E-sports: Πώς να στοιχηματίσετε στο Dota 2

Το Dota 2 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο στοίχημα στον χώρο των e-sports. To Defence of the Ancients 2 (Dota 2) είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής/δράσης που παίζεται σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 5 παίκτες. Ο κάθε παίκτης ελέγχει από έναν ήρωα με διαφορετικές ικανότητες, στυλ και ρόλους. Η μάχη πραγματοποιείται σε μια σειρά από χάρτες, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι ρούνοι στο παιχνίδι, που ενισχύουν τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη.

Οι χαρακτήρες που μπορεί να επιλέξει κανείς είναι τριών ειδών: Intelligence, Agility and Strength, ενώ ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να μεταφέρει έξι αντικείμενα από μια λίστα 123, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον μαχητή, γεγονός που παράλληλα προσθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στις μάχες. Μια ομάδα κερδίζει το παιχνίδι όταν είναι η πρώτη που καταφέρνει να καταστρέψει μια μεγάλη κατασκευή, η οποία είναι τοποθετημένη στην βάση της αντίπαλης ομάδας που ονομάζεται «Αρχαία».

 

Σύντομο ιστορικό του Dota 2

Το Dota 2 είναι εάν δωρεάν παιχνίδι αρένας πολλαπλών παικτών μέσω διαδικτύου (MOBA) που δημιουργήθηκε από την Valve Corporation. Το παιχνίδι μπορεί να σας φανεί πολύ όμοιο με το LoL, ωστόσο υπάρχουν πολύ σημαντικές αλλαγές που το κάνουν διαφορετικό, αν και οι βασικές αρχές είναι πάντα οι ίδιες.

Το Dota 2 αποτελεί τη συνέχεια του Defence of the Ancients, που ήταν μια επέκταση του Warcraft III. Η ανάπτυξη ξεκίνησε το 2009, όταν ο IceFrog, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της αρχικής επέκτασης προσελήφθη από τη Valve προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο σύγχρονη συνέχεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά στο Steam τον Ιούλιο του 2013 μετά από δοκιμές της έκδοσης beta που διήρκεσαν 2 χρόνια. Το Dota 2 θεωρείται πιο δύσκολο από το LoL για να ξεκινήσει κανείς να παίζει, αλλά ακόμη το επαινούν οι παίκτες για τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του και τον ποιοτικό του προγραμματισμό.

Το Dota 2 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Steam από την ημέρα ήδη της κυκλοφορίας του με πάνω από ένα εκατομμύριο παίκτες να παίζουν σε τακτική βάση. Η δημοτικότητα του παιχνιδιού οδήγησε στην δημιουργία πολλών προϊόντων, ανάμεσα στα οποία ρούχα και παιχνίδια.

Το παιχνίδι διαθέτει επίσης το λεγόμενο Steam Workshop, που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν χαρακτήρες, οι οποίοι στη συνέχεις ψηφίζονται και οι καλύτεροι ενσωματώνονται στο παιχνίδι.

 

Στοίχημα στο Dota: Ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες;

Η OG είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στον χώρο του Dota 2. Κατέκτησαν πρόσφατα την πρώτη θέση στο τουρνουά του Κιέβου, επικρατώντας της ομάδας Virtus.Pro στον τελικό, σε έναν εντυπωσιακό αγώνα – η OG είναι φυσικά ένα από τα φαβορί για τις μεγάλες διοργανώσεις του Dota 2.

Η επιτυχία της OG έχει μείνει στην ιστορία, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει κατάσταση “legend” από τη στιγμή που κατάφερε να επικρατήσει σε 4 μεγάλα τουρνουά με σπόνσορα την Valve, αλλά για πολλές ακόμη επιτυχίες.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονται πίσω από την OG αυτή τη στιγμή είναι η EG και η Virtus.Pro την οποία προαναφέραμε. Η EG κατάφερε να κερδίσει ένα διεθνές τουρνουά το 2015, αποκομίζοντας 6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και την Τρίτη θέση αντίστοιχα το 2014 και το 2016.

Πέρα από αποτελεί την καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι, η OG διαθέτει ένα από τα καλύτερα μυαλά στο Dota, τον Fly. Η συνεισφορά του στην ομάδα και στις επιτυχίες της είναι τεράστια και ο τρόπος με τον οποίο παίζει, αλλά και η όλη του προσέγγιση στο παιχνίδι είναι εκπληκτική. Εάν θέλετε να μάθετε για το Dota 2 αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε σίγουρα κάποιους από τους αγώνες του Fly.

 

Στοιχηματίζοντας στο Dota 2: The basics

Όπως εξηγήσαμε στον οδηγό μας για το πως να στοιχηματίσετε στα e-sports, υπάρχουν πολυάριθμες στοιχηματικές αγορές στο στοίχημα του Dota 2 – Νικητές, Σύνολα και μακροπρόθεσμες αγορές.

Το Dota 2 παίζεται στον ίδιο χάρτη με δύο διαφορετικές πλευρές. Η μία ονομάζεται Radiant και βρίσκεται στο κάτω μισό του χάρτη και η άλλη ονομάζεται Dire και βρίσκεται στο πάνω μισό. Μπορείτε, ωστόσο, να στοιχηματίσετε και πως μια ομάδα δεν θα χάσει σε έναν χάρτη ή σε μια σειρά αγώνων που συνήθως αφορά την καλύτερη ομάδα σε 3 ματς (υπάρχει και στα 5 ανάλογα με το τουρνουά).

Μόλις καταλάβετε πως να στοιχηματίσετε στο Dota 2, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα στα χάντικαπ ή στους Συνολικούς θανάτους για να βρείτε μεγαλύτερη αξία στα πονταρίσματά σας.

 

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσετε

Για να έχουν επιτυχία στο Dota 2 και οι δυο ομάδες χρειάζονται συντονισμό, ενώ και οι ατομικές ικανότητες είναι εξίσου σημαντικές. Η δεύτερη είναι πάντα πιο δύσκολη. Η ομαδική συνεργασία συνήθως βελτιώνεται μετά από λίγες εβδομάδες παιχνιδιού, όμως οι ικανότητες των παικτών είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξουν δραματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως συμβαίνει με το LoL, το Dota 2 διαθέτει πολλές επιλογές όσον αφορά τους ήρωες με σύνολο 113 χαρακτήρων. Το να γνωρίζει κανείς τους ήρωες και τις επιλογές του παίκτη είναι εξίσου σημαντικό. Όταν ένας παίκτης εστιάσει την προσοχή του στη φάση της επιλογής και απαγόρευσης, αυτό μπορεί να έχει επίδραση στην απόδοση της ομάδας καθώς θα πρέπει ενδεχομένως να παίξει κάποιον ήρωα με τον οποίο δεν νιώθει πολύ άνετα.

Η φάση επιλογής και απαγόρευσης (pick and ban) λειτουργεί διαφορετικά στο LoL. Όταν ξεκινά η επιλογή χαρακτήρων, οι ομάδες απαγορεύουν από δύο χαρακτήρες πριν ξεκινήσουν να επιλέγουν. Η ομάδα που επιλέγει πρώτη παίρνει έναν χαρακτήρα, η δεύτερη ομάδα επιλέγει μετά δύο χαρακτήρες και στη συνέχεια η πρώτη ομάδα επιλέγει τον δεύτερο ήρωά της.

Αφού συμβεί αυτό, οι ομάδες απαγορεύουν και πάλι την επιλογή δύο χαρακτήρων. Η δεύτερη αυτή απαγόρευση στηρίζεται συνήθως στην επιλογή των πρώτων χαρακτήρων, καθώς υπάρχουν τα πρώτα δεδομένα για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι ομάδες σε αυτή τη φάση έχουν την επιλογή να απαγορεύσουν χαρακτήρες που εξακολουθούν να είναι ισχυροί ή να που γνωρίζουν πως συνεργάζονται πολύ καλά με τους χαρακτήρες που έχουν επιλέξει ήδη οι αντίπαλοι. Έτσι δυσκολεύουν την αντίπαλη ομάδα.

Στο σημείο αυτό υπάρχει άλλη μια φάση επιλογής, με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια υπάρχει η τελική φάση απαγόρευσης για έναν μόνο ήρωα. Αυτή η φάση χρησιμοποιείται συχνά για να αποφευχθούν επιλογές-έκπληξη πριν την επιλογή του τελικού χαρακτήρα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκη και στρατιγική, συνεπώς οι τακτικές των ομάδων πραγματικά μπορούν να σας βοηθήσουν στο ποντάρισμά σας.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Αύγουστος 30, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.