Δεν τα κατάφερε ο ΟΠΑΠ. Προχωράει το «χαράτσι» στα τυχερά παιχνίδια

praktoreio-opap-tzokerΔεν φαίνεται τελικά να δικαιώνεται ο ΟΠΑΠ στο ζήτημα της επιβολής του φόρου των πέντε λεπτών ανά στήλη που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να επιβάλει στον Οργανισμό. Ο ΟΠΑΠ είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγες ημέρες ζητώντας την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης, ωστόσο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ήτα η αναμενόμενη. Το ΣτΕ τελικά απέρριψε την αίτηση του Οργανισμού καθώς εξέλιπαν οι ειδικές συνθήκες εκείνες που θα δικαιολογούσαν τελικά την έκδοση αναστολής της Υπουργικής απόφασης.

Ωστόσο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν σταματά εδώ, καθώς αναφέρει στην απόφασή του ότι ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να δηλώνει έως τις 20 του κάθε μήνα στην εφορία όλα τα ποσά τα οποία εισέπραξε τον προηγούμενο μήνα. Στην φορολογική αυτή υποχρέωση του Οργανισμού θα εξαιρεθεί σίγουρα ο μήνας Ιανουάριος και πιθανότατα επίσης ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος του 2016 και αυτό γιατί όπως έχει αναφέρει ο Οργανισμός, είναι αυτή τη στιγμή τεχνικά αδύνατο να γίνει ακριβής υπολογισμός του χρηματικού ποσού που θα εισπράττεται με αυτή τη διαδικασία από το κράτος ως τέλος προς τον ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει κανονικά στην επιβολή του συγκεκριμένου τέλους προς τον Οργανισμό, παρά τις όποιες αντίθετες ειδήσεις μεταδόθηκαν σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Από το ίδιο μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με τις υπογραφές των κ.κ. Τσακαλώτου και Αλεξιάδη, σύμφωνα με την οποία ορίζονται αρκετές λεπτομέρειες όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και πιο συγκεκριμένα: ορίζεται ότι ο χρόνος απόδοσης του τέλους θα είναι οι τρεις μήνες αντί του ενός που ήταν έως σήμερα, διευθετούνται τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει κυρίως σε τεχνικό επίπεδο από τη μηνιαία απόδοση του τέλους του ΟΠΑΠ και τέλος η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με τη φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

 

Θα έρθουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα;

Παρότι λοιπόν όπως όλα δείχνουν το φοροεισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης προς τον ΟΠΑΠ θα προχωρήσει κανονικά, συνεχίζονται να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αναφορικά με το αν τελικά θα επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτό. Η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους από την κυβέρνηση έχει αποφασιστεί να προχωρήσει ως ισοδύναμο μέτρο για την αποφυγή επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα εκτιμάται ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και ιδίως από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι θεωρούν ότι το μέτρο δεν θα έχει αποτελέσματα και το μόνο που θα καταφέρει να κάνει θα είναι να πέσει ο τζίρος στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος για το Δημόσιο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα επιδιώξουν το επόμενο διάστημα εκ νέου συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για το ζήτημα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.