Αξίζει να ποντάρουμε στη νίκη μεγάλων φαβορί σε χαμηλές αποδόσεις;

soccerfavoriteΥπάρχει μια διχογνωμία αναφορικά με το αν αξίζει τελικά να ποντάρουμε μεγάλα ποσά σε μικρές αποδόσεις, του στυλ 1,20 για παράδειγμα, όταν πρόκειται για ισχυρά φαβορί στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Να πούμε τη μαύρη αλήθεια είμαστε από αυτούς που συνήθως θεωρούμε ότι τέτοια παιχνίδια δεν έχουν στοιχηματική αξία και ότι καλύτερα είναι να τα αποφεύγουμε, όμως τελικά η στατιστική φαίνεται να λέει άλλα.

Οι αριθμοί δηλώνουν υπέρ

Γενικά στη διεθνή ορολογία του στοιχήματος υπάρχει ο όρος «Favourite Longshot bias» ο οποίος αναφέρεται στην προκατάληψη των παικτών έναντι στις χαμηλές αποδόσεις των φαβορί και της υπερτίμησης αντίστοιχα των μεγάλων αποδόσεων στα αουτσάιντερ.

Στατιστικά πάντως και μπορείτε να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι εύκολα, φαίνεται ότι αξίζει να ποντάρουμε τελικά σε χαμηλές αποδόσεις φαβορί. Για παράδειγμα ας πάρουμε τους εντός έδρας αγώνες των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη τα 2-3 τελευταία χρόνια, όπου οι αποδόσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο από το 1,01 έως το 1,50. Φυσικά το πείραμά μας μπορεί να επεκταθεί και σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα. Παρότι είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αν δεν το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια, στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε κέρδος της τάξης του 2-3% συνολικά. Ακόμη και στα 1-2 πρωταθλήματα που μπορεί τελικά να πέσουμε έξω, η διαφορά υπερκαλύπτεται και με το παραπάνω από τα υπόλοιπα κερδοφόρα πρωταθλήματα.

 

Το συμπέρασμα

Φυσικά δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, ούτε καν τον τέλειο τρόπο προκειμένου να γίνουμε πλούσιοι. Για να βεβαιωθούμε χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο δείγμα αγώνων, ενώ το 2-3% του κέρδους είναι ακόμη αρκετά ριψοκίνδυνο όταν μιλάμε για μικρές αποδόσεις που συνεπάγονται παράλληλα μεγάλα χρηματικά πονταρίσματα.

Θέλουμε ωστόσο να καταλήξουμε στο γεγονός ότι στο στοίχημα καλό είναι να μην είμαστε ποτέ δογματικοί. Ακόμη λοιπόν και μια απόδοση του 1,05 μπορεί να αποτελεί ένα καλό value bet, τα πράγματα δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα επίπεδα της απόδοσης. Διαφορετικό βέβαια είναι το γεγονός ότι πάντα θα πρέπει να κάνουμε μια αναζήτηση για τη βέλτιστη απόδοση όταν καταλήξουμε σε μια στοιχηματική αγορά στην οποία θέλουμε να ποντάρουμε. Δημιουργήστε λοιπόν τη στοιχηματική σας στρατηγική και το προγνωστικό σας μοντέλο, χωρίς να απορρίπτετε πάντα τις χαμηλές αποδόσεις των φαβορί.

Με άλλα λόγια, φροντίστε να μην πέφτετε στην παγίδα στην οποία πέφτουν πάρα πολλοί παίκτες του στοιχήματος, ακόμη και έμπειροι επαγγελματίες, να απορρίπτουν δηλαδή έναν αγώνα μόνο και μόνο βλέποντας τη χαμηλή απόδοση και τίποτα πέραν αυτής. Φροντίστε πάντα να αξιολογείτε το κάθε ματς του κουπονιού, γιατί είναι πολύ πιθανό τελικά να χάσετε ένα εξαιρετικό value bet.

 

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.