Τρόπος πονταρίσματος: Πως να βελτιωθείτε στο στοίχημα

Μάλλον δεν θα έχετε σκεφτεί ποτέ πως το ποσό το οποίο ποντάρετε στα στοιχήματά σας είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από τις ίδιες τις στοιχηματικές σας επιλογές. Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος παρότι αφιερώνουν πολύ χρόνο σε μελέτη αγορών και αγώνων, αντιμετωπίζουν πολύ «ρηχά» τον τρόπο με τον οποίο ποντάρουν.

Μπορούμε να αντιληφθούμε την αποτελεσματικότητα διαφορετικών συστημάτων πονταρίσματος, πραγματοποιώντας διαφορετικές προσομοιώσεις με πιθανότητα επιτυχίας 55%. Το αρχικό ποντάρισμα με κάθε μέθοδο θα το ορίσουμε στα 100 ευρώ (πλην της μεθόδου στην οποία ποντάρουμε κάθε φορά όλο μας το κεφάλαιο που θα έχει αρχικό ποντάρισμα 1000 ευρώ που είναι και το συνολικό μας χρηματικό κεφάλαιο). Η προσομοίωσή μας γίνεται με κάθε μέθοδο έως το 500ο ποντάρισμα, εφόσον βέβαια δεν έχει χαθεί πλήρως.

Το αποτέλεσμα του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος αυτού πειράματος μας δείχνει πως ένα σύστημα πονταρίσματος είναι ασύγκριτα πιο αποτελεσματικό από άλλα, ενώ ένα άλλο αποδεικνύεται ιδιαίτερα αναποτελεσματικό πολύ γρήγορα. Τα 5 συστήματα τα οποία δοκιμάσαμε είναι τα παρακάτω:

 

Στρατηγική 1: Ποντάρισμα όλου του κεφαλαίου, κάθε φορά

Ποντάρουμε όλο μας το κεφάλαιο σε κάθε στοίχημα. Το πλεονέκτημα είναι πως το πιθανό κέρδος είναι πολύ μεγάλο και έρχεται γρήγορα. Το αρνητικό; Μόλις χάσουμε έστω και μία φορά, απλά μένουμε άφραγκοι και το παιχνίδι τελειώνει.

Στρατηγική 2: Σταθερό ποντάρισμα

Ποντάρουμε με ένα σταθερό ποσό σε κάθε ποντάρισμα και δεν το διαφοροποιούμε όσα κι αν μπορούμε να κερδίσουμε. Σε αυτό το παράδειγμα, το ποντάρισμά μας το ορίσαμε στα 100 ευρώ. Εάν η πιθανότητα νίκης είναι 55%, αυτό σημαίνει πως μειώνουμε δραματικά τις πιθανότητες που έχουμε να χάσουμε όλο μας το κεφάλαιο. Δυστυχώς, τα κέρδη μας περιορίζονται πολύ και αυξάνουν «αργά αλλά σταθερά».

Στρατηγική 3: Martingale

Ποντάρουμε τα διπλάσια μετά από το κάθε αποτυχημένο μας στοίχημα, ώστε στο επόμενο ποντάρισμα να έχουμε κέρδος και να καλύψουμε όλα όσα έχουμε χάσει προηγουμένως. Αυτή η διαδικασία μας προσφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη απ’ ότι τα σταθερά πονταρίσματα (καθώς διπλασιάζουμε για να καλύψουμε τις απώλειες). Ωστόσο εάν υπάρξουν συνεχόμενες αποτυχίες, τα πονταρίσματα συνεχίζουν να διπλασιάζονται και φτάνουν σε τεράστια επίπεδα, για να καλυφθούν οι απώλειες.

Στρατηγική 4: Fibonacci

Αυξάνουμε τα πονταρίσματά μας σύμφωνα με την ακολουθία Fibonacci, ώστε να καλύψουμε τις απώλειες με τα κέρδη του επόμενου πονταρίσματος. Η μέθοδος αυτή έχει παρόμοια μειονεκτήματα με τη μέθοδο Martingale στο αθλητικό στοίχημα, αλλά τα ποσά που ποντάρουμε σε διαδοχικά αποτυχημένα πονταρίσματα αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, που σημαίνει πως αντίστοιχα μειώνονται τα επίπεδα κέρδους.

Στρατηγική 5: Ποσοστιαίο ποντάρισμα

Ποντάρουμε ένα ποσοστό του κεφαλαίου μας, το οποίο είναι ανάλογο του πλεονεκτήματός μας. Στη συγκεκριμένη προσομοίωση, χρησιμοποιήσαμε το κριτήριο Κέλλυ προοδευτικών πονταρισμάτων. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ποντάρουμε ουσιαστικά το ποσοστό του πλεονεκτήματός μας διά την απόδοση του στοιχήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή καθώς το πλεονέκτημά μας είναι 10% και οι αποδόσεις είναι ίδιες, τότε προκύπτει 10 / 1 = 10. Συνεπώς το 10% των 1000 ευρώ είναι τα 100 ευρώ. Εάν το συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι επιτυχημένο, το επόμενο ποντάρισμα γίνεται 110 ευρώ καθώς πλέον αυτό είναι το 10% του συνολικού μας χρηματικού κεφαλαίου που έχει γίνει 1100 ευρώ κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει πως τα κέρδη μας αυξάνονται περισσότερο σε σχέση με το σταθερό ποντάρισμα και οι απώλειές μας επιβραδύνονται επίσης.

 

Ποια στρατηγική είναι καλύτερη;

Όπως μπορείτε ενδεχομένως να κατανοήσετε από τις παραπάνω περιγραφές, το ποσοστιαίο ποντάρισμα φαίνεται να υπερέχει έναντι των υπόλοιπων. Σκεφτείτε πως το κεφάλαιό σας έχει πέσει στα 100 ευρώ μετά από πολλά αποτυχημένα αποτελέσματα. Θα ποντάρετε στη συνέχεις 10 ευρώ και ακόμη λιγότερα εάν χάσετε και πάλι, μένοντας στο παιχνίδι πολύ περισσότερο από το ποντάρισμα με συγκεκριμένο ποσό, όπου τα 100 ευρώ θα ήταν το τελευταίο ποντάρισμα.

Το ποντάρισμα όλου του κεφαλαίου κάθε φορά σας προσφέρει τεράστια κέρδη από το πρώτο ήδη ποντάρισμα αλλά το ρίσκο του είναι τεράστιο και η πιθανότητα να βγουν στην προσομοίωση 1000 πονταρίσματα με 55% ποσοστό κέρδους είναι τόσο μικρό που θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο να συμβεί. Βέβαια εάν γίνει ποτέ (λέμε τώρα) θα βρεθείτε με 67 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη σας έως το 27 μόλις ποντάρισμα.

Τα Fibonacci και Martingale είναι προοδευτικά συστήματα πονταρίσματος. Τα συστήματα αυτά συνήθως ξεκινούν πολύ δυνατά αλλά σε μεγάλο αριθμό πονταρισμάτων καταλήγουν στο 0.

Στην προσομοίωσή μας στον 83 κατά σειρά ποντάρισμα χάσαμε 11 φορές στη σειρά. Αυτού του είδους οι ήττες απλά εξαφανίζουν το κεφάλαιό μας με τις μεθόδους Fibonacci και Martingale και θεωρητικά, μετά από 11 ήττες στη σειρά, με το σύστημα Martingale πρέπει να ποντάρουμε 403.000 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουμε πίσω τα χαμένα. Το ποσό είναι τεράστιο εάν φανταστούμε πως μέχρι το σημείο αυτό δεν θα είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τα 6.300 ευρώ ως κερδισμένο κεφάλαιο. Για το Fibonacci, το μέγιστο ποντάρισμα εκείνη τη στιγμή θα ήταν 33.500 ευρώ, με το κεφάλαιό μας να έχει φτάσει έως τα 4.100 ευρώ πριν τα χάσουμε όλα.

Το μοναδικό σύστημα πέρα από εκείνο με το ποσοστιαίο ποντάρισμα που φαίνεται τελικά να μας κάνει να αποφύγουμε να χάσουμε το κεφάλαιό μας, είναι εκείνο με το συγκεκριμένο ποσό πονταρίσματος, το οποίο είναι μεν αργό αλλά αποφέρει σταθερά κέρδη. Έως το 83 ποντάρισμα, είχαμε αυξήσει το κεφάλαιό μας έως τα 3.400 ευρώ και στη συνέχεια αυτό έπεσε μόλις στα 2,300 ευρώ. Δεν μηδενίστηκε όπως στις άλλες περιπτώσεις και αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε.

Η σειρά των 11 χαμένων πονταρισμάτων αποτέλεσε σημαντικό χτύπημα και για το σύστημα με το ποσοστιαίο ποντάρισμα, στο οποίο το κεφάλαιο υποχώρησε από τα 7.359 ευρώ στα 2.286, χαμηλότερα από το σταθερό ποντάρισμα. Αυτό μας δείχνει πόσο καλά διασφαλίζει τα κέρδη μας το σταθερό ποντάρισμα. Ωστόσο, έως το 500 ποντάρισμα, η μέθοδος με το σταθερό ποντάρισμα είχε φτάσει το κεφάλαιο στα 6.400 ευρώ, ενώ το ποσοστιαίο ποντάρισμα έφτασε στα 18.275 ευρώ.

Οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να σημειώσουν πως όλα τα παραπάνω βασίζονται στο δεδομένο πως το πλεονέκτημα στοιχηματικά βρίσκεται υπέρ μας, χωρίς τα αποτελέσματα όλων των μεθόδων πονταρίσματος να αλλάξουν δραματικά.

 

Στηρίζοντας την μέθοδο πονταρίσματός σας

Η παραπάνω προσομοίωση την οποία αναλύσαμε, μα δείχνει πως η επιλογή της στοιχηματικής μεθόδου που χρησιμοποιούμε έχει τεράστια επίδραση στο αποτέλεσμα, ακόμη και αν όλες οι υπόλοιπες μεταβλητές παραμείνουν οι ίδιες. Η απόσταση ανάμεσα στο 0 και το κέρδος των 18.275 ευρώ μετά από 500 πονταρίσματα οφείλεται σταθερά στην επιλογή του κατάλληλου στοιχηματικού συστήματος.

Είναι σημαντικό ωστόσο, να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει “ιδανικό” σύστημα. Αν και η μέθοδος του Κριτηρίου Κέλλυ δούλεψε στο παραπάνω παράδειγμα, ενδεχομένως να υπάρχουν πιο εξελιγμένα συστήματα για διαφορετικού είδους πονταρίσματα. Είναι σημαντικό να βρει κανείς ποια μέθοδο πονταρίσματος είναι κατάλληλο για τον ίδιο. Σημειώστε τέλος πως το Κριτήριο Κέλλυ λειτουργεί μόνο εφόσον γνωρίζουμε το πλεονέκτημα που έχουμε γιατί το συγκεκριμένο δεδομένο χρησιμοποιείται για να υπολογίσουμε το κάθε μας ποντάρισμα. Εάν υπολογίσουμε λάθος το πλεονέκτημά μας, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Νοέμβριος 10, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.