4 στοιχηματικές συμβουλές που μάθαμε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Τα μυστικά μιας προπονητικής καριέρας 38 ετών παρουσιάζει στο βιβλίο του “Leading” που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο μεγάλος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σερ Άλεξ υπήρξε μάνατζερ της Αμπερνίν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς προπονητές. Ποια ήταν όμως τα μυστικά της επιτυχίας του; Μπορούν να διδαχτούν από αυτά ίσως οι παίκτες του στοιχήματος;

Συνολικά ο Σερ Άλεξ κατέκτησε 49 τρόπαια στο Σκωτσέζικο και στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Το όνομά του είναι στενά συνδεδεμένο με την επιτυχία, τις ηγετικές του ικανότητες και φυσικά τους τίτλους.  Ο ίδιος συνοψίζει τα μυστικά της επιτυχίας του σε 4 βασικούς παράγοντες.

 

  1. Εμμονή με τη νίκη

Ο Σερ Άλεξ δεν ήθελε απλά να κερδίζει, είχε πραγματική εμμονή με αυτό. Ο διάσημος μάνατζερ αναφέρει ότι για 26 χρόνια είχε παντρευτεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Η σύζυγός μου ήταν διατεθειμένη να αποδεχτεί την θυσία αυτή, ήταν σπουδαία. Ξέρω πως δεν θα το έκανε κάθε σύζυγος, προφανώς, αλλά εκείνη κατανοούσε την εμμονή μου. Το να τερματίσει δεύτερος δεν αποτελούσε επιλογή για τον Σκωτσέζο τεχνικό. Όπως αναφέρει, «Σε κάποιο σημείο της ζωής μου, η επιθυμία και η ανάγκη μου να κερδίσω επικρατούσε του φόβου μου για την αποτυχία. Το να κερδίσω ήταν θέμα υπερηφάνειας». Το αποτέλεσμα; Κατά την διάρκεια της καριέρας του στους Κόκκινους Διάβολους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε πέντε φορές στη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα σε κάθε περίπτωση.

Ας δούμε πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο στοίχημα. Εάν επιθυμείτε να κερδίσετε χρήματα από το στοίχημα, θα πρέπει να το θέλετε απεγνωσμένα. Βέβαια, ποιος παίκτης του στοιχήματος δεν θέλει να βγάλει χρήματα; Φυσικά το να θέλει κανείς κάτι και το να είναι παθιασμένος με αυτό είναι εντελώς διαφορετικά. Από έρευνες φαίνεται ότι οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος παίζουν για την ψυχαγωγία τους, για κοινωνική αποδοχή ή λόγω βαρεμάρας. Το κέρδος είναι μεν επιθυμητός στόχος, αλλά σε καμία περίπτωση καθαρός αυτό σκοπός. Όσοι είναι παθιασμένου με το να βγάλουν λεφτά είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν κάποιο στοιχηματικό μοντέλο και να ασχοληθούν πιο σοβαρά και επαγγελματικά με το στοίχημα.

 

  1. Παραδοχή των λαθών

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει την εικόνα του τυράννου, Ο Φέργκιουσον  δεν απέφυγε να παραδεχτεί τα λάθη που έκανε. Αν και είναι δελεαστικό να σκεφτούμε ότι η συνταγή της επιτυχίας δεν περιλαμβάνει λάθη, ο Φέργκιουσον κάνει σαφές ότι από τα σφάλματα και τις επιτυχίες έμαθε τα περισσότερα. Τι σημαίνει αυτό για τους παίκτες του στοιχήματος που θέλουν να κερδίσουν χρήματα; Είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζετε τις στρατηγικές σας στα χαρτιά και να καταγράφετε τα αποτελέσματά σας. Είναι σημαντικό επίσης να θυμάστε πως ένα επικερδές μοντέλο θα πρέπει να το συντηρεί ο δημιουργός του καθώς περνά ο καιρός και αυτό είναι πιθανό μόνο όταν ο παίκτης του στοιχήματος διορθώνει τα πιθανά λάθη.

 

  1. Μακροπρόθεσμη λογική

Ένα σημείο στο οποίο ο Φέργκιουσον ασκεί έντονη κριτική στο βιβλίο του είναι η τάση των ποδοσφαιρικών συλλόγων να αντικαθιστούν τους προπονητές τους σε τακτική βάση. Όταν ανέλαβε τα ινία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ ήταν η ισχυρή δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Σερ Άλεξ πρόσεχε το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούσε τις βάσεις για μακροχρόνια επιτυχία. Στην προσπάθειά να δημιουργήσει την πιο ισχυρή ομάδα στην Ευρώπη, παραδέχεται ότι προτιμούσε να χάσει κάποιον παίκτη, παρά να θυσιάσει τις αρχές εκείνες που συνεισφέρουν στη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του στοιχήματος. Πολλές φορές ένα αποτυχημένο στοιχηματικά Σαββατοκύριακο ωθεί τους παίκτες να ποντάρουν περισσότερα για να καλύψουν τις απώλειες. Ωστόσο, εάν δούμε συνολικά τα αποτελέσματα αυτά, πρόκειται απλά για μια φυσιολογική διακύμανση. Μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων θα έχει μηδενικό αντίκτυπο στη στρατηγική σας και συνεπώς και στα γενικά κέρδη.

 

  1. Η πειθαρχεία είναι πολύ σημαντική

Τέλος, ο Σερ Άλεξ αποδίδει την επιτυχία του στην πειθαρχία. «Πάντα πίστευα ότι οι θρίαμβοί μας αποτελούσαν έκφραση της συνεχούς εφαρμογής της πειθαρχίας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του. Παραδέχεται ότι η αυστηρή του προσέγγιση με τους παίκτες μπορεί να κόστισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιτυχίες. Οι διάσημοι καβγάδες του με παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρόι Κίν και ο Ρούντ Φαν Νίστελρόι αποτελούν παραδείγματα. «Βάζω την πυθαρχία πάνω απ’ όλα. Μπορεί αυτό το γεγονός να μας κόστισε αρκετούς τίτλους, αλλά εάν θα έπρεπε να ξαναεπαναλάβω τα πράγματα, θα έπαιρνα ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις».

Τι σημαίνει ωστόσο η πειθαρχεία στο στοίχημα; Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος μετρούν την αξία ενός στοιχήματος με βάση το τι αισθάνονται για τα πιθανά κέρδη. Σας συμβουλεύουμε εάν θέλετε να ακολουθήσετε μόνο μία από τις συμβουλές του Φέργκιουσον, αυτή να είναι η σημασία της πειθαρχίας σε όποια στρατηγική και μοντέλο ακολουθείτε.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Μάρτιος 26, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.