5 λόγοι για τους οποίους οι στοιχηματικές εταιρίες δεν τα πάνε καλά στα πολιτικά στοιχήματα

Το 2016 οι στοιχηματικές εταιρίες έπεσαν πολύ έξω στις εκτιμήσεις τους για την εκλογή Τραμπ στις προεδρικές εκπομπές των ΗΠΑ, αλλά και στο βρετανικό Brexit που είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα. Εντός του 2017 οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί θα οδηγηθούν στις κάλπες για τις εθνικές τους εκλογές και μπορούν να προκαλέσουν σεισμό στα θεμέλια της Ε.Ε. όπως τη γνωρίζουμε έως σήμερα. Ας δούμε 5 λόγους που κατά την άποψή μας δικαιολογούν την αποτυχία των εκτιμήσεων των στοιχηματικών εταιριών.

 

  1. Έλλειψη δεδομένων

Οι στοιχηματικές εταιρίες διαθέτουν ομάδες ατόμων, οι οποίοι υπολογίζουν τις στατιστικές πιθανότητες των διάφορων γεγονότων και δημιουργούν αποδόσεις που κατά κύριο λόγο βασίζονται σε προηγούμενα αποτελέσματα. Αυτή η τακτική λειτουργεί πολύ καλά στο αθλητικό στοίχημα όπου τα πάντα καταγράφονται σε αριθμούς. Αυτό εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτό στο πολιτικό στοίχημα. Πότε ξανασυμμετείχε ο Τραμπ σε εκλογές για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ ή πότε ξανά στο παρελθόν ψήφισαν οι Βρετανοί για το αν θα μείνουν στην Ε.Ε. ή όχι; Η απάντηση είναι ποτέ. Γι’ αυτό λοιπόν οι κανόνες του αθλητικού στοιχήματος δεν μπορούν να εφαρμοστούν και στην πολιτική.

 

  1. Μη έγκυρες δημοσκοπήσεις

Όταν οι στοιχηματικές εταιρίες δεν διαθέτουν αρκετά δεδομένα, στρέφονται αναπόφευκτα στην άποψη του κόσμου. Αυτή φυσικά αποτυπώνεται ποσοτικά με τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις θεωρούνται γενικά μια αξιόπιστη διαδικασία από την οποία μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολλά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια πόσες φορές έπεσαν έξω σε πολιτικά ζητήματα και θα λέγαμε ότι η αξιοπιστία τους αυτή τη στιγμή αμφισβητείτε όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν. Τα αποτελέσματα που αφορούν το Brexit, τη εκλογή Τραμπ αλλά και τις τελευταίες εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 στην Ελλάδα, έχουν κάνει τον κόσμο να μην τις εμπιστεύεται. Ο Αμερικανός συγγραφέας είχε πει κάποτε ότι «Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και δημοσκοπήσεις». Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα, αλλά οι άνθρωποι λένε. Συχνά οι ερωτώμενοι στις δημοσκοπήσεις λένε ψέματα για αρκετούς λόγους και κυρίως από φόβο για την εντύπωση που θα αφήσουν.

 

  1. Οι αναποφάσιστοι

Το παραπάνω πρόβλημα αντιμετωπίζεται λίγο ως πολύ από τους στατιστικολόγους. Όμως ο χειρότερος «εφιάλτης τους» είναι οι αναποφάσιστοι. Στις αναμετρήσεις όπου οι διαφορές είναι οριακές οι μικρές και ο νικητής βγαίνει την τελευταία στιγμή, οι δημοσκοπήσεις είναι παντελώς άχρηστες. Για να είναι πιο επιτυχημένα τα αποτελέσματα θα πρέπει οι διαφορές να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες. Στις οριακές αναμετρήσεις λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνουν οι αναποφάσιστοι και αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε σε προβλέψεις, ούτε σε στοιχηματικές αποδόσεις. Συνεπώς, όσο μεγαλύτερη είναι η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αυξομείωση των αποδόσεων και περισσότερες οι ευκαιρίες για του παίκτες του στοιχήματος να τοποθετήσουν τα στοιχήματά τους σε συμφέρουσες αποδόσεις.

 

  1. Πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι

Μόλις οι άνθρωποι των στοιχηματικών εταιριών προσδιορίσουν τις αρχικές αποδόσεις, υπάρχουν συνεχείς αλλαγές και αυξομειώσεις ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση χρημάτων προς τη μία μόνο πλευρά. Ενώ οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την άποψη του κοινού που ασχολείται με το στοίχημα, οι αποδόσεις αντικατοπτρίζουν τη στοιχηματική δραστηριότητα (ουσιαστικά τι πιστεύει ο κόσμος που επιχειρεί να βγάλει χρήματα). Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις προσεχείς γαλλικές εκλογές. Ενώ οι εγγεγραμμένοι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι 43 εκατομμύρια, ο αριθμός των ανθρώπων που θα στοιχηματίσουν συνολικά στον νικητή των Γαλλικών εκλογών μπορεί να φτάσει τον αριθμό του ανήλικου πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε κάποιο στοιχηματικό πρακτορείο.

 

  1. Σεξ και σκάνδαλα

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται, το μόνο που μπορεί να αλλάξει τις πιθανότητες και τις αποδόσεις να σκοράρει είναι κάποιος τραυματισμός. Οι υποψήφιοι στον χώρο της πολιτικής, ωστόσο, βλέπουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται και να πέφτει όσο γρήγορα φτάνει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο Twitter. Σεξουαλικά σκάνδαλα οδήγησαν στην ήττα της παράταξης των Συντηρητικών στο ηνωμένο Βασίλειο το 1964, προκάλεσαν πολιτικούς «κλυδωνισμούς» στη θέση του Αμερικανού προέδρου Κλίντον και οδήγησαν σε πολιτικές ανατροπές σε άλλες περιπτώσεις και εντελώς ξαφνικά. Το σεξ επηρεάζει λοιπόν σημαντικά και απρόσμενα την πολιτική και σχεδόν ποτέ το αθλητικό στοίχημα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.