Ακριβές σκορ στο αθλητικό στοίχημα – Ανάλυση και στρατηγική

goalsΜια ιδιαίτερα δημοφιλής στοιχηματική αγορά είναι εκείνη του ακριβούς σκορ ενός αγώνα. Μιλάμε για την πρόβλεψη του ακριβούς σκορ στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκεια του αγώνα, μαζί με τις καθυστερήσεις και όχι για το αποτέλεσμα μετά από ενδεχόμενες παρατάσεις και τη διαδικασία των πέναλτι, δηλαδή σε περιπτώσεις κάποιων φάσεων κυπέλλων συνήθως. Εάν προβλέψετε ακριβώς το τελικό σκορ κερδίζετε το στοίχημά σας και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση σκορ χάνετε. Φυσικά μιλάμε για το ποδόσφαιρο και για άλλα αθλήματα με χαμηλά σκορ και όχι για αθλήματα τύπου μπάσκετ… Ούτε η Πυθία δεν θα μπορούσε να μαντέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο μπάσκετ.

Η συγκεκριμένη αγορά περιλαμβάνει πολλές επιλογές και είναι από τις πιο δύσκολες, καθώς είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα ενός αγώνα ακόμη κι αν είναι καλά διαβασμένος και γνωρίζει καλά τις ομάδες και τα πρωταθλήματα στα οποία παίζει. Το καλό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι οι αποδόσεις είναι πολύ μεγάλες έως τεράστιες σε κάποιες λίγο πιο ακραίες περιπτώσεις σκορ, που ωστόσο συμβαίνουν ανά διαστήματα.

Μια απόλυτα συναφής, αλλά λίγο διαφορετική αγορά είναι και το ποντάρισμα στο ακριβές σκορ του ημιχρόνου. Κι εδώ ισχύουν ακριβώς τα ίδια, απλά ποντάρουμε στο αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών του ημιχρόνου, συν τις καθυστερήσεις.

 

Οι αποδόσεις

Οι χαμηλότερες αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών προσφέρονται συνήθως στα αποτελέσματα 1-0 και 1-1 γιατί γενικότερα αυτά τα δύο είναι τα πιο συχνά αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων. Υπάρχουν βέβαια διαφοροποιήσεις που προκύπτουν από διάφορους παράγοντες, όπως η δυναμικότητα των δύο ομάδων, ποιος είναι γηπεδούχος κλπ. Μιλάμε συνήθως για αποδόσεις από 7,00 – 10,00 για τα δύο συγκεκριμένα σκορ. Ακολουθούν περίπου στο ίδιο εύρος αποδόσεις, δηλαδή μονοψήφια αλλά ίσως ένα «κλικ» παραπάνω, σκορ όπως 0-0, 2-1 και 0-1. Από εκεί και πέρα μιλάμε για διψήφια και τριψήφια νούμερα…

 

Τα στατιστικά

Με μια πρόχειρη στατιστική ματιά μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι στα 4 μεγάλα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (Premier League Αγγλίας, Serie A Ιταλίας, Primera Division Ισπανίας και Bundesliga Γερμανίας), τα αποτελέσματα ανάμεσα σε 0-0 και σε 2-2 προκύπτουν στο 70% των αγώνων.

Τα πιο συχνά σκορ όπως είπαμε είναι το 1-1 και το 1-0, αν και υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το πρωτάθλημα. Στατιστικά τα δύο αυτά αποτελέσματα προκύπτουν σε έναν στους πέντε αγώνες.

Στο 85% των αγώνων καμία ομάδα δεν πετυχαίνει 4 ή περισσότερα γκολ. Γι’ αυτό σκεφτείτε το διπλά αν σκέφτεστε σκορ του στυλ 4-1 κλπ.

Μια στατιστική παρατήρηση είναι επίσης ότι με τα χρόνια αυξάνετε ο αριθμός των ισοπαλιών στους αγώνες. Για παράδειγμα το 1890 στην Αγγλία μόνο το 12% των αναμετρήσεων ερχόταν ισόπαλο. Σήμερα μιλάμε για επίπεδα της τάξης του 26-28%. Γενικότερα ο συνολικός αριθμός των γκολ στους αγώνες παρουσιάζει πτωτική τάση.

 

Στρατηγική

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για στρατηγική στον συγκεκριμένο τύπο στοιχημάτων. Ας μιλήσουμε καθαρά είναι περισσότερος τζόγος παρά εκτίμηση αποτελέσματος γι’ αυτό δεν είναι και πολλοί εκείνοι που βγάζουν σταθερά χρήματα από τα ακριβή σκορ. Η λογική σύμφωνα με τα μαθηματικά λέει να ποντάρουμε στα σκορ ανάμεσα στο 1-0 και στο 2-2. Ωστόσο οι αποδόσεις συνήθως προσαρμόζονται αντίστοιχα από τις στοιχηματικές εταιρίες, συνεπώς η επιτυχία βρίσκεται και πάλι στη εξεύρεση value bets. Θέλει λοιπόν πολλή έρευνα το θέμα προκειμένου να δείτε που κάνουν λάθος και που υπερβάλουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Σε περιπτώσεις διοργανώσεων με ομίλους (πχ Champions League) συχνά το 0-0 και το 1-1 εξυπηρετούν τις ομάδες. Δεν «στήνουν» φυσικά τους αγώνες, αλλά επίσης δεν προσπαθούν και τόσο να πάρουν τη νίκη.

 

Μικρή συμβουλή

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τελικό αποτέλεσμα 0-0, μην το κάνετε αμέσως… Αρκετές στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν την αγορά «κανένας σκόρερ» σε ίδιες αποδόσεις. Ποια η διαφορά; Ότι απλά αν κάποιος παίκτης βάλει αυτογκόλ, δεν θεωρείται σκόρερ, άρα και 1-0 ή 0-1 να τελειώσει το παιχνίδι στην περίπτωση αυτή πάλι κερδίζετε! Ισχύει και για περισσότερα αυτογκόλ μάλιστα…

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.