Τα πιο συχνά λάθη των παικτών του στοιχήματος

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος, πόσο μάλλον οι παίκτες του στοιχήματος. Στην περίπτωση του στοιχήματος τα λάθη οδηγούν σε χρηματικές απώλειες γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο να τα εντοπίσουμε και να προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε. Ας δούμε τα πιο σημαντικά λάθη και πως σας προτείνουμε να τα αποφύγετε.

 

Αδυναμία κατανόησης της αξίας

Η αξία ενός στοιχήματος δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση, όσο το να βρει κανείς μια ποδοσφαιρική ομάδα σε νικηφόρα σερί, για την οποία οι αποδόσεις της νίκης να είναι υψηλές. Η αξία είναι ουσιαστικά η κατανόηση του τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι αποδόσεις, υπολογίζοντας τις δικές μας πιθανότητες, μετατρέποντάς τες σε πιθανότητες και στη συνέχεια αναζητώντας ασυμφωνίες σε σχέση με το τι πιστεύουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Οι παίκτες του στοιχήματος σφάλουν όταν υπολογίζουν την αξία ενός στοιχήματος. Δεν πρόκειται για γνώμη, αλλά περισσότερο από τη χρήση πληροφοριών, δεδομένων, μοντέλων και ιστορικών αποτελεσμάτων για να σχηματίσει μια πιο έγκυρη πρόγνωση από αυτή που παρέχει η στοιχηματική εταιρία.

 

Λάθος επιλογή στοιχηματικής εταιρίας

Ακόμη και στην Ελλάδα, όπου πλέον οι επιλογές είναι λιγότερες λόγω της ρύθμισης της αγοράς και της αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιριών, οι επιλογές στοιχηματικών εταιριών είναι πολλές. Όπως συμβαίνει σε κάθε τομέα, έτσι και εδώ υπάρχουν πάντα πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, ενώ η κάθε στοιχηματική εταιρία ισχυρίζεται πως είναι η καλύτερη. Ωστόσο είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως ορισμένες στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πολύ περισσότερα απ’ ότι άλλες.

Αυτό που κάνει τις στοιχηματικές εταιρίες να ξεχωρίζουν είναι η αξιοπιστία τους, το επίπεδο των αποδόσεών τους, η γκάμα στοιχηματικών αγορών, τα μπόνους και οι προσφορές. Πολλές εταιρίες επίσης τάζουν προσφορές με «ψιλά γράμματα» και περιορίζουν και κλείνουν λογαριασμούς που είναι επιτυχημένοι.

Μη χρήση μεθόδου πονταρίσματος

Για να καταφέρει κανείς να έχει κέρδος από τα πονταρίσματά του, θα πρέπει να αποκτήσει προβάδισμα κόντρα στις στοιχηματικές εταιρίες. Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να είναι νέα των ομάδων ή αλλαγές του καιρού που δεν έχουν πέσει ακόμη στην αντίληψη της στοιχηματικής εταιρίας, ή οποιαδήποτε άλλη παράμετρος να μπορεί ενδεχομένως να επηρρεάσει τον αγώνα αλλά να μην την γνωρίζει η στοιχηματική εταιρία.

Ανεξάρτητα από το από που προέρχεται το πλεονέκτημα, δεν μπορεί να σας βοηθήσει εάν δεν διαχειριστείτε τα χρήματά σας σωστά. Η χρήση κάποιας στοιχηματικής μεθόδου είναι απαραίτητη εάν θέλετε να βγάλετε χρήματα στοιχηματίζοντας και η αποτυχία να γίνει αυτό μπορεί να κοστίσει ακριβά. Εάν δεν μπορέσετε να διαχειριστείτε τα χρήματά σας όταν ποντάρετε, δεν θα έχετε διαθέσιμα χρήματα για πονταρίσματα στο μέλλον.

 

Έλλειψη αντίληψης γνωστικών προκαταλήψεων

Είναι φυσικό να θεωρούμε πως ελέγχουμε τις σκέψεις και τις ενέργειές μας αλλά όσοι ενδιαφέρονται για την ψυχολογία και τις συμπεριφορές θα γνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες «προκαταλήψεις» που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να αποκλίνουν απ’ ότι θα θεωρούσαμε λογικές αποφάσεις.

Η προκατάληψη της επιβεβαίωσης είναι μία τέτοια περίπτωση, που σχετίζεται με το στοίχημα. Είναι αυτή που μας κάνει να θεωρούμε πως το στοίχημά μας είναι σωστό, αγνοώντας τις ενδείξεις που μας λένε το αντίθετο. Άλλη μια τέτοια προκατάληψη είναι αυτή της εστίασης, με την οποία έχουμε την τάση να αξιοποιούμε την πρώτη πληροφορία που ουσιαστικά φτάνει στα χέρια μας. Η επίδραση αυτών των παραγόντων είναι τεράστια όταν στοιχηματίζουμε, καθώς τα πράγματα αλλάζουν δραματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η έλλειψη αντικειμενικής και λογικής κρίσης μπορεί να μας οδηγήσει σε στοιχηματικές αποφάσεις που βασίζονται σε κάποια γνώμη και όχι στην κριτική σκέψη. Οι παίκτες του στοιχήματος πολλές φορές δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις γνωστικές προκαταλήψεις, ωστόσο το μεγαλύτερο σφάλμα είναι πως δεν καταφέρνουμε να τις αντιληφθούμε καν.

 

Υπερβολική ανησυχία για τις απώλειες

Η αποστροφή των απωλειών – η προτίμηση που δείχνουμε για την αποφυγή των απωλειών, αντί για την απόκτηση κερδών – είναι διαδεδομένη στο στοίχημα και πρόκειται για μια άλλη γνωστική προκατάληψη, την οποία δεν αντιλαμβάνονται επίσης πολλοί χρήστες.

Μια από τις συνηθέστερες παρανοήσεις στον χώρο του στοιχήματος είναι ότι οι καλοί παίκτες του στοιχήματος δεν χάνουν. Αυτό φυσικά δεν είναι αλήθεια. Οι καλοί παίκτες χάνουν απλά λιγότερο συχνά απ’ ότι κερδίζουν και χρησιμοποιούν κάποια στοιχηματική μέθοδο ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα χάσουν όλο το χρηματικό τους κεφάλιο.

Η παρουσίας της τύχης και τυχαίων γεγονότων στο αθλητικό στοίχημα επικρατεί ακόμη και των πιο εξελιγμένων μοντέλων και ουσιαστικά μας λέει πως τα μοντέλα αυτά μπορεί να σφάλουν. Το να προσπαθεί κανείς να αποφύγει τις απώλειες πάση θησεία, είναι ένα λάθος που οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να προσπαθούν να αποφύγουν.

 

Ποντάροντας γιατί αυτό είναι απλά πρακτικό

Ακόμη και όταν οι παίκτες του στοιχήματος ξέρουν τι να κάνουν για να πετύχουν και αποφεύγουν τα συχνά λάθη που αναφέραμε παραπάνω, ο παράγοντας «πρακτικότητα» μπορεί να καταστρέψει πολλή δουλειά.

Φυσικά, για όσους ποντάρουν αποκλειστικά για διασκέδαση, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά ο σκοπός είναι να βγάλουμε κέρδος και αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα πρέπει να στοιχηματίζουμε μόνο εάν είναι η κατάλληλη στιγμή (όταν έχουμε πλεονέκτημα ή θετική αξία).

Οι προεπιλεγμένες επιλογές που προσφέρουν πολλές στοιχηματικές εταιρίες, το στοίχημα μέσω διαδικτύου και η εμφάνιση στοιχηματικών εφαρμογών για κινητά, κάνουν τη διαδικασία πραγματοποίησης κάποιου πονταρίσματος πιο εύκολη και γρήγορη απ’ ότι πιο παλιά στο παρελθόν γι’ αυτό οι παίκτες του στοιχήματος που θέλουν να βγάλουν χρηματικό κέρδος δεν θα πρέπει απλά να στοιχηματίζουν επειδή αυτό είναι απλά και μόνο πρακτικό.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. 1X2Bet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Playbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Goalbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Cashpoint Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Betshop Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Σεπτέμβριος 19, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.