Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τον τζόγο

Την ευκαιρία να δώσετε τις δικές σας ιδέες, επιφυλάξεις και προτάσεις σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγορά τους τζόγου στην Ελλάδα σας προσφέρει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.). Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή προχώρησε εδώ και λίγες ημέρες στην έκδοση ανακοίνωσης στα ελληνικά και στα αγγλικά, με την οποία καλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, να καταθέσει τις απόψεις του εν όψει της κατάθεσης και της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες μελέτης του νομικού πλαισίου, με τη σύσταση της αρμόδιας ομάδας εργασίας. Σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας της Ε.Ε.Ε.Π. θα είναι εκτός των άλλων η μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ιδιαίτερα στους τομείς της αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιριών. Η ομάδα εργασίας θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσει σε ανάλυση και σύγκριση αντίστοιχου πλαισίου στο εξωτερικό και στην καταγραφή όλων των ενδεχόμενων προβλημάτων που θα προκύψουν αλλά και εκείνων που έχουν προκύψει ήδη τα τελευταία χρόνια.

 

Ασαφές και προσωρινό το τρέχον νομικό πλαίσιο λειτουργίας

Δεδομένου πως το πλαίσιο λειτουργίας ακόμη δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια νομοθετικά, σκοπός της Επιτροπής είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, σαφούς και οριστικού πλαισίου για την αγορά του στοιχήματος στο διαδίκτυο και γενικότερα του διαδικτυακού τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών. Να θυμίσουμε πως ακόμη, μετά από αρκετά χρόνια, το πλαίσιο λειτουργίας αλλά και οι αδειοδοτήσεις στοιχηματικών εταιριών παραμένουν σε προσωρινή και όχι σε μόνιμη ισχύ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών κος Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νέο αυτό νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο περί τα τέλη του 2017, πράγμα που σημαίνει πως ο χρόνος είναι λίγος, γι’ αυτό και οι διεργασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονες το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Πως να δώσετε την άποψή σας

Όπως αναφέραμε, η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να εξετάσει τις απόψεις του κάθε ενδιαφερόμενου φορές. Αυτό σημαίνει πως οι ίδιες οι στοιχηματικές εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα ή οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη με προσωρινή άδεια, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί (ακόμη και ιδιώτες, πχ. παίκτες του στοιχήματος), έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τις προτάσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία, μέσω ενός μηνύματος email. Η διαδικασία είναι πραγματικά ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε το μήνυμά σας μέσω email και να το στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr αναφέροντας στον τίτλο του θέματος την ένδειξη «Διαβούλευση για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου». Απλά φροντίστε, εάν σας ενδιαφέρει να στείλετε τις απόψεις σας, να το πράξετε έως τις 12 Δεκεμβρίου γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Δεκέμβριος 7, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.