίτο των τίτλων της Premier League από το 2002 έχουν κριθεί στους 2 ή λιγότερους βαθμούς και η συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν κρίθηκαν στους 3 βαθμούς ή και λιγότερους στο 50% των περιπτώσεων.

Επίσης, από το 2002 οι κορυφαίες 5 ομάδες (μετά από 30) παιχνίδια έχουν έναν μέσο όρο βαθμών 2,01 ανά παιχνίδι. Ωστόσο στα 8 τελευταία παιχνίδια που απομένουν ο μέσος όρος αυτός μειώνεται στο 1,95 ανά παιχνίδι με το 55% των ομάδων να έχει χειρότερα αποτελέσματα απ’ ότι στις πρώτες 30 αγωνιστικές. Αυτά τα νούμερα υποδεικνύουν ότι υπάρχει πτώση της απόδοσης των κορυφαίων ομάδων σε μία περίοδο που οι βαθμοί, ιδιαίτερα όσον αφορά την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι πολύ σημαντικοί.

Στις ομάδες τώρα που αγωνίζονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό, στις 3 τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, τουλάχιστον η μία από αυτές αποφεύγει τον υποβιβασμό τον Μάιο. Το 60% των ομάδων αυτών φαίνεται ότι βελτίωσε την ικανότητά του να κερδίσει βαθμούς κατά τη διάρκεια των 8 τελευταίων αγωνιστικών. Από 0,8 γκολ ανά αγώνα λοιπόν κατά τις 30 πρώτες αγωνιστικές, φτάνουν να ξεπερνούν το 1 γκολ ανά παιχνίδι τον Μάιο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.