Αποκλεισμοί από την ιταλική ομοσπονδία για στημένους αγώνες τένις

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των ολυμπιακών τουρνουά τένις ανδρών και γυναικών, ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά το δημοφιλές ατομικό αυτό άθλημα έχει ξεσπάσει στη γειτονική μας Ιταλία. Πρόκειται για στημένους αγώνες στο τένις που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ιταλικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, η οποία πήρε την απόφαση αποκλεισμού πολλών Ιταλών παικτών του τένις.

Πιο συγκεκριμένα, αποκλείστηκαν το νούμερο 143 της παγκόσμιας κατάταξης Marco Cecchinato ο οποίος είχε λάβει μέρος πριν από λίγο καιρό Davis Cup στην Ιταλία, καθώς επίσης και των Riccardo Accardi και Antonio Campo. Όσον αφορά τον Marco  Cecchinato, του επιβλήθηκε αποκλεισμός αγωνιστικής δράσης για 15 μήνες, ο οποίος θα ισχύσει έως τον Ιανουάριο του 2018, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ, καθώς η ιταλική ομοσπονδία τένις βρήκε το όνομά του να εμπλέκεται ενεργά στην υπόθεση αυτή των στημένων αγώνων τένις.

 

Αποκλεισμοί αθλητών και χρηματικά πρόστιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cecchinato φέρεται ότι «έδωσε» το παιχνίδι στον Kamil Majchrzak στους προημιτελικούς στο ATP Challenge ατο Μαρόκο, μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Επιπρόσθετα, ο Cecchinato φέρεται να επηρέασε το αποτέλεσμα του διπλού αγώνα τένις με τον Luca Vanni. Τα παραπάνω περιστατικά, ανέφερε ως αφορμές για την τιμωρία του παίκτη και η ιταλική ομοσπονδία τένις, σε ανακοίνωση της σχετικά με την επιβολή των ποινών στους αθλητές του τένις Cecchinato, Accardi και Campo.

Ο Riccardo Accardi αποκλείστηκε από την ομοσπονδία της χώρας του από τους αγώνες τένις για 12 μήνες και παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ στον Antonio Campo επιβλήθηκε πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ και αποκλείστηκε για 4 μήνες από τους αγώνες, καθώς όπως ανέφερε η Ιταλική Ομοσπονδία, προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να στήσει αγώνες στους οποίες συμμετείχε. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις – ITF ενημέρωσε ότι το αρμόδιο όργανο για την ακεραιότητα-καθαρότητα όλων των αγώνων τένις σε παγκόσμιο επίπεδο, η TIU (Tennis Integrity Unit), έχει ζητήσει τα στοιχεία και τις αποδείξεις που οδήγησαν την Ιταλική Ομοσπονδία να επιβάλει τις παραπάνω ποινές στους Ιταλούς παίκτες. Από τη στιγμή που η TIU θα λάβει στα χέρια της τα στοιχεία αυτά, σε πρώτη φάση θα τα επεξεργαστεί και έπειτα θα αποφασίσει και η ITF από την πλευρά της εάν θα κατηγορήσει τους τρεις παίκτες του τένις με διαφθορά ή όχι. Έτσι προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα κατά της διαφθοράς στο τένις, που έχει ως σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου των στημένων αγώνων, που το τελευταίο διάστημα ταλανίζει αρκετά το άθλημα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.