Στοιχηματίζοντας σε e-sports

Είτε είστε νέος στα e-sports, είτε ασχολείστε με αυτά χρόνια, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε τα βασικά που αφορούν το ποντάρισμα σε αυτά, σε επίπεδο αρχαρίου, αρχίζοντας πάντα με τα βασικά.

Τί είναι τα e-sports;

Τα e-sports ή ηλεκτρονικά σπορ στην πιο ελληνική εκδοχή, αποτελούν ένα είδος πρωταθλητισμού στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια το άθλημα και το στοίχημα σε αυτό έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Στην Ελλάδα μάλιστα είδαμε τον πρώτο αθλητικό σύλλογο, τον Παναθηναϊκό, να δημιουργεί και τμήμα e-sports ανάμεσα στα υπόλοιπα αγωνιστικά του τμήματα.

Στην κατηγορία υπάγονται πάρα πολλά παιχνίδια και είδη. Τα πιο γνωστά είναι τα παιχνίδια πρώτου προσώπου μάχης (FPS), τα διαδικτυακά παιχνίδια αρένας πολλαπλών παικτών (MOBA), τα παιχνίδια μάχης και στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο όπως Dota 2, LoL και CS:GO κλπ.

Οι παίκτες και οι ομάδες τους συναγωνίζονται διαδικτυακά ή μέσω τοπικού δικτύου LAN, ενώ πραγματοποιούνται πολύ σημαντικά τουρνουά όπως τα The International (Dota 2) και το LoL World Championship που προσελκύουν πολύ κόσμο εντός και εκτός διαδικτύου και που προσφέρουν έπαθλα που ξεπερνούν ακόμη και τα 20 εκατ. δολάρια!

 

Η σημασία του παιχνιδιού στο ποντάρισμα σε e-sports

Η απόφαση για το ποια παιχνίδια θα επιλέξετε για να ποντάρετε αποτελεί το πρώτο βήμα. Ποια είδη σας αρέσουν; Ποια παιχνίδια ξέρετε και παίζετε; Εάν θέλετε απλά να στοιχηματίσετε για να διασκεδάσετε θα πρέπει να ξέρετε πως θα έχετε πολλά χαμένα στοιχήματα.

Εάν σας αρέσουν τα FPS παιχνίδια, το CS:GO ή το Overwatch είναι τέλεια για να ποντάρετε. Εάν πάλια σας αρέσουν τα παιχνίδια σε στυλ MOBA, μάλλον καλύτερα να δοκιμάσετε το Dota 2 ή το LoL.

Η επιλογή του παιχνιδιού το οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε και να στοιχηματίσετε είναι βασικό και θα πρέπει να μην το πάρετε καθόλου ελαφρά. Φυσικά, το γεγονός πως γνωρίζετε καλά ένα παιχνίδι ή το παρακολουθείτε συχνά στα e-sports, δεν σημαίνει πως χρειάζεται να ποντάρετε σε κάθε παιχνίδι.

 

Στοίχημα σε esports: Διαφορετικά είδη αγορών

 

Ποντάρισμα Νίκης

Πρόκειται για την πιο παραδοσιακή επιλογή στοιχήματος. Όταν μιλάμε για τα esports εννοούμε την επιλογή του παίκτη ή της ομάδας που θα πάρει τελικά τη νίκη.

 

Χάντικαπ

Η χρήση του χάντικαπ στα e-sports είναι αντίστοιχη με εκείνη στο παραδοσιακό αθλητικό στοίχημα. Η στοιχηματική εταιρία αποφασίζει να ισορροπήσει λίγο τις αποδόσεις της κάθε πλευράς και αυτό γίνεται προσφέροντας ένα μειονέκτημα στο φαβορί και αντίστοιχα ένα πλεονέκτημα στο αουτσάιντερ όταν υπάρχει αγωνιστική διαφορά.

Όταν ποντάρετε σε μια ομάδα με θετικό χάντικαπ, πληρώνεστε όταν η ομάδα κερδίσει το ματς, όταν έρθει ισοπαλία και ακόμη και όταν χάσει εντός του πλαισίου που καθορίζει ο αριθμός του χάντικαπ. Τα πονταρίσματα που πραγματοποιούνται στην ομάδα με το αρνητικό χάντικαπ κερδίζουν μόνο εάν η ομάδα κερδίσει με περιθώριο μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει ο αριθμός του χάντικαπ.

 

Σύνολα

Τα σύνολα στα e-sports είναι τα γνωστά μας over-under. Η στοιχηματική εταιρία και πάλι ορίζει κάποια αριθμητικά όρια πάνω ή κάτω από τα οποία καλούνται να ποντάρουν οι παίκτες. Στα e-sports τα σύνολα αυτά ποικίλουν. Για παράδειγμα σε Dota 2 και LoL μιλάμε για θανάτους και στο CS:GO για γύρους παιχνιδιού.

 

Μακροπρόθεσμες προβλέψεις

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις αφορούν την έκβαση κάποιου τουρνουά e-sports. Ένα παράδειγμα τέτοιου στοιχήματος σε e-sports είναι για παράδειγμα ο τελικός νικητής του Dota 2 – The International.

Αυτού του είδους οι αγορές προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη αξία, καθώς η ομάδα που επιλέγετε πρέπει να κάνει πολλαπλές νίκες σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο λάθους απ’ ότι σε άλλες αγορές, καθώς η ομάδα που θα επιλέξετε μπορεί να κάνει λάθη και ήττες και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση να καταφέρει τελικά να κατακτήσει την πρώτη θέση.

 

Η συνέχεια

Το κάθε παιχνίδι στα e-sports έχει τις ιδιαιτερότητές του και θέλει ξεχωριστή ανάλυση. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε ωστόσο γενικά είναι πως το στοίχημα θέλει υπομονή. Εάν δεν υπάρχει κάτι που να θεωρείτε πως αποτελεί ένα καλό στοίχημα, μην ποντάρετε τα χρήματά σας απλά και μόνο για να παίξετε. Απλά περιμένετε την κατάλληλη στιγμή.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Αύγουστος 7, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.