Αμερικανικές προεδρικές εκλογές: Τι λένε οι αποδόσεις;

Πολλές φορές θέλουμε λίγο να ξεφύγουμε από το κλασικό αθλητικό στοίχημα και να δούμε τι επιλογές άλλες υπάρχουν πέρα από τα σπορ. Οι δύο πιο κλασικές κατηγορίες στοιχηματος λοιπόν μετά τα αθλήματα βέβαια είναι τα καλλιτεχνικά και τα πολιτικά γεγονότα. Είδαμε πριν από λίγους μήνες τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών όσον αφορά τις προηγούμενες εθνικές εκλογές αλλά και τις εκλογές αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα μπορούμε να φύγουμε λίγο από την Ελλάδα και να δούμε τις προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α., το αποτέλεσμα των οποίων δεν επηρεάζει ωστόσο μόνο τους Αμερικανούς πολίτες αλλά γενικότερα όλο τον κόσμο.

Παρότι οι προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2016 οι αποδόσεις διαφοροποιούνται μέρα με την ημέρα. Αρχικά θα πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί να επιλέξουν τον τελικό υποψήφιό τους για την προεδρική εκλογή. Σύμφωνα με τις τρέχουσες αποδόσεις της Sportingbet, ο Ντόναλντ Τράμπ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του υποψηφίου με απόδοση 1,25 και ακολουθούν ο Τεντ Κρουζ με 6,00, ο Τζον Κάσιτς με 9, ο Πολ Ράιαν με 41,00 και ο Μιτ Ρόμνι με απόδοση 81,00. Αντίστοιχα στην πλευρά του Δημοκρατικού κόμματος η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με 1,062 και ακολουθούν ως μεγάλα αουτσάιντερς όμως ο Μπέρνι Σάντερς με απόδοση 10 και ο Τζο Μπάιντεν με 29,00.

Όσον αφορά τώρα το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α., η Χίλαρι Κλίντον προηγείται στις στοιχηματικές σποδόσεις με 1,444 και ακολουθεί ο Ντόναλντ Τράμπ με 3,60, ο Τζον Κάσιτς με 19,00, ο Μπέρνι Σάντερς με 21,00, ο Τεντ Κρουζ με 23,00, ο Τζο Μπάιντεν με 67,00, ο Μιτ Ρόμνο με 151,00 και ο Πολ Ράιαν με 101,00.

Αν παρατηρήσουμε τις αποδόσεις σε βάθος χρόνου, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να προηγείται από την πρώτη στιγμή που οι στοιχηματικές εταιρίες άρχισαν να προσφέρουν στοιχήματα για τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. κάπου περίπου τον Ιούλιο του 2015. Παρά το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει κατηγορηθεί από τους αντιπάλους της ότι συμμετείχε σε μια σειρά σκανδάλων, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή η απόδοση της νίκης της να ξεπεράσει το 2,50, οι αποδόσεις έπεσαν στο 1,65 στις αρχές του 2016 και συνεχίζουν να έχουν μια πτωτική τάση.

us-elections-2016-betting-trump-clinton-xl

Τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγιστάνας της αγοράς των ακινήτων, ο οποίος εισήλθε στην πολιτική τον περασμένο Αύγουστο, οφείλει τα μέχρι τώρα ποσοστά του, στον κατακερματισμένο τομέα των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου δεν υπάρχει μια δεσπόζουσα προσωπικότητα όπως η Χίλαρι στους δημοκρατικούς αλλά και στην ξενοφοβία και την αντίδραση μεγάλου μέρους του αμερικανικού πληθυσμού. Ο Τραμπο προηγείται στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμλικανών διαθέτοντας αυτή τη στιγμή 384 εκλέκτορες έναντι 300 του Κρουζ και το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι 99 εκλέκτορες της Φλόριντα στις 15 Μαρτίου. Ο Τράμπ ωστόσο έχει ισχυρό προβάδισμα και είναι δύσκολο να χάσει αυτή τη μάχη, παρότι ο Μιτ Ρόμνι έδωσε σαφή οδηγία στους ψηφοφόρους του κατά το Τραμπ.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.