Τα βασικά του στοιχήματος στο MMA

To MMA ανήκει στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται όλο και περισσότερο το στοιχηματικό ενδιαφέρον, τόσο από την πλευρά των στοιχηματικών εταιριών που προσφέρουν αγορές στοιχήματος σε διοργανώσεις και σε αγώνες MMA όσο και από τους παίκτες του στοιχήματος που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το άθλημα αυτό.

Το MMA (Mixed Martial Arts) είναι ένα μαχητικό άθλημα που άρχισε να γίνεται δημοφιλές από τη δεκαετία του ΄90. Επιτρέπει στους μαχητές να χρησιμοποιήσουν γροθιές, κλοτσιές, αγκώνες, γόνατα και να κάνουν λαβές, γεγονός που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αθλητών από πολλά και διαφορετικά μαχητικά αθλήματα με ποικίλα στυλ και στρατηγικές.

Εάν γνωρίζετε πως να στοιχηματίσετε στην πυγμαχία, θα βρείτε σίγουρα πολλές ομοιότητες με το στοίχημα στο MMA. Βέβαια, υπάρχουν και βασικές διαφορές που κάνουν τα αθλήματα να διαφέρουν και που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

 

Πως να στοιχηματίσετε στο MMA – οι κανόνες του αθλήματος

Το πρώτο βήμα προκειμένου να αρχίσετε να στοιχηματίζετε στο MMA, είναι να κατανοήσετε τους κανόνες του. Οι αγώνες του MMA διεξάγονται σε γύρους των 5 λεπτών. Στην πλειοψηφία των αγώνων έχουμε 3 γύρους, ενώ οι τελικοί αγώνες για τον τίτλο (οι αγώνες ειδικών περιστάσεων) κρίνονται στους 5 γύρους. Τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα της πυγμαχίας με μία εξαίρεση – την υποταγή.

Οι μαχητές μπορούν να βγουν νοκ άουτ, να αποκλειστούν, να κερδίσουν με τεχνικό νοκ άουτ (τέλος από τον διαιτητή) ή με πόντους, αλλά μπορούν να πάνε την κόντρα στο επόμενο επίπεδο. Εκεί υπάρχους πολλές μέθοδοι προκειμένου να υποχρεώσουν τον αντίπαλό τους να παραδοθεί. Αυτό γίνεται όταν ο αντίπαλος παραδεχτεί πως δεν μπορεί να κερδίσει τον αγώνα χτυπώντας με το χέρι του στον αγωνιστικό χώρο.

Προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χώρος για πάλη και χτυπήματα, το MMA πραγματοποιείται μέσα σε ένα «οχτάγωνο» ή «κλουβί» και όχι ουσιαστικά σε ριγνκ. Όπως συμβαίνει και με την πυγμαχία, υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες για άνδρες και γυναίκες ανάλογα με το βάρος των αθλητών. Οι κατηγορίες βέβαια εξαρτώνται και από τον διοργανωτή των αγώνων. Ο μεγαλύτερος είναι ο UFC (Ultimate Fighting Championship) που έχει γίνει συνώνυμος του αθλήματος αλλά μπορείτε να βρείτε στοιχήματα και στον Bellator MMA.

Διαθέσιμες στοιχηματικές αγορές του MMA

Οι στοιχηματικές εταιρίες που ασχολούνται με τα αθλήματα αυτά όπως η Sportingbet και η Bet365 προσφέρουν πολλές στοιχηματικές αγορές στο MMA. Οι UFC και Bellator πραγματοποιούν τις μεγάλες διοργανώσεις τους κάθε λίγες εβδομάδες, με μικρότερους αγώνες βέβαια να πραγματοποιούνται πιο τακτικά. Οι δύο βασικές αγορές που θα βρείτε είναι:

 

Νικητής αγώνα

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, κάποιος θα πρέπει τελικά να είναι ο νικητής. Απλά ποντάρετε στον αθλητή που πιστεύετε πως στο τέλος θα επικρατήσει στον αγώνα, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο θα κερδίσει αυτός (εξηγήσαμε παραπάνω τους τρόπους νίκης).

 

Σύνολο γύρων

Και εδώ έχουμε το γνωστό μας Under / Over που χρησιμοποιείται σε ένα σωρό αθλήματα. Το σύνολο των γύρων αναφέρεται στο εάν ένας αγώνας θα ολοκληρωθεί με περισσότερους ή λιγότερους γύρους από έναν αριθμό. Η στοιχηματική εταιρία ορίζει έναν αριθμό γύρων (πχ. 2,5) και δημοσιεύει αποδόσεις για το Under και για το Over. Επειδή συνήθως ο αριθμός των γύρων είναι μικρός, ουσιαστικά πολλές φορές είναι σαν να ποντάρουμε εάν ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μέσω πόντων (σημαίνει ολοκλήρωση όλων των γύρων) ή εάν θα τελειώσει νωρίτερα με κάποιον άλλο τρόπο.

Στοίχημα στο MMA – διαφορετικά στυλ μάχης

Για να ποντάρετε στις δύο παραπάνω βασικέ αγορές, είναι καλό επίσης να μάθετε λίγο τα διαφορετικά στυλ μάχης και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους οι αθλητές. Στην ουσία οι συνδυαστικές πολεμικές τέχνες αποτελούν έναν συνδυασμό πολλών και διαφορετικών επιρροών.

Όταν σαν παίκτες του στοιχήματος βλέπουμε έναν αθλητή που είναι καλός στα χτυπήματα, αυτός πιθανότατα θα προσπαθήσει ως στρατηγική να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο γρήγορα στον αγώνα παρά να ρισκάρει να χάσει στα σημεία. Επίσης ορισμένα στυλ αθλητών υπερέχουν άλλων. Για παράδειγμα, συνήθως οι πυγμάχοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα κόντρα σε παλαιστές, ιδιαίτερα όταν ο αγώνας οδηγείται στο πάτωμα.

Άλλοι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να ερευνήσετε όσον αφορά τους αγώνες του MMA είναι το ρεκόρ νικών-ηττών και η κατάταξη των αθλητών. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές πηγές στατιστικών και στρατηγικών που μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο.

Όταν αισθανθείτε έτοιμοι και σίγουροι πως γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά του MMA, μπορείτε να προχωρήσετε στην ανάλυση πιο πολύπλοκών και περισσότερων στατιστικών που θα σας βοηθήσουν να βρείτε αξία στα στοιχήματά σας. Αυτά μπορούν να είναι η ακρίβεια των χτυπημάτων, οι αμυντικές αποκρούσεις κ.α. αναζητήστε την επίσημη ιστοσελίδα του UFC και άλλες ιστοσελίδες που ασχολούνται σοβαρά με το MMA για περισσότερες πληροφορίες, νέα και στατιστικά και καλή τύχη στα στοιχήματά σας. Μην βιαστείτε μόνο, μελετήστε τα πράγματα καλά και σοβαρά.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Σεπτέμβριος 1, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.