Στοίχημα στο βόλεϊ. Οι βασικές αγορές

Το βόλεϊ αποτελεί μια μοναδική και επικερδή αγορά για τους παίκτες του αθλητικού στοιχήματος γιατί είναι πολύ πιο εύκολο πχ. από το ποδόσφαιρο να βρει κανείς στοιχήματα με αξία. Ας δούμε τις βασικές αγορές του παιχνιδιού, που θα σας βοηθήσουν εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε στοιχηματικά με αυτό στο μέλλον.

 

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού

Το παιχνίδια παίζεται σε ένα κλειστό γήπεδο με αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 9 x 18 μέτρων, με 6 παίκτες ανά ομάδα. Το φιλέ βρίσκεται στα 2,43 μέτρα για τους άνδρες και στα 2,24 μέτρα για τα παιχνίδια των γυναικών. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στην αντίθετη πλευρά και αυτή να χτυπήσει εντός του τμήματος που ελέγχει ο αντίπαλος ή να τον υποχρεώσουν σε κάποιο λάθος. Η ομάδα μπορεί να αγγίξει την μπάλα έως και 3 φορές κάθε φορά και ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να την αγγίξει 2 φορές διαδοχικά. Τα μπλοκ δεν μετράνε σε αυτή τη μέτρηση πασών. Υπάρχουν πολλά λάθη που κοστίζουν πόντους στην κάθε ομάδα όπως το να χτυπήσει η μπάλα εκτός ορίων περιοχής του αντιπάλου, να αγγίξει κάποιος παίκτης το φιλέ ή να χτυπήσει τη μπάλα κάποιος 2 διαδοχικές φορές. Γενικά η μπάλα παίζεται με τα χέρια αν και επιτρέπονται χτυπήματα με όλο το σώμα. Για να κερδίσει τον αγώνα μια ομάδα θα πρέπει να σκοράρει 25 πόντους και εάν κάποιο σετ φτάσει ισόπαλο σε 24-24, η νικήτρια ομάδα θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά 2 πόντων. Οι αγώνες κρίνονται στις 3 νίκες σετ. Κάθε ομάδα έχει έναν παίκτη λίμπερο, ο οποίος δεν επιτρέπεται να κάνει σερβίς ή να μπλοκάρει και η αντικατάστασή του δεν μετρά στις 6 που επιτρέπονται ανά ομάδα σε κάθε σετ.

 

Διαθέσιμες αγορές

Νικητής αγώνα

Ξεκάθαρα πράγματα, ποντάρουμε απλά στην ομάδα που πιστεύουμε πως θα κερδίσει τον αγώνα.

Χάντικαπ

Το χάντικαπ προσφέρεται από τις στοιχηματικές εταιρίες όταν η μία από τις δύο ομάδες είναι ισχυρό φαβορί για τη νίκη. Για να εξισορροπηθούν λίγο τα πράγματα όσον αφορά τις αποδόσεις, δίνεται ένα χάντικαπ όσον αφορά τον αριθμό των σετ ως περιθώριο νίκης. Για παράδειγμα εάν μια ομάδα έχει χάντικαπ +2,5 το ποντάρισμα σε αυτή θα είναι επιτυχημένο μόνο όταν κερδίσει με 3-0 σετ. Αντίθετα το ποντάρισμα στην ομάδα με -2,5 μας επιτρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα σε κάθε αποτέλεσμα, ακόμη και σε ήττα της ομάδας, πλην της ήττας με σκορ 3-0.

 

Σύνολο Σετ

Πρόκειται για το γνωστό Under/Over που έχουμε χρησιμοποιήσει σίγουρα σε κάποιο άλλο άθλημα. Πρόκειται για τον αριθμό των σετ και για το αν πιστεύουμε πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πάνω ή κάτω από ένα άθροισμα που ορίζει η στοιχηματική εταιρία σε κάποια απόδοση πχ. Under / Over 3,5 σετ.

 

Στρατηγική πονταρίσματος

Το πιο σημαντικό τουρνουά όσον αφορά το βόλεϊ είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο που λειτουργεί και ως προκριματική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ετήσεις διοργανώσεις είναι το World League Ανδρών και Grand Prix Γυναικών. Υπάρχουν παράλληλα πρωταθλήματα ηπείρων (πχ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και τα εθνικά πρωταθλήματα της κάθε χώρας. Η παραπάνω σειρά αντιστοιχεί και με τη σειρά σημασίας των διοργανώσεων. Αξίζει να σημειώσετε γενικά στο βόλεϊ πως η ποιότητα μεμονωμένων αθλητών είναι λιγότερο σημαντική απ’ ότι σε αθλήματα όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Στο βόλεϊ η δύναμη και η συνοχή μιας ομάδας είναι που μετράνει κατά κύριο λόγο και ο αριθμός των αγώνων ανά σεζόν είναι πολύ σημαντικός. Οι ομάδες βόλεϊ συνήθως δίνουν πολλά παιχνίδια σε σύντομα χρονικά διαστήματα γεγονός που δημιουργεί κόπωση. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες συχνά παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα απόδοσης, ιδιαίτερα όταν κάποια ματς δεν θεωρούνται πολύ σημαντικά.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Σεπτέμβριος 16, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.