Στον «αέρα» ο νόμος για το στοίχημα στην Κύπρο

Την δική της ρύθμιση της αγοράς, αντίστοιχα με ότι συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, προχωρά εδώ και μήνες η κυβέρνηση της Κύπρου, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται να έχει «κολλήσει» όσον αφορά κυρίως τη διαδικασία της έγκρισης των προωθούμενων αλλαγών από την Ε.Ε. Παρότι λοιπόν η περίοδος κατά την οποία έγινε η εξέταση και η γνωμοδότηση από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, λόγω της καθυστέρησης γνωμοδότησης από την πλευρά της Μάλτας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως η κυπριακή κυβέρνηση κατέθεσε το εν λόγω νομοσχέδιο προς έγκριση στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου ήδη, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν υπάρχει με οποιονδήποτε τρόπο παραβίαση της ελεύθερης παροχής αγαθών και υπηρεσιών στις προωθούμενες αλλαγές. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως στη συγκεκριμένη διαδικασία κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν κράτη-μέλη της Ε.Ε. στα οποία εδρεύει πλήθος στοιχηματικών εταιριών, όπως είναι για παράδειγμα η Μάλτα. Το πρόβλημα είναι ωστόσο πως η διαδικασία καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η τελική απόφαση να αργήσει να εκδοθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί προς το τέλος του 2017.

 

Οι αλλαγές του νομοσχεδίου

Το υπό έγκριση από την Ε.Ε. νομοσχέδιο της Κύπρου για την ρύθμιση της αγοράς του τζόγου στη χώρα, έχει βασικά ως σκοπό του την απελευθέρωση της αγοράς του διαδικτυακού στοιχήματος και την κατάργηση του μονοπωλίου που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έως πολύ πρόσφατα στην κυπριακή αγορά του στοιχήματος. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήδη οχτώ στοιχηματικές εταιρίες ανάμεσα στις οποίες και η Sportingbet και η Bet365 έχουν προχωρήσει σε αίτηση χορήγησης άδειας λειτουργίας μέσω διαδικτύου, την οποία μάλιστα και απέκτησαν πριν από περίπου έναν χρόνο. Το περασμένο Μάρτιο αντίστοιχα, άδεια λειτουργίας απέκτησαν και η Meridianbet με την Paddy Power.

Ανάμεσα στους ισχύοντες περιορισμούς, όπως προβλέπονται, η κάθε εταιρία η οποία ενδιαφέρεται να αποκτήσει άδεια θα πρέπει να πληρώσει το 10% των εσόδων τους σε φόρους και ένα επιπλέον 1% για τη δημιουργία του προγράμματος προστασίας των παικτών του στοιχήματος, αλλά και επιπλέον 2%, ποσό που προορίζεται για την ενίσχυση των αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιούνται στην Κύπρο. Να σημειώσουμε επίσης πως εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση που υπάρχει για τα διαδικτυακά καζίνο αλλά και τα ανταλλακτήρια στοιχήματος. Ωστόσο, η κυπριακές αρχές υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε αλλαγές ορισμένων άρθρων του προωθούμενου νομοσχεδίου μετά από γνωμοδότηση της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα την υποχρέωση που θα πρέπει να έχουν οι αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες να διατηρούν παράρτημα στο νησί, καθώς επίσης και υποχρεώσεις των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου να προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων, όπως αντίστοιχα συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Οκτώβριος 9, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.