Ανάκληση των αδειών των διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών ζητά ο ΟΠΑΠ

opap-mpala_0Στην αντεπίθεση περνά για άλλη μια φορά ο ΟΠΑΠ, σκληραίνοντας γενικότερα τη στάση του στο ζήτημα των διαδικτυακών αδειών του στοιχήματος. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Οργανισμός φέρεται να έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την ανάκληση των 24 προσωρινών αδειών που έχουν εκχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο σε αντίστοιχες διαδικτυακές εταιρίες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, για τη νόμιμη λειτουργία τους στην ελληνική επικράτεια.

Το επιχείρημα του ΟΠΑΠ φαίνεται να είναι και πάλι το θέμα της αποκλειστικότητας των δικαιωμάτων του όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα, υπό το σκεπτικό ότι, όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ, οι 24 εταιρίες που έχουν λάβει άδεια στην Ελλάδα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ζητούνται από τη νομοθεσία για τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Οργανισμός έχει φροντίσει να στείλει το αίτημά του παράλληλα με το Υπουργείο Οικονομικών και σε δικαστικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης. Σε αυτό αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ ζητά να κινηθούν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, που να έχουν σχέση με την προσωρινή λειτουργία των στοιχηματικών εταιριών μέσω διαδικτύου και οι οποίες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα, πέρα από το ζήτημα παρανομία που προκύπτει, την απώλεια παράλληλα σημαντικών χρηματικών προσόδων για το ελληνικό Δημόσιο, πριν και μετά την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου 4002/2011.

 

Οι κατηγορίες του ΟΠΑΠ

Ο Οργανισμός προχωρά σε κατηγορίες προς την ελληνική Πολιτεία, κατηγορώντας την ότι η υπαγωγή των στοιχηματικών εταιριών στο ισχύων μεταβατικό καθεστώς πραγματοποιήθηκε χωρίς κανέναν έλεγχο από τις Αρχές, καθώς επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά ότι σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και κυρίως ότι οι εταιρίες δεν έχουν την έδρα τους σε κάποιο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή γενικότερα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, προσθέτει στο αίτημά του ο ΟΠΑΠ, οι εταιρίες δεν έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από τις αρχές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο ΟΠΑΠ δεν ξεχνά να αναφερθεί στο φορολογικό-οικονομικό κομμάτι. Τονίζει μάλιστα ότι κάποια συγκεκριμένη εταιρία με έδρα της τη Μάλτα, παρότι δεν είχε σχεδόν καθόλου έσοδα, παρουσίασε συνολικό τζίρο, ο οποίος ξεπέρασε το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ το έτος 2013.

Ο ΟΠΑΠ ζητά συνεπώς ότι είναι επιβεβλημένος ο οικονομικός έλεγχος της ροής χρημάτων, ζητώντας να ελεγχθεί εάν τα χρήματα αποδόθηκαν απευθείας στους κατόχους των αδειών ή εάν η διακίνηση πραγματοποιείται αντίθετα μέσω τρίτων, όπως είναι για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ιστοσελίδων.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.