Τα ποσά που πλήρωσαν το 2016 στην εφορία οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Τα ποσά φορολόγησης των στοιχηματικών εταιριών και εταιριών διαδικτυακού τζόγου που δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα με νόμιμη άδεια ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 24 εταιρίες με νόμιμη άδεια λειτουργίας μέσω διαδικτύου, ενώ η φορολόγηση του συγκεκριμένου κλάδου φτάνει το 35% επί των μεικτών κερδών των εταιριών στοιχήματος από 30% που ήταν πρόπερσι. Όσον αφορά το ζήτημα της αύξησης αυτής του συντελεστή, θα πρέπει να αναφέρουμε πως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν συζητήθηκε και αποφασίστηκε, καθώς πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό φορολόγησης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη (οι υπόλοιπες χώρες κινούνται φορολογικά κοντά στο 20%).

 

Άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ ο τζίρος

Όσον αφορά τώρα τα έσοδα που είχε συνολικά από τη δραστηριότητα των 24 εταιριών το 2016 το ελληνικό Δημόσιο, αυτά αγγίζουν τα 73 εκατομμύρια ευρώ από σύνολο τζίρου 209 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκριτικά με το 2015 τα έσοδα των εταιριών και του δημοσίου διπλασιάστηκαν. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα των εταιριών το 2015 ήταν 120,5 εκατομμύρια ευρώ και οι συνολικοί φόροι έφτασαν τους 36,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τι πλήρωσε στην εφορία η κάθε εταιρία

Αναφορικά με το πόσο πλήρωσε η κάθε εταιρία από τις 24, πρωταγωνίστρια ήταν η Stoiximan (Gambling Malta Ltd) με 100 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και 35 εκατομμύρια ευρώ καταβολή φόρων προς το Δημόσιο. Ακολουθεί η εταιρία Β2Β στην οποία ανήκουν η Bet365, η Betshop και η Magicbet. Στην τρίτη θέση θα βρούμε την Diamond Link Ltd (Pokerstars, Fulltilt) με 12 εκατομμύρια ευρώ και καταβολή φόρων που φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Στην τέταρτη θέση είναι η Sporting Odds Limited στην οποία ανήκουν οι Sportingbet, Vistabet και Bwin με μεικτά έσοδα 6,7 εκατομμύρια ευρώ και φορολόγηση που φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ στην πέμτη θέση είναι η Love 2 Celebrate Ltd στην οποία ανήκει η Netbet με τζίρο 2 εκατομμύρια ευρώ και φορολογία που φτάνει σε ύψος τα 700.000 ευρώ. Η Rebels Gaming Limited (Interwetten και Betrebels) βρίσκεται στην 6η θέση των μεικτών εσόδων με λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 350.000 ευρώ φόρους για το ελληνικό Δημόσιο. Στη συνέχεια θα βρούμε την GLB GmbH με την Goalbet και την 2winbet με τζίρο 900.000 ευρώ το 2016 και απόδοση φόρων που φτάνει τα 315.000 ευρώ και στη συνέχεια έχουμε την Personal Exchange International Limited με την ιστοσελίδα της Mybet με τζίρο ύψους 544.000 ευρώ και φόρους 190.000 ευρώ. Στην ένατη θέση βρίσκεται η AS IMG Kasiinood υπό την άδεια της οποίας λειτουργεί το Grandx.com με τζίρο στην Ελλάδα 211.000 ευρώ το 2016 και εισφορές ύψους 74 χιλιάδων ευρώ. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Logflex Ltd με την ιστοσελίδα της Novibet με τζίρο 194.000 ευρώ και φόρους 68.000 ευρώ.

Εταιρίες με μηδενικό τζίρο

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στη σχετική λίστα που περιλαμβάνει τους τζίρους και τη φορολόγηση των εταιριών υπάρχουν εταιρίες με πολύ χαμηλό τζίρο ή και μηδενικό. Στις μηδενικού τζίρου εταιρίες συμπεριλαμβάνονται οι Doms Holding, Lucky Stream Limited, Kingmaker Limited, Eldorado Sportwetten GmbH κλπ, που είτε έχουν αποχωρήσει από τη χώρα μας, είτε έχουν μπει στην Blacklist της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Σεπτέμβριος 13, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.