Υπάρχει κάποια μαγική συνταγή στο αθλητικό στοίχημα;

Μερικές φορές είναι απλό να βρούμε μια αδυναμία των στοιχηματικών εταιριών, την οποία θα φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε για να δημιουργήσουμε το δικό μας στοιχηματικό μοντέλο. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ δύσκολο, ενδεχομένως ακόμη και ακατόρθωτο, όμως πραγματικά εμείς μπορούμε να σας αποδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο πως δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία στα μαθηματικά όπως ο Αϊνστάιν για να δημιουργήσεις μια κερδοφόρα συνταγή που να σου προσφέρει χρήματα σε σταθερή βάση στο στοίχημα. Εάν άλλωστε συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε εύκολα ή δύσκολα να βρούμε την πηγή της μαγείας αυτής και να γίνουμε πλούσιοι πέραν πάσης προσδοκίας και φαντασίας.

Ένας απλός τρόπος για να αξιοποιήσετε την αγορά του στοιχήματος

Το μεγαλύτερο μυστικό στο όλο ζήτημα είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο παίζει η πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος σε όλο τον κόσμο και τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό από την πλευρά των στοιχηματικών εταιριών που διαμορφώνουν τις αποδόσεις. Ξαναδιαβάστε και ξαναδιαβάστε αυτή την φράση. Αυτό είναι το πραγματικό μυστικό.

Για παράδειγμα φαίνεται πως οι παίκτες του στοιχήματος, αλλά και οι στοιχηματικές εταιρίες πραγματικά δεν δίνουν μεγάλη σημασία στις ισοπαλίες στο ποδόσφαιρο. Ίσως το γεγονός αυτό να οφείλεται στο πόσο δημοφιλής είναι γενικότερα η αγορά του Over/Under. Ίσως πάλι να οφείλεται στο γεγονός πως οι παίκτες του στοιχήματος σε όλο τον πλανήτη δεν προτιμούν γενικά να ποντάρουν στις ισοπαλίες των ποδοσφαιρικών αγώνων. Όποια και αν είναι τελικά η εξήγηση, μπορούμε να πούμε πως δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ίδια η εξήγηση, αλλά το γεγονός πως για παράδειγμα στο αγγλικό πρωτάθλημα της Premier League, αποδεικνύεται μαθηματικά πως οι ισοπαλίες δεν έχουν τις αποδόσεις που θα έπρεπε κανονικά να έχουν. Σε κάποιες περιπτώσεις οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις απ’ ότι θα έπρεπε και σε άλλες πάλι περιπτώσεις οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν χαμηλότερες αποδόσεις απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Έτσι, από εξέταση των συγκεκριμένων δεδομένων σε δείγμα τουλάχιστον 5 σεζόν, φαίνεται πως οι αποδόσεις των κορυφαίων στοιχηματικών εταιριών δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές πιθανότητες ισοπαλίας των αγώνων όπως αυτές προκύπτουν από τα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως όταν δύο ομάδες είναι παρόμοιας δυναμικότητας (πχ. η πιθανότητα νίκης του γηπεδούχου είναι ελαφρά υψηλότερη από την πιθανότητα της νίκης του φιλοξενούμενου) τότε οι αποδόσεις των ισοπαλιών είναι υποτιμημένες από τις στοιχηματικές εταιρίες. Όταν πάλι υπάρχει κάποιο ισχυρό φαβορί στον αγώνα, (πχ. η πιθανότητα νίκης της μια ομάδας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την άλλη) τότε οι ισοπαλίες είναι υπερκτιμημένες από τις στοιχηματικές εταιρίες. Θέλετε να σας το πούμε ακόμη με πιο απλά λόγια για να το καταλάβετε καλύτερα; Εάν δύο ομάδες είναι σχεδόν ίδιες σε δυναμικότητα, τότε η ισοπαλία αποτελεί ουσιαστικά ένα καλό value bet. Εάν πάλι μια ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από την αντίπαλό της, φροντίστε γενικά να μην ποντάρετε στην ισοπαλία (σε αυτή την περίπτωση το ποντάρισμα υπέρ του φαβορί είναι συνήθως η πιο έξυπνη κίνηση). Είναι πραγματικά τόσο απλό όσο ακούγεται.

Δοκιμάζοντας τη θεωρία σε υποτιμημένες ισοπαλίες

Εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο μοντέλο για παράδειγμα την περίοδο 2015/16 στα ματς της αγγλικής Premier League, θα μπορούσε πραγματικά κανείς να τριπλασιάσει τα χρήματά του σε μία και μόνο σεζόν.

Αυτό που μας διδάσκει λοιπόν η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως πραγματικά δεν χρειάζεται κανείς κάποια μαγική συνταγή για να καταφέρει να βγάλει χρήματα από το αθλητικό στοίχημα. Χρειάζεται απλά και μόνο ένα καλό μοντέλο που μπορεί να είναι τόσο απλό σε σκέψη και σε υλοποίηση. Μπορεί να μην χρειάζεται καν παλιά στατιστικά και λεπτομερή ανάλυση πέρα από τις τρέχουσες αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε μια σημείωση στο σημείο αυτό. Φροντίστε να βρίσκεται τις καλύτερες αποδόσεις για το κάθε σημείο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν εγγραφείτε σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες. Όσες πιο πολλές στοιχηματικές εταιρίες μπορείτε, εκτός βέβαια εάν κάποιες εταιρίες προσφέρουν σταθερά κακές αποδόσεις, όποτε δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με αυτές τις συγκεκριμένες. Ένα μικρό λάθος ή μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις αποδόσεις μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και πιστέψτε μας συμβαίνουν πολύ συχνά, καθημερινά. Η διαφορά μάλιστα μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που ούτε καν μπορείτε ίσως να φανταστείτε. Εφόσον αυτό γίνεται σε σταθερή βάση και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκύπτει το πολυπόθητο χρηματικό κέρδος.

Σημειώστε πως οι τυχαίοι παράγοντες στο ποδόσφαιρο είναι δυστυχώς πάρα πολλοί, πράγμα που σημαίνει πως είναι πιθανό να κερδίζει για αρκετό διάστημα ή να χάνει κανείς και αυτό να οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τύχη και όχι στο μοντέλο ή στις προγνωστικές ικανότητές του. Μια ανάλυση σε μεγάλο βάθος χρόνου ωστόσο εξαλείφει τον παράγοντα τύχη και μας δείχνει πόσο καλά δουλεύει το προγνωστικό μοντέλο το οποίο αναπτύσσουμε.

Τέλος σημειώστε κάπου εδώ πως μια κερδοφόρα συνταγή μπορεί να μην διαρκεί τελικά για πάντα. Μπορεί για παράδειγμα κάποια στιγμή οι στοιχηματικές εταιρίες να καταλάβουν το σφάλμα τους και απλά να μειώσουν τις αποδόσεις των ισοπαλιών. Έστω και 0,10 μια απόδοσης μπορεί να κάνει την διαφορά. Γι’ αυτό οφείλετε πάντα να βελτιώνετε το μοντέλο σας ή να αναζητάτε άλλες προσοδοφόρες συνταγές, όχι μαγικές…

Θέλουμε να καταλήξουμε όχι στο ότι σας βρήκαμε ένα έτοιμο και κερδοφόρο στοιχηματικό μοντέλο με το οποίο μπορείτε να γίνεται πλούσιοι δίχως κόπο αλλά στο ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού και μπορεί να είναι τελικά πολύ απλές. Απλά φροντίστε να μελετήσετε και να ξαναμελετήσετε δεδομένα, στατιστικά, ειδήσεις και αποδόσεις. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του δικού σας στοιχηματικού μοντέλου, το να ξεκινήσετε από τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών είναι συνήθως η καλύτερη λύση.

Όλοι μας ξέρουμε πως είναι δύσκολο να κερδίσουμε την αγορά του στοιχήματος, αλλά μερικές φορές αρκούν κάποια μικρά λάθη για να τα καταφέρουμε. Αυτά λοιπόν θα πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε.

Θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον να σας παρουσιάσουμε και άλλα παραδείγματα αυτού του είδους για να δείτε πως πραγματικά υπάρχουν πολλές επιλογές και οι οποίες είναι μάλιστα πολύ πιο απλές απ’ ότι φαντάζεστε.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Νοέμβριος 4, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.