Χορηγός της Basket League η Stoiximan

stoiximan-basket-leagueΝέα ονομασία θα έχει φέτος το πρωτάθλημα της Basket League, καθώς ΕΣΑΚΕ και Stoiximan συμφώνησαν στη μετονομασία του σε Stoiximan.gr Basket League, μετά από σχετική οικονομική συμφωνία των δύο πλευρών. Η συμφωνία ισχύει άμεσα, χωρίς βέβαια την πρώτη αγωνιστική που ολοκληρώθηκε πριν να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία χορηγίας.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν από τις δύο πλευρές, η ελληνική στοιχηματική εταιρία θα αποτελέσει πλέον τον μέγα χορηγό της κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στη χώρα μας προσθέτοντας το όνομά της στην ονομασία που έχει αυτό.

Πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλη οικονομική «ανάσα», κυρίως για τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, πολλές από τις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας ή που τα φέρνουν «βόλτα» οριακά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγω παραιτήθηκαν ομάδες από το δικαίωμά τους να ανέβουν από την Α2, ενώ και ομάδες της μεγάλης κατηγορίας υποβιβάστηκαν οικειοθελώς. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι ελληνικές ΚΑΕ θα εισπράξουν από την διετή αυτή συμφωνία συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1.040.000 για την φετινή σεζόν και άλλα 1.260.000 για τον επόμενο χρόνο.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι όπως αναφέραμε ήδη πολύ σημαντική για τις μικρομεσαίες ομάδες μπάσκετ καθώς το οικονομικό «χάσμα» με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό φαίνεται αντί να μικραίνει, να μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι πριν τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ΟΠΑΠ προσέφερε μόλις 250.000 ευρώ για της ομάδες της Basket League, όταν έχει διαθέσει 1.600.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό και 1.300.000 για τον Παναθηναϊκό και άλλα 500.000 συνολικά για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΚΕ και Stoiximan φαίνεται ιδιαίτερα λυτρωτική για τις υπόλοιπες ομάδες που διαθέτουν πενιχρά έσοδα και πασχίζουν να επιβιώσουν.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό επίσης ότι πέραν της χορηγίας της Basket League, η στοιχιματική εταιρία Stoiximan φρόντισε πτιν από λίγες μέρες να γίνει παράλληλα ο μεγάλος χορηγός και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η Stoiximan θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων που αφορούν όλες τις βασικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου, δηλαδή της Γιορτής των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, των Δημοσιογραφικών Βραβείων και του Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών. Πέραν τούτου και στα πλαίσια της ίδιας χορηγικής συμφωνίας θα συνδιοργανωθούν και άλλες ημερίδες, συνέδρια και εκδηλώσεις, ενώ η συνεργασία των δύο πλευρών θα επεκταθεί επίσης σε κοινές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και σε πρωτοβουλίες Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.