Στοιχηματίζοντας στο χόκεϊ στον πάγο

Το στοίχημα στο χόκεϊ στον πάγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική και στη Βόρεια Ευρώπη και τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα είναι τον αμερικανικό και καναδικό NHL και το ανατολικοευρωπαϊκό KHL με μεγάλα διεθνή τουρνουά να πραγματοποιούνται πολύ συχνά.

 

 

Κατανοώντας το άθλημα

Το πρώτο βήμα τη κατανόησης του χόκεϊ στον πάγο είναι η κατανόηση για το πως λειτουργεί το άθλημα. Όπως συμβαίνει με το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα, ο τελικός σκοπός είναι η κάθε ομάδα να ξεπεράσει σε σκορ την άλλη. Υπάρχουν δύο ομάδες σε έναν αγώνα χόκει στον πάγο, με 6 παίχτες καθεμιά – 5 συν 1 τερματοφύλακα.

Το τυπικό ρόστερ μιας ομάδας του χόκεϊ στον πάγο είναι 20 παίκτες. Ο υψηλός αυτός αριθμός οφείλεται στην φύση του παιχνιδιού, παρά το γεγονός πως χρειάζονται μόνο 6 παίκτες εντός του γηπέδου. Επειδή πρόκειται για πολύ δυνατό άθλημα, η κάθε ομάδα δικαιούται απεριόριστες αλλαγές παικτών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πέρα από τον τερματοφύλακα, μια ομάδα του χόκεϊ στον πάγο αποτελείται από δύο αμυντικούς, έναν αριστερά και έναν δεξιά και από τρεις επιθετικούς, στα άκρα και στο κέντρο.

 

Πως διευθετούνται οι αγώνες;

Τα παιχνίδια του χόκεϊ στον πάγο, στην κανονική τους διάρκεια (πλην των παρατάσεων) χωρίζονται σε τρεις περιόδους των 20 λεπτών. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο χόκεϊ δεν γίνεται να λήξουν ισόπαλα, οπότε στις περιπτώσεις ισοπαλιών κατά την κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και ίσως και πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλτι, ο παίκτης που κάνει την επίθεση αντιμετωπίζει τον τερματοφύλακα της άλλης ομάδας ένας-προς-έναν και εάν σκοράρει η ομάδα του παίρνει έναν βαθμό, με 3 εκτελέσεις ανά ομάδα. Η ομάδα με τα περισσότερα γκολ κερδίζει το παιχνίδι ή αλλιώς η διαδικασία πάει στον ξαφνικό θάνατο όπου γίνονται έξτρα εκτελέσεις αλλά νικά η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει χωρίς να καταφέρει να σκοράρει η αντίθετη ομάδα.

 

Ποντάρισμα στο χόκεϊ στον πάγο – διαθέσιμες αγορές

Οι τυπικές αγορές του χόκεϊ στον πάγο είναι οι εξής:

Νικητής Αγώνα

Η τυπική αγορά όλων των αθλημάτων στην οποία ποντάρουμε στο ποια ομάδα από τις δύο θα κερδίσει τον αγώνα.

 

Χάντικαπ

Η αγορά των χάντικαπ προσφέρεται όταν μία από τις ομάδες είναι πολύ ισχυρό φαβορί για τη νίκη και σκοπό έχει να εξισορροπήσει τις αποδόσεις. Το χάντικαπ μπορεί να αφορά τόσο τη νίκη όσο και τον αριθμό των γκολ.

Για παράδειγμα, εάν μια ομάδα έχει χάντικαπ -1, στοιχηματίζοντας σε αυτή το ποντάρισμα είναι επιτυχημένο μόνο όταν αυτή κερδίσει με περισσότερα από ένα γκολ. Ποντάροντας στην αντίπαλη ομάδα στο +1 κερδίζεις εάν η ομάδα κερδίσει ή εάν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο στην κανονική του διάρκεια.

Όπως συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το χάντμπολ, το αποτέλεσμα του χόκεϊ στον πάγο αποφασίζεται από τα γκολ. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορείς κανείς να στοιχηματίσει στο σύνολο των τερμάτων του αγώνα, εάν δηλαδή θα είναι περισσότερα (over) ή λιγότερα (under) από ένα συγκεκριμένο νούμερο που ορίζει η στοιχηματική εταιρία, πχ. 4,5.

 

Συνολικά γκολ (ποντάρισμα παράτασης)

Λόγω της υψηλής πιθανότητας για παράταση στο χόκεϊ στον πάγο, η στοιχηματική αγορά των συνολικών γκολ στην παράταση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Φυσικά οι παίκτες του στοιχήματος έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο ευνοϊκές αποδόσεις για πχ. το Over 4,5 στους αγώνες που συμπεριλαμβάνουν και την παράταση, απ’ ότι μόνο την κανονική διάρκεια των αγώνων.

 

Οι διαφορετικές διοργανώσεις

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε παράλληλα και ποιες διοργανώσεις του συγκεκριμένου αθλήματος υπάρχουν διαθέσιμες στο στοίχημα. Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις είναι το NHL (National Hockey League) των Η.Π.Α. και Καναδά και το KHL (Kontinental Hockey League) από τη Λευκωρωσία, Κίνα, Φινλανδία, Καζακστάν, Ρωσία και Σλόβακία.

Υπάρχουν φυσικά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια. Το NHL ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκεί έως τον Ιούνιο της επόμενης σεζόν. Οι καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου προκρίνονται στα πλέι οφ του Στάνλεϊ καπ όπου ο τελικός νικητής προσδιορίζεται από αγώνες υπό τη μορφή των νοκ άουτ.

Παρόμοια είναι η δομή του KHL. Η τρέχουσα σεζόν 2017/18 ξεκίνησε τον Αύγουστο θα η πρώτη του φάση θα  ολοκληρωθεί στις αρχές του Μαρτίου. Τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο. Άλλα σημαντικά πρωταθλήματα είναι το SHL (Swedish Hockey League) και το AHL (American Hockey League).

 

Στρατηγική στοιχήματος στο χόκεϊ στον πάγο

Το ποντάρισμα στο χόκεϊ στον πάγο είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες στις οποίες ανθεί αγωνιστικά το άθλημα, όπως στον Καναδά, στις Η.Π.Α., στην Βόρεια και στην Ανατολική Ευρώπη. Μια στατιστική αναζήτηση είναι σημαντικό να γίνει όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των στοιχηματικών εταιριών, ενώ η χρήση κάποιας συγκεκριμένης μεθόδου πονταρίσματος βοηθά τους παίκτες του στοιχήματος να βελτιστοποιήσουν το πλεονέκτημά τους.

Όπως συμβαίνει σε πολλά αθλήματα, ένας παράγοντας που θε πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Συγκεκριμένες εταιρίες είναι εμφανώς ισχυρότερες στην έδρα τους, καθώς οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να παίξουν και κάποιοι οπαδοί είναι γνωστοί για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην έδρα των ομάδων τους.

Όσον αφορά τις θέσεις των παικτών μεμονωμένα,  αξίζει να μελετήσει κανείς την ποιότητα του τερματοφύλακα μιας ομάδας. Παρότι το χόκεϊ στον πάγο είναι ομαδικό άθλημα, η θέση του τερματοφύλακα έχει τεράστια σημασία. Σε επίπεδο τακτικής, όσοι ενδιαφέρονται για το ζωντανό ποντάρισμα στο χόκεϊ στον πάγο θα πρέπει να μελετήσουν τις αλλαγές στην άμυνα και στην επίθεση τις οποίες πραγματοποιούν οι προπονητές.

Τέλος, όσοι αναζητούν αξία στις αγορές των συνολικών γκολ θα πρέπει να αναζητήσουν στατιστικές που αφορούν τα γκολ. Με την έρευνα ενδεχομένως να ανακαλύψετε πως τα στατιστικά στο NHL που αφορούν τα γκολ είναι αρκετά σταθερά. Αυτό προσφέρει ευκαιρίες να εντοπίσει κανείς ομάδες που φτάνουν συνήθως σε υψηλά ή σε χαμηλά σκορ.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Οκτώβριος 10, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.