Διπλή Ευκαιρία – Υπολογίζοντας τα πονταρίσματά σας με βάση τις αποδόσεις

Η πιο δημοφιλής αγορά του στοιχήματος παγκοσμίως είναι η αγορά του 1Χ2, δηλαδή της νίκης ή ισοπαλίας στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, πρόκειται πάντα για την πιο συμφέρουσα αγορά όσον αφορά την κερδοφορία; Τα στοιχήματα διπλής ευκαιρίας μπορούν να αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική τόσο στο 1Χ2, όσο και στο Draw No Bet στοίχημα, επειδή καλύπτει πολλαπλές εκβάσεις ενός αγώνα. Ας δούμε πως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Διπλή Ευκαιρία, υπολογίζοντας σωστά τα πονταρίσματά του με βάση τις αποδόσεις.

 

Γιατί Διπλή Ευκαιρία;

Στην ουσία το στοίχημα στην αγορά της Διπλής Ευκαιρίας σας δίνει τη δυνατότητα να ποντάρετε ταυτόχρονα σε δύο εκβάσεις του ίδιου αγώνα και ουσιαστικά καταργεί την Τρίτη επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στοιχηματίσει κανείς είτε στη νίκη της γηπεδούχου ομάδας μαζί με την ισοπαλία, είτε στη νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας μαζί με την ισοπαλία, είτε σε νίκη της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας πλην της ισοπαλίας. Το ποντάρισμα σε Draw No Bet αντίθετα προσφέρει χαμηλότερες αποδόσεις στην περίπτωση της νίκης κάποιας ομάδας και απλά επιστρέφει τα χρήματα στην περίπτωση της ισοπαλίας.

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν την αγορά του Asian Handicap +0,5 που είναι απόλυτα ίδια με την Διπλή Ευκαιρία.

 

Πως να υπολογίσετε τις αποδόσεις της Διπλής Ευκαιρίας

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα υποθετικό παράδειγμα για να εξηγήσουμε το στοίχημα σε Διπλή Ευκαιρία, πιο καθαρά. Η κατανόηση υπολογισμού της Διπλής Ευκαιρίας με αποδόσεις της αγοράς του 1Χ2 μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε υψηλότερες αποδόσεις.

Για παράδειγμα, θέλουμε να στοιχηματίσουμε στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σαουθάμπτον σε απόδοση 1,971. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η Σαουθάμπτον μπορεί ενδεχομένως να πάρει την ισοπαλία. Η καλύτερη απόδοση που μπορούμε να βρούμε σε Διπλή Ευκαιρία είναι το 1,25. Η απόδοση της ισοπαλίας είναι 3,88 και σκοπεύουμε να ρισκάρουμε 100 ευρώ στο συγκεκριμένο στοίχημα, με κάλυψη τόσο του άσσου, όσο και του Χ. Προφανώς ένα από τα στοιχήματα θα κερδίσει, αλλά επιθυμούμε το ίδιο κέρδος σε κάθε περίπτωση.

Στο παράδειγμά μας θα αναφερθούμε στο στοίχημα υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι ως S. Συνεπώς το στοίχημα στην ισοπαλία είναι (100 ευρώ – S). Εάν κερδίσει η Μάτσεστερ Σίτι, θα κερδίσουμε 0,971 x S από το στοίχημα (Το 0,971 προκύπτει από 1,871-1). Το κέρδος υπολογίζεται ως S x (απόδοση – 1) και χάνουμε το υπόλοιπο στοίχημα που τοποθετήσαμε στην ισοπαλία (100-S).

Κέρδος σε περίπτωση νίκης της Μάντσεστερ Σίτι:

0,971 x S – (100-S)

Εάν το παιχνίδι τελειώσει με ισοπαλία, η υπολογισμός της ισοπαλίας είναι 2,88 x (100-S).

 

Κέρδος εάν ο αγώνας έρθει ισόπαλος:

2,88 x (100-S) – S

Όπως προαναφέραμε, θέλουμε να έχουμε το ίδιο κέρδος σε κάθε ενδεχόμενο (1 και Χ). Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, η εξίσωση για ίδιο κέρδος είναι:

0,971 x S – (100-S) = 2,88 x (100-S) – S

Αυτή η απλή εξίσωση μας δίνει ως τιμή του S 66,31. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποντάρουμε 66,31 ευρώ στην Μάντσεστερ Σίτι και 33,69 ευρώ (100 – 66,31) στην ισοπαλία.

Έτσι εάν κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, κερδίζουμε (1,971-1) x 66,31 = 64,39 και χάνουμε 33,69 ευρώ στην ισοπαλία με καθαρό κέρδος 30,70 ευρώ.

Εάν η έκβαση του αγώνα είναι η ισοπαλία, θα κερδίσουμε (3,88-1) x 33,69 = 97,03 και χάνουμε 66,31 από το ποντάρισμα στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι, με καθαρό κέρδος 30,72 ευρώ.

Μπορούμε πλέον να κάνουμε σύγκριση με άλλες στοιχηματικές εταιρίες για να δούμε εάν η Διπλή Ευκαιρία θα μας προσφέρει περισσότερο ή λιγότερο κέρδος.

 

Νίκη Μάντσεστερ Σίτι Ισοπαλία
Ποντάρισμα €66,31 €33,69
Αποδόσεις 1,971 3,88
Κέρδος €30,70 €30,72
Άλλη εταιρία Νίκη ή ισοπαλία Μάντσεστερ Σίτι
Ποντάρισμα €100
Αποδόσεις 1,25
Κέρδος €25

Βλέπουμε ότι το κέρδος είναι μικρότερο κατά 5,70 ευρώ εάν χρησιμοποιήσουμε την επιλογή της Διπλής Ευκαιρίας της δεύτερης στοιχηματικής εταιρίας (περίπου το 16% του κέρδους από την επιλογή της νίκης και της ισοπαλίας ξεχωριστά στην πρώτη εταιρία).

 

Πως να υπολογίσετε τα πονταρίσματα Διπλής Ευκαιρίας

Από το παραπάνω παράδειγμα προκύπτει ο γενικός κανόνας για τον υπολογισμό των πονταρισμάτων. Εάν στο ΣΥΝΟΛΟ βάλουμε το συνολικό ποσό που θέλουμε να ποντάρουμε, την απόδοση της νίκης του γηπεδούχου με ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ και την απόδοση της ισοπαλίας με ΙΣΟΠΑΛΙΑ, τότε:

Ποντάρισμα στον άσσο = ΙΣΟΠΑΛΙΑ x ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ)

Ποντάρισμα στην ισοπαλία = ΣΥΝΟΛΟ – ποντάρισμα στον γηπεδούχο

 

Εάν θέλετε απλά να συγκρίνετε αποδόσεις, θα πρέπει να διαιρέσετε την χρηματική απόδοση με το ποντάρισμα.

Για το παραπάνω παράδειγμα, τα 100 ευρώ που ποντάρουμε θα επιστρέψουν 130,70 ευρώ σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι κερδίσει (το κέρδος είναι 30,70 ευρώ), συνεπώς η απόδοση είναι 130,7/100 = 1,307.

Ο τύπος για τον υπολογισμό των αποδόσεων μπορεί να υπολογιστεί επίσης από την παραπάτω εξίσωση.

Η χρηματική επιστροφή από τη νίκη του γηπεδούχου είναι:

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ x ΙΣΟΠΑΛΙΑ x ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ)

Συνεπώς, αφού διαιρέσουμε την χρηματική επιστροφή με ΣΥΝΟΛΟ, οι αποδόσεις φαίνεται να είναι:

Απόδοση = ΙΣΟΠΑΛΙΑ x ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ)

Οι εξισώσεις από τις άλλες δύο αγορές Διπλής Ευκαιρίας (ισοπαλία ή νίκη φιλοξενούμενου και νίκη γηπεδούχου ή νίκη φιλοξενούμενου), όπου ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ είναι η απόδοση της νίκης του φιλοξενούμενου:

Ισοπαλία ή εκτός έδρας νίκη:

Ποντάρισμα στην εκτός έδρας νίκη:

ΙΣΟΠΑΛΙΑ x ΣΥΝΟΛΟ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ)

Ποντάρισμα στην ισοπαλία:

ΣΥΝΟΛΟ – Ποντάρισμα στη εκτός έδρας νίκη

Αποδόσεις:

ΙΣΟΠΑΛΙΑ x ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ / (ΙΣΟΠΑΛΙΑ + ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ)

Νίκη γηπεδούχου ή νίκη φιλοξενούμενου:

Ποντάρισμα σε νίκη γηπεδούχου:

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ * ΣΥΝΟΛΟ / (ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ + ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ)

Ποντάρισμα σε νίκη φιλοξενούμενου:

ΣΥΝΟΛΟ – Ποντάρισμα σε νίκη Γηπεδούχου

Αποδόσεις

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ x ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ / (ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ + ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ)

Τώρα που γνωρίζετε πλέον τα πλεονεκτήματα πονταρίσματος σε Διπλή Ευκαιρία, η επιλογή του Draw No Bet ή η νίκη και ισοπαλία μεμονωμένα σε κάποια άλλη στοιχηματική εταιρία, ίσως να μην δείχνει τόσο ελκυστική. Η κατανόηση του υπολογισμού των πονταρισμάτων της Διπλής Ευκαιρίας με αποδόσεις της αγοράς 1Χ2 επιτρέπει στους παίκτες του στοιχήματος να ανακαλύψουν τις καλύτερες ευκαιρίες όσον αφορά τις αποδόσεις και να προσφέρει μεγαλύτερο χρηματικό κέρδος.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Μάρτιος 27, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.