Χρησιμοποιώντας τον κανόνα 80/20 για να βελτιώσουμε τα στοιχήματά μας

moneyΈχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι για να επιτύχει κανείς στο στοίχημα θα πρέπει να διαβάζει, να αναζητά πληροφορίες και να μαθαίνει νέα πράγματα. Ένα από αυτά τα πράγματα που έχει ενδιαφέρον να αναφερθούμε, είναι η λεγόμενη Αρχή Pareto που είναι πιο γνωστή και ως ο κανόνας 80/20.

Η συγκεκριμένη αρχή αναφέρει ότι το 80% των αποτελεσμάτων προέρχονται από το 20% των αιτιών. Για παράδειγμα, το 80% των πωλήσεων σε ένα σούπερ μάρκετ προέρχεται από το 20% των προϊόντων. Η αρχή πήρε το όνομά της από τον Ιταλό Vilfredo Pareto, ο οποίος παρατήρησε το 1906 ότι το 80% της γης στην Ιταλία ήταν υπό την κατοχή του 20% του πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη αρχή επεκτείνεται και στην προσωπική ζωή του καθενός. Δείτε τα Likes στις δημοσιεύσεις σας στο Facebook για παράδειγμα. Θα παρατηρήσετε ότι το 80% των Likes προέρχεται από το 20% των φίλων σας ή το 80% των SMS στο κινητό σας προέρχεται από το 20% των τηλεφωνικών σας επαφών.

Δεν υπάρχει κάτι μεταφυσικό σε αυτές τις αναλογίες, απλά συμβαίνει να περιγράφουν τη σχέση γεγονότων και πραγμάτων σε πολλούς τομείς, ένας από τους οποίους είναι και το στοίχημα.

Όσον αφορά λοιπόν το στοίχημα που μας ενδιαφέρει εδώ, για να είσαι καλύτερος από το 80% των παικτών, θα πρέπει να κοπιάσεις περισσότερο.

 

Από τη θεωρία στην πράξη

Η αρχή Pareto εφαρμοζόμενη στο στοίχημα αναφέρει ότι με 20% προσπάθεια μπορεί κανείς να φτάσει στην ακρίβεια του 80% των παικτών του στοιχήματος.

Σε αυτό το επίπεδο αρχίζετε να έχετε επιτυχίες στα προγνωστικά σας, πιθανότατα έχοντας πρόσβαση και μελετώντας διαθέσιμες πληροφορίες όπως βαθμολογίες και νέα των ομάδων και πρωταθλημάτων. Η προσπάθεια είναι πραγματικά ελάχιστη και θα πρέπει να την χρησιμοποιούν όλοι οι παίκτες του στοιχήματος.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Έστω και για μικρή βελτίωση, απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς πλησιάζει κανείς στο 100% της ακρίβειας.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Ένα από τα πιο προφανή πράγματα, που συχνά παραβλέπουμε, είναι να αφιερώσουμε χρόνο και να μελετήσουμε πως λειτουργεί κάθε στοιχηματική εταιρία. Με τον τρόπο αυτό θα κατανοήσουμε σε τι επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις και το περιθώριο κέρδους καθεμίας από αυτές. Οι αποδόσεις διαφέρουν πολύ από εταιρία σε εταιρία. Είναι εκπληκτικό πόσοι παίκτες του στοιχήματος που παίζουν ακόμη και σε καθημερινή βάση δεν το γνωρίζουν ή δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό.

Εάν διαθέτετε ήδη βάσεις στα μαθηματικά ή στον προγραμματισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας αυτές. Κάποιοι παίκτες αποφασίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι κουραστικό και πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν απλά να κοροϊδέψουν το σύστημα, ακολουθώντας άλλους που προσφέρουν προγνωστικά. Ωστόσο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχουμε συνήθως καλά αποτελέσματα και ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση καθώς χρειάζεται κανείς την ικανότητα να καταλαβαίνει εάν αξίζει να ακολουθήσει κάποιον που δίνει προγνωστικά στοιχηματικά ή όχι.

Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, μπορείτε να επιλέξετε να εξειδικευτείτε σε ένα άθλημα ή ακόμη και σε ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα, προκειμένου να βελτιώσετε τις ικανότητες και την επιτυχία σας. Μπορείτε να βρείτε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα και πρωταθλήματα, για τα οποία υπάρχουν πολύ λιγότερες πληροφορίες διαθέσιμες και συνεπώς να μεγαλώσει η ακρίβεια των προβλέψεών σας χωρίς πολλή προσπάθεια.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.