Αυξημένος τζίρος με μικρότερα όμως κέρδη για τον ΟΠΑΠ το Α’ τρίμηνο του 2017

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο, το οποίο έχει δρομολογήσει με την ονομασία «Όραμα 2020», που μεταξύ άλλων προβλέπει και τον εκσυγχρονισμό των πρακτορείων, αλλά και την εισαγωγή νέων παιχνιδιών στην ήδη μεγάλη γκάμα τυχερών παιχνιδιών που προσφέρει ο ελληνικός στοιχηματικός οργανισμός στους Έλληνες παίκτες.

Μέσα στα πλαίσια αυτά λοιπόν, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, πως τα συνολικά έσοδα του Οργανισμού κατά το Α’ τρίμηνο του 2017 ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το ποσό ακούγεται πολύ μεγάλο, όμως θα πρέπει να αναφέρουμε πως παρόλο το γεγονός αυτό, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ κατά το συγκεκριμένο αυτό διάστημα είναι αισθητά μειωμένα συγκριτικά με τα αντίστοιχα έσοδα της ίδια περιόδου το 2016. Αυτό το γεγονός φαίνεται να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών από το ποσοστό του 30% σε ποσοστό 35%, για το οποίο έγινε άλλωστε μεγάλος ντόρος. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα έσοδα από τις παιχνιδομηχανές VLT που άρχισαν να λειτουργούν πριν από λίγους μήνες, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, όσο τουλάχιστον θα ανέμενε ο Οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, τα VTLs που σε αριθμό φτάνουν τα 1355 αυτή τη στιγμή, μοιρασμένα σε 53 καταστήματα σε όλη τη χώρα, αλλά και σε 12 πρακτορεία, ο τζίρος ανήλθε στα 1,9 εκατομμύρια, συνεισφέροντας στο 0,5% μόνο του συνόλου των κερδών.

Θετική πορεία από οικονομική άποψη για τον οργανισμό φαίνεται να έχουν τα λαχεία ΣΚΡΑΤΣ, που το 2016 συνολικά έκαναν τζίρο λίγο πάνω από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ στο Α’ Τρίμηνο του 2017 φαίνεται να αύξησαν περισσότερο τις πωλήσεις τους κατά 1%, συγκριτικά πάντα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συνολικά πάντως, τα καθαρά έσοδα παρουσίασαν κάμψη κατά 3,6% σε σχέση πάντα με πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έπεσαν κατά 15.6% και τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 21.4% και μετά φόρων κατά -25.7%. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 39.60 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 53.3 εκατομμύρια ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα χρηματικά δεδομένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κος Damian Cope ανακοίνωσε στην αύξηση των εισπράξεων του Οργανισμού κατά το Α’ Τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τονίζοντας πως αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις των αριθμολαχείων και στην συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, ο κος Cope ανέφερε πως η λειτουργική κερδοφορία του Οργανισμού ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων έργων.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούνιος 17, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.